Weekly #58

oktober 02, 2017

De week vloog voorbij, we genoten enorm en opeens was het zondagavond en kroop ik nog even achter de laptop om een weekoverzicht te maken. Eigenlijk maar een gek idee dat de tijd zo enorm vliegt, er gebeurt zoveel en ik wil nog van alles. Maar voor nu blik ik nog even terug op hoe de week er uit zag bij ons. Lees je mee?

Maandag
Deze ochtend was het nog even rommelen in huis met een heerlijk ontbijtje: een boterham met deze gruwelijk lekkere pindakaas. Ik raapte alle was weer bij elkaar, sorteerde het en bracht het naar de wasmachine en zette de eerste wasjes alweer aan. Ik poetste nog wat in huis, schreef wat dingen op het boodschappenlijstje en ruimde wat dingen in de vaatwasser. Terwijl Dani lekker op de bank zat te kijken naar zijn nieuwe geliefde serie (hij is nu dol op de Pyjamahelden) kookte ik voor mezelf eten voor de avond. Een lekker gerecht met gekruide tofu, een berg groentes en wat aardappels, afgetopt met rauwe stukjes lente ui. En zo vloog de tijd voorbij, moest ik Dani alweer wegbrengen naar de opvang en ging ik daarna een avond werken.


Dinsdag
Deze vrije dag had ik afgesproken met mijn moeder. Ik zou haar wat meehelpen met het snijden van groenten, zodat we daarna lekker even de stad in konden gaan. En vooral: dat we gezellig bij konden kletsen. Nu ik 4 dagen in de week werk spreek ik haar een stuk minder en is dat bij kletsen wel echt even heerlijk. Dani speelde er volop met van alles en vond het heerlijk om er weer te zijn. Eenmaal thuis vond ik trouwens onze Siep zo op bed. Mevrouw wil nog meer aandacht dan ooit te voren en heeft heel de dag op mijn bedsokken gelegen.

Woensdag
Vandaag was het weer vroeg op, Dani wegbrengen en op naar het werk. Een lange dag volgde, waarna ik Dani weer kon gaan halen. Thuis genoten we nog even van het herfstweer in de tuin, waarna we naar binnen gingen waar het lekker warm is. Daar zorgde ik voor het eten en kroelde ik nog lekker met Dani. Wist je trouwens dat als je bloemkool in stukjes snijdt en het in de wok doet met ketjap manis, dat dat gruwelijk lekker is? Echt een dikke aanrader! Wat hadden wij heerlijk gegeten.

Donderdag
Ook vandaag was het er weer vroeg uit en op weg naar het werk. Dani wilde weggebracht worden door Martin en ik kon zo de file trotseren. Op donderdagen is die met vlagen spontaan veel drukker dan anders. Soms ben ik drie kwartier te vroeg binnen en dan ben ik gewoon net te laat. Er is geen peil op te trekken helaas. Afijn, na een werkdag ging ik Dani halen, maakten we lekker eten en gingen daarna nog op weg voor een boodschap. Door een dag als deze was ik alleen wel wat inspiratieloos voor een foto en schoot dus een kiekje van mijn favoriete schaaltjes op tafel. Hier zitten meestal koekjes en chocolaatjes enzo in. 

Vrijdag
Omdat Dani naar mijn zus zou gaan als ik was werken, hadden we afgesproken dat ik in de ochtend met hem naar Den Bosch zou komen, waar zij ook heen zou komen. Daar gingen we de stad in, wandelden wat rond, bekeken wat winkels en liepen we nog langs Dieske (ja google hem maar eens) en lunchten we gezellig met zijn allen om vervolgens met de bus terug te gaan naar de auto's. Dani zijn spullen zette ik bij haar in de auto, Dani gaf me nog vlug een kus en maakte zich op voor een paar nachten logeren. Als het aan hem had gelegen werden het er meer dan 2 hoor, het liefst ging hij wel 5 nachtjes logeren! Pfoe zeg... Afijn, na het afscheid reed ik weg naar m'n werk, kwam er te vroeg aan (een uur... oeps) en begon maar gewoon lekker aan de slag te gaan. Hoe die werkdag eruit zag ga ik je trouwens nog vertellen komende week.

Zaterdag
Deze ochtend kon ik lekker uit slapen nadat ik laat thuis was van het werk. Dani was uit logeren en Martin moest werken, waardoor ik het fort voor mezelf alleen had. Heerlijk! Na lekker te hebben liggen ronken vertrok ik naar Ioni om op kraamvisite te gaan. Na een gezellige middag vertrok ik richting huis, rommelde nog wat en dook heel lui op de bank. En voor ik de film die ik had aangezet had afgekeken was Martin er al. Tijd om nog even samen de deur uit te gaan, even genieten van het kindloos zijn deze dag. In de avond hadden we een verjaardag van een vriendin. Een rete gezellige verjaardag!

Zondag
Nadat we hadden uitgeslapen besloten we nog even de deur uit te gaan en zagen dat de Arendshof open was deze zondag. Ik wist trouwens niet dat er een kindertheatergroep rondliep, een vals koor stond te zingen en er een berg joppen waren losgelaten om je lastig te vallen op straat om geld te ronselen (pardon my french hoor, maar echt zooooo irritant die mensen!). We wandelen wat rond en vertrokken maar weer richting huis. Nog even wat rommelen in huis en lui op de bank hangen. Echt genieten van een vrije dag dus! Daarna werd Dani hier alweer gebracht, aten we gezellig nog met zijn allen voor dat mijn zus en haar vriend vertrokken en daarna was het nog even nagenieten van een lui weekend.

En zo vloog de week voorbij. Maar wat een berg leuke dingen hebben we gedaan. Echt optimaal genieten! Hoe zag jouw week er eigenlijk uit?

You Might Also Like

0 reacties