Tropische Tofu

oktober 18, 2017

Genoot jij ook zo van het heerlijke weer afgelopen weekend? Je bent niet de enige. Ik ontving van Layla een zeer zomers receptje in mijn mail. Eentje met een beetje (boel) humor. Ik hou ervan, het recept en de manier waarop ze het recept brengt. En als ik nu nog geen zin had in lekker fruit, dan had ik dat nu wel. Ik gok dat als er nog een pot ananas (of ander fruit in blik) bij ons in de kast staat, dat deze dan binnenkort in dus gewoon in de pan beland, met dit recept. 

Met het heerlijke weer van afgelopen weekend had ik ineens zin in dit gerecht. Naja, eigenlijk had ik gewoon zin in ananas, maar een blikje ananas telt niet als avondeten denk ik. Ik hou op zich wel fruit bij mijn avondeten (dat zal niet iedereen met me eens zijn), ik eet dus ook wel eens mango bij de boerenkool (dat is serieus lekker).

Dit gerecht doet me altijd een beetje denken aan die kip Hawaï uit zo’n pot, alleen dan zonder zooi en met meer groentes. Ik denk trouwens dat dit ook best lekker is met kip, of van die kipstuckjes.

Enjoy!

Tropische Tofu 
Dit recept is goed voor 2 porties

Dit heb je nodig:
 • 200 gr. Tofu
 • Gember
 • 2 tenen knoflook
 • 4 eetlepels azijn
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 2 eetlepels maïzena
 • Paprika’s, zo’n stoplicht
 • 1 klein blikje ananas op eigen sap
 • 100 gr. Diepvrieserwten
 • 1 grote rode ui
 • Rijst
En zo maak je het: 
 1. Snij de tofu en ananas in blokjes, snij de paprika in stukken van ongeveer een halve cm breed.
 2. Verwarm een beetje olie in de pan en bak de tofu samen met de knoflook en de ui. Bak daarna de paprika en de erwtjes ongeveer 3 minuten mee
 3. Zet het vuur zacht (anders brand de zooi aan)
 4. Meng in een bakje het azijn, de sojasaus, de tomatenpuree, het ananassap en de maïzena tot een sausje.
 5. Voeg de saus bij de tofu en de groenten en verwarm deze een beetje mee. Als je nu dus het vuur niet eerder laag gezet hebt dan gaat het hier dus fout en brand de boel aan.
 6. Voeg als laatste de ananas toe
 7. Serveer met de rijst

Nou Layla, ik weet al dat Martin hier zal zeggen 'maak maar, maar dan met kip'. Die is dol op ananas. Dus ik gok dat het hier binnenkort wel op tafel zal verschijnen. Wat een lekker zomers gerecht. Ook voor als het wat minder warm is en ik weer terug verlang naar warme avonden (koukleum die ik ben natuurlijk). Thanks voor het lekkere recept!

Wil je nog meer van Layla lezen? Op de blog vind je nog meer van haar recepten hier, haar blog waar ze zelf niet meer op schrijft (maar die nog wel online staat) vind je hier en je kunt haar nog dagelijks volgen voor heerlijke food-inspo hier.

You Might Also Like

0 reacties