Shop Saturyday #48

oktober 07, 2017

Nederland heeft er een nieuw vegan schoenenmerk bij. Hoera! En wat voor een? In de zomer spotte ik al hippe schoenen, maar voor deze wintercollectie ging mijn hart toch wel sneller kloppen. Wat zijn ze mooi. Lekkere stoere boots voor de winter, echt helemaal mijn ding. Zei ik al dat ze vegan zijn? Tijd om dit mooie merk in de spotlight te zetten.

Pretty & Fair

Pretty & Fair geeft op hun webshop aan het meest duurzame schoenenmerk te willen worden. Ze zoeken naar duurzame oplossingen, afbreekbare materialen en een kleinere ecologische voetdruk. En zo is er dus ook de vegan lijn. Helaas zijn niet alle schoenen vegan, er zijn er ook van biologisch leer. Wel is er genoeg vegan keus om zeker een paar toffe schoenen voor het seizoen te kunnen kiezen. Sowieso, tot ze versleten zijn natuurlijk.

Voor vandaag laat ik je graag een paar van mijn favorieten zien uit hun collectie. Zoals deze stoere laarzen hieronder die prima gaan met de rest van mijn, totaal zwarte, garderobe. Ze zijn gemaakt van diervriendelijk materiaal, hebben natuurrubberen zolen, een rits van gerecyclede PET-flessen en lijm op waterbasis. Het voordeel van een rits in veterlaarzen is dat je ze niet iedere keer opnieuw hoeft te strikken. Handig wanneer je vlug schoenen aan wilt (en zoals ik te lui bent om alles los te maken met de veters en weer opnieuw te rijgen) bijvoorbeeld tijdens het shoppen. De zo'n zool is ideaal om goede grip te hebben en dus ook straks in de winter op de sneeuw niet meteen op je gat te gaan.
O en die stoere tas die erbij staat? Die is dus ook vegan! Hier gaat mijn rugzak ook vaak mee. Handig voor dagjes uit, lange rondjes wandelen, picknicken onderweg in de duinen (of de bootjes in de Efteling) en natuurlijk op vakantie.

Ook deze mooie schoenen zijn helemaal vegan en van dezelfde samenstelling als de eerdere boots. Hieraan ben ik vooral verliefd op het effect van de veters met de rits. Lekker stoer en anders dan de meeste veterboots! Handig onder een skinny, maar ook stoer met een stoerdere jurk. Het glimmende effect is natuurlijk super op feestdagen en laat die er nou eens genoeg aankomen. De verjaardagen, Sinterklaas, Kerst. Reden genoeg om jezelf eens te trakteren op een mooi stel schitterende schoenen. Oké, die woordgrap was vast echt té voor de hand liggend, maar ik kon me echt even niet inhouden.

Het rechter paar zomerschoenen is nog online te koop en wat zijn ze tof. Een mooi sneaker model, half open door de mooi uitgekozen rondingen maken de uitvoering bijzonder en ook nog eens fijn draagbaar. En of ze nou onder een short, skinny, rokje of jurkje gaan, het staat altijd. Ik voorzie al watergevechten met Dani met zulke schoenen. En mooie wandelingen uiteraard, want wandelen is wel echt mijn ding.

Deze stoere boots zien er iets meer casual nog uit door hun handige instapmodel. Ik ben trouwens zo a-fashionable dat ik niet eens wist dat dit dus blijkbaar een chelsea model schoen is. Ze hebben een blauw tintje en kunnen zo prima onder bijna elke kleur. Ze showen hem hier onder een jeans, maar ik vind ze ook altijd heel stoer onder een langere rok of jurk. Lekker stoer en toch vrouwelijk. Zie jij je al gaan in deze comfy stappers?
Trouwens, als je maat 37 hebt (en dus gezegend bent met kleine, poezelige voetjes) heb je nog meer keuze tussen hun sample sale schoenen! Er staan werkelijk pareltjes tussen. Helaas heb ik een stel zeeschuivers gekregen in maat 41 en pas daar dus never nooit niet in. Maar wie weet jij wel.

Kende jij Pretty & Fair al?

You Might Also Like

0 reacties