Mijn 5 favoriete apps

oktober 11, 2017

Steeds meer mensen zitten tegenwoordig op social media, hebben een mobiele telefoon en gebruiken daarop apps. Ik ook hoor. En naast de standaard apps die ik vaak gebruik, zoals whatsapp, Instagram, Facebook, maps en een browser om te zoeken zijn er nog een aantal apps die ik echt heel erg graag gebruik. Wellicht kende je ze al, wellicht ook wel helemaal niet. Dit zijn mijn tips als het om mijn favoriete apps gaat.

VSCO
Hierboven zie je hem al. Ik was hier bezig om een foto wat aan te passen voor op mijn Instagramfeed, waar ik toch wel (omdat ik dat zelf zo leuk vind) een bepaalde look wil hebben qua tinten. Sommige vallen anders volledig uit de toon en ik kan me daar zelf enorm aan storen. Wellicht dat een ander dat niet doet hoor, maar ik wel. VSCO is handig om foto's subtiel te kunnen bewerken. De tinten zijn heel stapsgewijs aan te passen met hele subtiele filters kun je de foto's maar naar je wens maken. Dat vind ik echt een heel erg pluspunt, vele apps gaan namelijk gelijk over in extreme bewerking. Als je tips zoekt over handige manieren van het gebruiken van filters en daarbij wat instellingen voor een gewenst resultaat kun je online eens zoeken. Heel veel mensen geven inmiddels tips welke manieren zij gebruiken. Het is even aanvoelen, maar dan kom je er vast heel goed uit.

Life Cycle
Deze app downloadde ik in eerste instantie om stappen te gaan tellen. Anderhalf jaar geleden wilde ik wat afvallen en leek het me handig om eens te checken hoeveel stappen ik zette. Ik las ergens dat een gemiddeld mens er 6000 per dag zet en dat je er beter richting de 10.000 kan gaan voor een betere conditie. Maar hij houdt nog veel meer bij. Hij houdt ook bij waar je bent geweest, welke activiteit je er deed (wat je eventueel zelf kunt instellen) en hoe lang je iets deed. Hij koppelt ook bepaalde activiteiten en werkt redelijk 'slim'. Althans, hij onthoudt waar ik werk en geeft dat meteen weer aan als ik daar weer ben. De reistijden koppelt hij dan ook automatisch. Ik gebruik hem nu ook erg veel om mijn weekoverzicht nog eens te maken. Zo vergeetachtig als ik ben, is het handig om nog eens terug te kunnen kijken wat ik zo'n bepaalde dag nou ook alweer deed.

Stocard
Nadat mijn portemonnee voor pasjes zelfs kapot ging van de hoeveelheid pasjes die er in zaten (en het waren er niet eens allemaal) was het tijd voor wat anders. Steeds meer winkels gebruiken pasjes waarmee je kunt sparen en/of korting kunt krijgen. Super handig natuurlijk, maar al die pasjes zijn ook zwaar irritant in je tas als je het mij vraagt. En ik vergeet ze nog al eens, kan ze dan weer niet snel genoeg vinden en besluit dan maar geen pasje te laten zien. Maar met deze app hoeft dat niet meer. Je kunt er al je pasjes in op slaan. De winkels waarvan het bekend is bij de app staan er vooraf in, waar je je gegevens van de pas in kan zetten. Maar ook winkels die hij niet kent kun je gewoon toevoegen. Je voegt dan meteen een foto toe van het pasje en voert de gegevens verder in. Martin en ik delen een account. Dat wil zeggen dat als hij een pas toevoegt onder zijn naam, hij ook zichtbaar wordt in mijn account en andersom. Super handig wanneer ik bijvoorbeeld een boodschap ben doen bij een supermarkt en hij gaat tanken tussendoor. Zo hoef je niet steeds pasjes te wisselen of balen dat je je pasje bent vergeten. En wanneer je punten wil inwisselen, heb je altijd alles bij elkaar omdat je één pasje gebruikt in het systeem. Ook ziet hij wanneer je bij een bepaalde winkel (mits het een vooraf geprogrammeerde is) in de buurt bent. Ideaal als je het mij vraagt.

Snapseed
Ken je die foto's online met al die witte achtergronden? Ziet er meteen profi uit toch? Of je maakt dé perfecte foto, maar ergens zit een gekke donkere hoek die je lichter wil. Dan is dit wel echt jouw app. Snapseed vind ik handig als ik bepaalde delen van een foto anders moet bewerken. Zo werk ik nog wel eens een gele gloed weg die van lampen komt, maak achtergronden wel eens wit (mits de foto zich daar voor leent) zonder het hoofdonderwerp te overbelichten. Ook poets ik wel eens vlekjes weg. Heb je net zo'n geweldige foto geschoten, helemaal te gek, zit er ergens een gekke vlek op een muur of blijkt je mascara een klontertje op je wang te hebben laten vallen. No problemo, even poetsen met de app en het ziet er weer top uit.

Pinterest
Dit is wellicht een mega speler in dit rijtje. Maar ik ben dan ook wel een sucker voor handige, standaard apps. Of eigenlijk heb ik gewoon niet zo heel veel echt boeiende apps verder op mijn telefoon. Maar deze wilde ik echt heel graag nog even benoemen. Want het lijkt bijna een verslaving hoor. Ik haal er graag inspiratie vandaan, over verschillende onderwerpen. En of dat nou gaat om fashion, feestdecoratie (party pretting ten top voor Dani natuurlijk), interieur, kapsels, eten of nog weer andere dingen: alles kun je er terug vinden. Ik heb inmiddels 73 borden vergaard met allerlei inspiratie onderwerpen. Bijna dagelijks pin ik wel weer foto's in een van de borden. Je volgt me trouwens hier.

Wat zijn jouw favoriete apps?

You Might Also Like

0 reacties