Hotspot: Burgcafe Eulenspiegel

oktober 15, 2017

Tijdens onze heerlijke vakantie in de Eifel kwamen we terecht in het kleine plaatsje Reifferscheid bij Hellenthal. Op de zondag aten we al bij het restaurant Zur Kupferhardt, die alleen op zondag open is (en waar alles bespreekbaar is, hoera!). Vanuit daar zagen we de burcht liggen bovenop de helling. Dani gaf meteen aan 'daar wil ik naar toe!'. Een paar dagen later besloten we dan ook daar te gaan kijken. We parkeerden gratis bij de basisschool en wandelden, wat wij dachten, de burchtmuren in. Dat bleek half zo, maar er wonen daar dus ook gewoon mensen. Wie had dat gedacht toch? Door het gebruik van de gebouwen blijven ze wel goed onderhouden. Hieronder in ieder geval de mooie doorgang door de buitenmuren. Een prachtig pittoresk beeld.


Terwijl we verder omhoog liepen richting de oude burcht, zagen we al een klein cafeetje zitten. Deze bleek open, wat ik op zich nog wel gek vond, aangezien echt super veel dicht was in de omgeving. Het is immers oktober hè. We liepen door naar de burcht en bekeken hem eens goed rond. De toren die erbij zat kon je niet in, maar vele stukken kon je prima bekijken, evenals het prachtige uitzicht. Hieronder zie je mijn schoonouders in de verte op een stuk van de oude burcht.

Burgcafé Eulenspiegel

Nadat we de burcht hadden bekeken stapten we terug naar het kleine cafeetje, met het idee om wat op te warmen met wat warms te drinken. Meer had ik er dan ook niet van verwacht. We stapten binnen, werden verwelkomd door een vrolijk klein hondje en bijna direct erna de eigenaresse van het zaakje, die ons stelde verder binnen te komen waar het warmer was. We kropen voor de haard aan een van de drie tafels die binnen stonden en bedachten wat voor warms we wilden drinken, toen mijn oog op onderstaand bordje viel. Je gelooft het niet hè, in zo'n klein cafeetje dat er spontaan aan vegans gedacht wordt. De soep van de dag was een aardappelsoep. Dat leek ons wel wat, zeker na dat we volledig verkleumd waren bovenop de oude burcht.

En de soep bleek super goed gevuld, vol verse groentes, aardappels en geserveerd met stevig brood en (op aanvraag) plantaardige boter met kruiden. De rest kreeg gewone kruidenboter. Als je meer brood wilde was dat ook gewoon mogelijk. Ik kon ook niet anders dan, met wat hulp van mijn schoonvader (die de lepel goed omhoog hield met een volle schep soep), de soep op de foto te zetten, inclusief het bord brood op de achtergrond. Enne, het was zelfs nog lekkerder dan het eruit zag (kan dat nog? Jazeker!).
En wil je nou weten waar je ook zo'n lekker kopje vegan soep kan krijgen als je in de buurt van Hellenthal bent, vergezeld onder een top stukje muziek, een warme haard en een mooie wandeling over de burcht? Hierboven staat het adres van dit kleine, knusse cafeetje. Zeker de moeite waard als je in de buurt bent.

You Might Also Like

0 reacties