Halloween Pompoen

oktober 31, 2017

Vandaag is het echt Halloween! Woooeeeh... Tijd om nog vlug een spooky DIY online te zetten. Wij hadden een flinke pompoen uit de moestuin dit jaar en die heb ik, natuurlijk, omgetoverd tot Halloween pompoen. Dani koos het motief uit. Hij wilde namelijk drakentanden en gekke ogen. U vraagt, wij draaien, niet waar? Alhoewel Halloween hier in Kaatsheuvel nog niet echt leeft (al zijn er wel steeds meer ondernemers die er gelukkig iets mee doen, hoera!), staat deze pompoen wel bij de voordeur. En kom je vanavond voor een Trick or Treat langs, dan zorg ik natuurlijk voor wat lekkers. Wat mij betreft mag het nog meer gaan leven hoor!

Maar terug naar die pompoen hè. Want het klonk mij heel simpel allemaal. Ik zou hem wel eens even uithollen, leeg halen en er een werkje insnijden. Zoveel werk kon dat toch niet zijn?
Heel eerlijk, zo heel moeilijk is het niet, maar het is wel nog een hele klus hoor. Gelukkig was ik online aardig aan het zoeken geweest en vond ik uiteindelijk wat handige tips waar ik mee aan de slag ging. En natuurlijk ben ik de beroerdste niet om te vertellen hoe ik dit aanpakte.

Hieronder zie je al van links naar rechts, van boven naar onder, een stappenplan van hoe ik te werk ging. Sowieso handig om te weten wat je allemaal nodig hebt:

  • Een scherp mes, liefst langer dan een aardappelschilmesje
  • Een ijslepel
  • Keukenpapier
  • Vaseline (en het liefst handschoenen, of anders wat terpentine/wasbenzine)
  • En een pompoen natuurlijk
Ready? Pak je mes maar, we gaan snijden! 

Begin bovenaan. Je snijdt als eerste een dakje van je pompoen af. Ik dacht dat dat vast net zo makkelijk zou gaan als een appel in stukken snijden, maar zo'n pompoen werkt niet heel geweldig mee. Dus voorzichtig stak ik steeds het mes er in en sneed een stukje, verplaatste mijn mes en sneed weer een stukje richting waar ik was. Zoals je ziet is de bovenkant niet helemaal vlak van het dakje, maar dat vind ik wel sieren bij een stoere pompoen.
Daarna sneed ik bij de ingang van de pompoen een deel vlees alvast weg zodat ik er beter in kon. Met een ijslepel schepte ik zoveel mogelijk inhoud alvast weg en deed dit in een kom (handig om nog eens mee te bakken/koken!)

Zoveel weggehaald als je wil? Inmiddels al een half uur aan het schrapen en scheppen en denk je nu dat je echt klaar bent? Deksel niet vergeten leeg te scheppen? Mooi! Dan pak je nu keukenpapier. Je gaat nu het vlees in de pompoen droog deppen. En voor je denkt 'ik kan dat met een velletje', dream on! Er gingen hier aardig wat vellen doorheen, maar alles om te zorgen dat je pompoen natuurlijk langer mooi blijft.

En nu sta je voor de keuze. Trek je handschoenen aan of veeg je zo de vaseline door de pompoen en ga je daarna je plakkerige, vette handen wassen tot je een ons weegt en je dan verlossen van de vaseline door wat wasbenzine/terpentine? Oké.. ik was de handschoenen vergeten, ik geef het maar toe. Ik plakte van alle kanten, had een enorm vette laag op mijn handen zoals je ziet en werd uiteindelijk verlost door Martin die me hielp met wat terpentine . Wees slim en pak alvast wat handschoenen kan ik je zeggen. De vaseline is trouwens handig om je pompoen nog langer mooi en stevig te houden na het leeg halen.
Daarna ga je nog versieren naar wens. Dani wilde stoere tanden en gekke ogen, ik sneed het uit. Ik koos trouwens voor een hoekig iets, zodat ik af en toe ook gewoon even met mijn mes erin kon steken en zo klaar was met snijden (lui mens ben ik ook, ik weet het). Het vruchtvlees naar binnen rondom de randen heb ik nog wat verder uitgesneden, zodat de voorkant nog mooier zichtbaar was. Snij je nou per ongeluk een stuk te veel eraf, zoals een tand, dan kun je dat prima oplossen met een stukje saté prikker.
Helemaal naar wens? Kaarsje aansteken, erin zetten, deksel erop en zet hem waar je wil.

Spooky Halloween!

You Might Also Like

0 reacties