Een dag op de werkvloer van...

oktober 04, 2017

Afgelopen vrijdag werd ik al getagd op Facebook en kreeg ik ook nog eens een berg berichtjes. Grote kans dat jij hem ook voorbij hebt zien komen. Ik werk namelijk bij Mamaloes Babysjop tegenwoordig. En omdat we collega's zoeken werd er besloten een Facebook reclame te maken met echte collega's om nog een keer te laten weten dat er vacatures zijn. En waar ik voorheen eigenlijk nog niks heb verteld over mijn werk (en überhaupt waar ik werkte), kan ik er nu natuurlijk niet meer onderuit.

Tijd om je eens mee te nemen naar een dagje werk. Wat doe ik nu eigenlijk tegenwoordig, nu ik geen eigen kinderkledingmerk meer run? Hoe ziet zo'n dag er nou eigenlijk uit en, als je overweegt te solliciteren, wat kun je verwachten? En welke dag is er nou leuker om te beschrijven dan dé dag dat ik vlug op de foto werd gezet, samen met een berg van mijn collega's, om deze vacature reclame te vullen op Facebook. 


Deze bewuste vrijdag kwam ik een uur te vroeg aan op het werk. Het verkeer zat mee en ik had mijn dag sowieso ruim gepland zodat ik goed op tijd kon zijn. Ik sta namelijk op de afdeling Goederenontvangst en wist dat er nog een berg binnen zou gaan komen waar ik mee aan de slag moest. Snel trok ik mijn werkschoenen aan en ging aan de slag. Ik pakte een scanner (we werken met een handig systeem om alles meteen digitaal te kunnen registreren) en werd toen al aangetikt. De heren, ik ben wel de enige dame op de afdeling Goederen, hadden besloten dat ik maar op de foto moest voor de vacature. Of ik even vlug kon lachen en kon doen of ik bezig was, dan was het goed. Dat ik als eerste zichtbaar zou zijn wist ik niet (echt mijn ding niet hoor!). Siem zei nog dat hij er ook op stond en Sourmi stond ik vrolijk toe te juichen dat ze wel even moest lachen. 

Even lachen en doen wat je altijd doet!

Daarna ging ik trouwens wel verder met mijn zaken. Ik verwerkte een berg binnen gekomen pallets met collega's, zorgde dat er een boel items uit werden gehaald die eerder al besteld waren door klanten, zodat we die vlug blij konden maken met de dingen waar ze op aan het wachten waren. De tijd vliegt trouwens echt enorm voorbij als je daarmee bezig bent, wat mij betreft ideaal. Alle producten zie je voorbij komen en ook wanneer er wat nieuws binnen is gekomen zie je dit mooi voorbij komen (zo had ik laatst enorme lol met BeatBo en BeatBelle, wat zijn ze leuk! Heel aanstekelijk ook). Voor ik het wist riepen collega's me al dat het tijd was om te gaan eten. 'Pauze!'. Tijdens de pauze hoorde ik mijn collega's al vertellen dat het druk was. Er kwamen een berg bestellingen binnen en als het nog drukker zou worden, of ik dan kwam bij springen om orders te gaan picken. 

Na weer van alles binnen te hebben geboekt, was het dan ook zo. Met een stapeltje bonnen trotseerde ik een deel van het magazijn samen met een collega. Zorgen dat de juiste producten worden gepakt die bij de bestelling horen. Niks is er vervelender dan een bestelling binnen krijgen waar dan uiteindelijk een product in zit wat je niet besteld hebt. Sowieso, wachten op een bestelling is als wachten op een cadeautje dat je aan jezelf hebt gegeven. Je weet wat er komt, maar toch blijft het leuk en spannend. Dus daar moet dan ook het juiste product bij zitten! De avond vloog voorbij en toen ik de laatste bonnen had gepickt van orders t/m 22.00 uur was het nog even mee helpen met wat orders verwerken. Orders die niet compleet zijn, omdat heel soms de het systeem iets foutief oppikt in de voorraad (heel vervelend!), terugscannen en digitaal verwerken. Maar ook voor mensen die hun bestelling graag op een andere dag willen ontvangen. Wist je trouwens dat je meteen geen abonnement meer nodig hebt bij de sportschool?

Ik zette 18.000 stappen deze werkdag

En eenmaal dat dat gedaan was ging ik terug naar mijn afdeling om zoveel mogelijk nog te verwerken, zodat mijn collega's de dag erop mooi aan de slag konden om het allemaal in te ruimen en bestelbaar te kunnen maken voor klanten. Tot ik werd geroepen door een collega. Of ik bleef wonen... Iedereen was klaar, alle bestellingen waren met PostNL mee en we konden naar huis. Vlug afsluiten dan maar en een overdracht maken voor mijn collega's! En... misschien maar een bed reserveren voor de volgende keer? 

You Might Also Like

0 reacties