Curry Bloemkoolrijst

oktober 27, 2017

Wanneer je koelkast vol groente ligt, is er niks anders dan een verrassend bord vol eten maken met die groentes. Van bloemkool kun je bloemkoolrijst maken, wat ideaal is om je gerecht wat extra body te geven zonder het idee te geven dat er alleen maar groentes liggen. Ik voegde er nog lekkere tempeh aan toe en voila! Bon a petit. Het recept vind je hieronder.

Curry Bloemkoolrijst
Dit recept is goed voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 1 pakje tempeh
  • 1/2 blik kikkererwten
  • Gebakken uitjes
  • Kruiden naar wens
  • Curry poeder
  • Gedroogde basilicum
  • 1 pakje Soja Cuisine

En zo maak je het:
Rasp ongeveer 3/4e van je bloemkool. Dit doe je daarna in een theedoek en dit slinger je buiten uit, zodat het vocht er wat uit gaat. Daarna verhit je wat olijfolie in een pan en daar doe je deze bloemkoolrijst bij. Even goed droogbakken is het lekkerst vind ik. Wanneer je rijst al mooi wat gebakken is, voeg je de (naar wens gekruide) tempeh toe aan je pan en dit roer je nog eens goed door.
Ondertussen snij je het laatste deel van je bloemkool in kleine stukjes. De broccoli snijd je daarna ook in roosjes. Wanneer dit klaar is, voeg je dit toe aan je pan en meng je de boel goed door. Voeg naar wens nog kruiden toe om het wat op smaak te brengen. Voeg er nog een half blik (zonder vocht) kikkererwten aan toe en roer het nog een keer goed door.
In een schaaltje apart giet je de soja cuisine en voegt daar currypoeder aan toe tot je de smaak goed vindt. Ik maakte hem hier niet overheersend, aangezien de mannen daar niet zo om geven. Voor wat extra kleur en smaak voegde ik nog wat gedroogde basilicum toe. Dit roer je goed door elkaar en voeg je daarna toe aan je pan. Even goed roeren en je zult zien dat je sausje goed opgenomen wordt door je groentes. Tijd om te smullen!
Wat staat er bij jou vanavond op het menu?

You Might Also Like

0 reacties