Chili Bulgur

oktober 22, 2017

Afgelopen week hadden we een boel eters en ik moest stel op sprong nog bedenken wat er gegeten ging worden. Iets makkelijks werd al voorgesteld. Iedereen is altijd wel blij met mihoen met ballen op tafel, dus ik ging voor een grote bak kant en klare mihoen en wat gehaktballen uit de aanbieding. Iedereen heeft daar heerlijk van gegeten, behalve ik natuurlijk. Voor mezelf wilde ik ook wat makkelijks gaan maken en ik zag in de winkel de chili ballen van Boon liggen, waar ik over getipt was door een vriendin. Ik zag thuis nog een zak kant en klare bulgur staan, had (alweer) zin in cashewnoten en ketjap manis en besloot er een prakje mee te maken. En het was zo enorm lekker!

De rode ui, paprika en knoflook komen uit eigen tuin. Inmiddels komt er wat minder uit de moestuin, maar ik heb een boel ingevroren, zodat ik nog lekker verder kan eten van al het lekkers wat eruit is gekomen. Of er nog meer in de moestuin staat? Geen idee nog. Ik weet wel dat ik genoeg prei, rode uien, paprika, tomaten en courgettes heb om nog wel even mee te doen. Er staat ook nog een mega pompoen klaar om mee aan de slag te gaan. Ik moet alleen even kijken hoe ik hem ga gebruiken en of dat (wat ik hoop) ook voor meerdere doeleinden kan. Over een paar weken is het Halloween, maar eten met pompoen is ook altijd lekker. To be continued zeg maar. Voor nu heb ik een lekker recept op de blog.

Chili Bulgur
Dit recept is goed voor 2 personen

Dit heb je nodig:
  • Kant en klare bulgur (ik had de Bulgur met Quinoa & Sesam van Zonnatura)
  • 1 bak Boon Ballen Chili
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • gedroogde uitjes
  • handje cashewnoten
  • ketjap manis

En zo maak je het:
Verwarm de kant en klare bulgur voor 5 minuten in een pan met warm water. Heb je geen kant en klare bulgur, volg dan de uitleg op de verpakking van jouw bulgur.
Verwarm wat olie in een pan en voeg de ballen toe. Versnipper vervolgens het uitje en voeg deze erbij toe. Goed roeren en het vuur kan inmiddels al wel om laag. Eenmaal dat je pan goed warm is, blijft deze altijd nog netjes doorwarmen. Plek de knoflook en maak hem goed fijn. Voeg deze daarna ook toe aan de pan en roer nog eens goed door. Nog even alles bij elkaar laten fruiten. Snij de paprika in kleine blokjes en doe deze in de pan. Doe er daarna een scheut naar wens aan toe met ketjap manis en roer alles goed door. Inmiddels zal je bulgur klaar zijn en voeg je die aan de pan toe. Voeg naar wens nog een scheut ketjap manis toe (bij mij plakte het in totaal iets, maar niet overdreven), voeg een handje cashewnoten toe en een scheut gedroogde uitjes, schep de boel nog een keer door elkaar en serveer in een schaal of op een bord. Smullen maar!
Wanneer ga jij genieten van dit lekkere en makkelijke recept? 

You Might Also Like

0 reacties