Birthday Prepping - Nog 1 maand

oktober 10, 2017

Het is nog maar een kleine maand te gaan voor Dani alweer 4 jaar is. Er is dus een boel te doen voor de verjaardag. Vorig jaar was ik vrij op tijd met dingen regelen en dit jaar merk ik dat ik wat langzamer ben met het plannen. Toch ben ik een boel ideeën aan het opdoen met hoe ik het wil gaan doen. De taarten maken, versieren, de outfit (altijd leuk om te plannen) en meer. Onderstaand t-shirt maakte ik vorig jaar voor de foto's die Nicole maakte van hem. Die foto's vind je trouwens hier. Vandaag ga ik je mijn plannen vertellen voor zijn komende verjaardag.

Foto's
Ieder jaar maak ik rond zijn verjaardag een foto met het cijfer van zijn komende leeftijd erop (hier vertel ik daar meer over). Super leuk om steeds naar terug te kijken. Ieder jaar is het weer een andere manier hoe ik hem op de foto zet met een cijfer. Dit jaar heb ik al gezocht online naar ideeën en vond een super leuk idee op Pinterest. Het cijfer 4 in ballonnen plakken. Ik wilde het op een karton gaan plakken, zodat ik die ergens neer kan zetten. Het cijfer snijd ik dan eerst uit in het karton en daar plak ik de ballonnen op. Zijn kamer is vaak een prima geschikte plek om foto's te maken. Lekker licht en zijn lichte muur met huisjes doet het altijd goed.


Taart ideeën
Taarten maken vind ik altijd super leuk om te doen. De vorige jaren (zie hier) maakte ik ook alle taarten zelf en ook dit jaar wil ik er weer mee bezig gaan. Ook Dani's eigen taart maakte ik helemaal zelf alle jaren. Die keren was het steeds een taart in de vorm van het cijfer van zijn leeftijd. Helaas kan ik die niet meer vinden (ik haalde ze bij de Xenos, maar die heeft ze niet meer) en dus ging ik andere plannen maken. Ik ben er nog niet helemaal over uit hoe ik het dit jaar wil, maar deze taarten vind ik voor dit jaar wel inspirerend als thema. Iets met dieren dus zoals je ziet. En qua smaak niet te bijzonder, Dani is al niet zo'n snoeperd dus dat gaan we ook niet te spannend maken.Wat betreft onze taarten ga ik nog eens zoeken naar ideeën. Afgelopen jaar maakte ik lekkere vegan taarten en dat wil ik dit jaar eigenlijk nog wel doorzetten. Ik maakte toen een lekkere stoofpeertjes-kruimeltaart en een lekkere blauwe bessen-cheesecake. Dit jaar wil ik weer wat andere lekkere smaken gaan maken. Ik ben er nog niet uit wat, maar de keuze is altijd reuze. Vegan gaan ze wel zijn natuurlijk, zodat iedereen er van kan genieten.
 
Uitnodigen
Dit is iets wat ik gelukkig al wel heb gedaan. Ieder jaar stuur ik heel 'lui' via Facebook een uitnodiging naar iedereen en degene die ik niet daar heb stuur ik nog wel een appje na. Hierin staat nooit heel veel bijzonders, op de dag, het tijdstip en cadeautips voor Dani na dan. Deze is gelukkig al wel verstuurd. 

Outfit
Alle jaren plan ik alvast wat hij aan gaat doen met zijn verjaardag. Dit jaar heb ik al een heel deel gepland. Dani krijgt een shirt aan dat ik zelf bedruk met een leeftijdsgerelateerde tekst, zonder dat er groot een cijfer op staat of dat het een heel erg 'hoi ik ben jarig' t-shirt wordt. Zo kan hij hem lekker een heel jaar aan. Dat kon hij met het vorige shirt (die je hierboven dus ziet) ook. Hij wordt nu langzaam te krap, maar hij heeft hem dan ook al een jaar. De rest van zijn outfit heb ik ook al in de planning. Een mooie basic skinny jeans voor hem (of hij zwart wordt of blauw weet ik nog niet), het t-shirt wat ik wil gaan maken (het effen shirt ligt er al, de print moet ik er nog op zetten) en een mooi vest wat ik had hangen. Het is een vest van Repose AMS wat ik eerder al kocht. Hij bleek toen nog wat groot, maar inmiddels past hij. Het is een prachtig gebreid vest met een super leuk model. De schoenen moet ik nog kijken, als hij zijn huidige set nog past draagt hij die (zwarte Vans) en anders wordt het een paar wat hij dan past. Ik weiger bergen met schoenen voor hem te hebben.

Cadeaus
Voor Dani heb ik al wat cadeaus in de kast liggen. Hij is in November jarig en in December volgen ook nog Sinterklaas en Kerst. Wij geven nooit super veel cadeaus, gewoon omdat hij snel achter elkaar een berg krijgt. Niet alleen van ons, maar ook van familie en vrienden. Om hem niet te overladen geven wij niet teveel. Verder sparen wij voor zijn toekomst. 

Versieringen
Versieringen maak ik ieder jaar ook zelf. Uiteraard blijft er dan een boel bewaard en kan ik er nu wel weer mee vooruit. Er zijn nog bergen ballonnen, slingers en andere attributen. Een tafelkleed ligt tegenwoordig standaard op tafel. Een vrolijke witte met zwarte stippen. Voor hem heb ik ook nog een feestmuts gemaakt van krijtstof, die hij ook weer kan dragen. Onder andere deze party attributen zijn er weer: de slinger die ik won van MadeByMies, alle versieringen die je hier ziet, deze vlaggenlijn, een tasselslinger en deze halve maantjes slinger van afgelopen jaar. 

Trakteren
De traktatie voor dit jaar voor op de opvang moet ik nog maken. Hij koos al wel zakjes uit met gouden sterren. Ik heb er ook al bakjes bij gekocht die erin kunnen waar wat lekkers in kan. Wellicht wordt het een heerlijke fruitmix. Lekker snoepen, gezond en toch heel feestelijk!

You Might Also Like

0 reacties