Bijna 4: Oefenen op school

oktober 24, 2017

De tijd gaat nu wel steeds vlugger lijkt wel, nog een ruime 2 weken en dan is Dani alweer 4 jaar! De school hebben we bezocht, Dani was helemaal overtuigd dat dit wél de school voor hem ging worden (en vertelde dat dus ook vol trots aan zijn juf op het kinderdagverblijf voordat wij dat konden doen) en ik belde met de juf om af te spreken wanneer hij zou gaan oefenen. En vandaag is het al zover! Pfoe zeg, kleine jongens worden opeens groot. Afijn, er moest ook wat voorbereid worden voor zo'n dagje school.


De opvang regelen
Weet je nog dat er zo'n stress was rondom de opvang? Uiteindelijk besloten we te gaan kijken bij een andere school. Deze was zowaar wél telefonisch bereikbaar, we werden er wel hartelijk ontvangen en ik voelde me er veel beter bij. Gelukkig viel mij dat niet alleen op, maar viel het zelfs Dani op. Dat zegt toch wel wat, als het een kind van nog geen 4 jaar opvalt!
De opvang erna was ook snel geregeld. De stichting waar hij nu bij zit kan hij ook gewoon in mee voor de buitenschoolse opvang. Om de week wil hij nog steeds logeren op de vrijdagen en dat kon echt precies in de planning. Had het de andere vrijdag geweest, dan had het niet gepassen. Pfew, wat een geluk! Doei stress, hallo nieuwe start bij een school waar we het allemaal mee eens zijn, inclusief fijne opvang.

Dagjes oefenen
En zo werd de opvang geregeld en ontving ik na onze vakantie het kaartje van de juf van Dani om te komen oefenen op school. Ik belde in de herfstvakantie, met weinig verwachting overigens, want wie is er dan toch aanwezig? Maar ik had gewoon direct zijn juf aan de lijn. We bespraken wanneer Dani zou komen oefenen (vandaag start hij dus!), ze vroeg wat voor kind Dani was en we namen nog even door wat hij mee moest nemen. Ze wees me er meteen op dat we online alvast zijn klasgenootjes konden bekijken, dus heeft hij vol interesse daarna met mij gekeken naar wie er bij hem in de klas zit straks. Spannend!

De benodigde spulletjes
Een kleuter heeft nog niet zoveel nodig op school. Een paar schoenen wat hij zelf aan en uit kan doen is wel zo handig. En omdat zijn voeten weer eens gegroeid waren, kon hij toch voor nieuwe schoenen en koos hij zonder nadenken voor Dr Martens met een rits. Super handig, want dat kan hij dus lekker zelf. Scheelde me weer praten als brugman dat we andere zouden moeten, je kent het, eigenwijs ding met een enorme mening.

Verder neemt hij in de ochtenden wat drinken en een stukje fruit mee. En pakjes kan prima, maar dat vreet altijd aardig in je budget. Een beetje water, wat lichte ranja of verdunde appelsap doet het namelijk ook gewoon prima en dat kan in een beker. Ik wist nog dat we vroeger altijd handige draaibekers hadden en dat die er nog steeds waren. Dus wij op weg naar de winkel, wat hij mocht er dan 1 setje uitkiezen. Als er meer broodtrommels nodig zijn, dan gebruikt hij gewoon de andere die we hebben. Maar één stoer setje dat hij zelf uit koos moet kunnen. En tussen alle prints en kleuren koos hij dit setje. Een zwarte basis met daarop Star Wars.

Ook hoorde ik dat hij gympen nodig heeft. De kleuters gymmen in een gymzaal in het gebouw, maar om te zorgen dat ze vlug even naar de wc kunnen tussendoor hebben ze makkelijke gympen nodig die ze zelf aan en uit kunnen doen. En zo vond ik dit paar met een elastiekje. Super handig om vlug in te stappen en weer uit te doen.

En de rugzak, die heeft hij nog. Hij koos toen voor een (kuch*lelijke*kuch) Thomas de Trein rugzak. En stiekem raakte ik eergister enorm in de verleiding vanwege de stoere zwarte met leuke printjes kinderrugzakjes bij de Kruidvat (voor maar €5,-! Go go go!), maar heb het maar niet gedaan. Al is dat wel veel cooler natuurlijk.

Dani is in ieder geval er helemaal klaar voor om te starten op school!

You Might Also Like

0 reacties