10x Vegan diner tips

oktober 12, 2017

Deze maand is de Vegan Challenge weer aan de gang. Waar ik je in de link, die je dus in de eerste zin ziet, wat handige tips geef over vervangen en het je makkelijk maken van de vegan lifestyle (het is echt niet zo moeilijk!), ga ik je vandaag juist wat tips geven voor het avondeten. 10 van mijn favoriete gerechten van de blog. Uiteraard kun je onder deze link nog meer recepten vinden, maar het leek me dat je met 10 recepten alvast een heel goed idee kan krijgen met wat je allemaal kan eten.

10x Vegan Avondeten

Tortilla's bij je avondeten, dat klinkt als een goddelijke maaltijd. Lekker er voor gaan zitten en op je dooie gemak alles wegpeuzelen. Dit gerecht bevat een aantal 'vervangers', zoals gehakt vervangers (van Vivera deze keer) en vegan-kaasrasp (van Wilmersburger). Verder is dit super makkelijk om te maken met een blikje gemengde mexicaanse groentes (zoals dat zo mooi heet) en tortilla chips. Uiteraard zoek je voor alles een variant zonder dierlijke producten. Hoe het maakt lees je in de link onder de foto.
Salsa Tortilla 
Kikkererwten zijn een bron van plantaardige eiwitten. Wie nog eens aan je vraagt waar je je eiwitten vandaan haalt... Afijn, de kikkerwten kruiden en bakken in een pan, wat verse groentes erbij, een lekker sausje maken en aftoppen met heerlijke komkommer. Wist je dat pita broodjes eigenlijk altijd op waterbasis zijn en prima dus in een vegan dieet passen? Jum!
Kikkererwtencurry
Kikkererwten zijn sowieso echt heel lekker, ook als je ze wokt bijvoorbeeld. Lekker met verse uitjes, gekruide aardappeltjes en een sausje. Een berg lekkere groentes erbij, krentjes voor nog wat extra zoet en vegan-kipstukjes en je hebt een overvolle schotel. Tegenwoordig zou ik hem ook gerust zonder de vleesvervangers maken, want hij is gevuld genoeg. Maar voor de heren in huis die nog graag hun 'vlees' op hun bord zien is dit een super alternatief.
Zoete Salsa
In het begin kon ik tofu niet zo waarderen. Ik wilde liever tempeh, want dat had meer structuur. Tofu kruiden vond ik lastiger dan tempeh kruiden. Gelukkig kun je in de winkels ook gekruide tofu stukjes vinden (en weet ik tegenwoordig wel hoe je tofu lekker kan kruiden). Hierbij leek het me leuk om het gerecht eens wat meer te spreiden zoals vroeger (ik ben normaal iemand die het liefst alles in 1 pan gooit hoor). Ik stoomde de boontjes, kookte rijst en maakte een gevuld mengsel met gekruide tofu, groentes, saté saus en nog wat extra dingen.
Saté tofu
Noedels zijn super makkelijk als je, net als ik, houdt van eenpansgerechten. Beetje vocht erbij en ze worden vanzelf goed. Champignons zijn heerlijke ingrediënten, spinazie is ook zeer nuttig en lekker en kan ook gewoon gewokt worden. En die vegan pesto die je in het lijstje ziet, die haal je op vele plekken, zoals bijvoorbeeld gewoon de Xenos. Even goed lezen bij de ingrediënten, maar hoe minder ingrediënten hoe beter. Sowieso: geen kaas!
Spinazie noedels
Layla stuurt mij eens in de zoveel tijd ook een heerlijk recept. Altijd een verrassingen wat ze op tafel tovert en waar ze jullie (en mij) dus mee verrast. Ook zij maakt heerlijke vegan recepten en deze mocht dan ook niet ontbreken in dit lijstje. Via de link vind je nog meer van haar heerlijke recepten voor nog meer inspiratie.  Deze bulgursalade zit boordevol heerlijke ingrediënten om zo een kleurrijke en gezonde maaltijd op tafel te toveren.
Bulgursalade
Zin in een wat mildere maaltijd? Deze courgettesoep (van de witte courgette, vandaar dat hij zo licht van kleur is) is daar ideaal voor. En het voordeel: er is maar weinig voor nodig. Je maakt hem met een hele boel courgettes, een avocado, wat groentes, bouillon en nog wat ingrediënten. Extra lekker om te serveren met croutons (ik had die van Knorr) en eventueel naanbrood. Dippen en eten maar!
Courgettesoep
Zin in vette hap? Vegan shoarma bestaat gewoon. Ik had hem van Vivera, deed er verse groentes uit de tuin bij, maakte vegan knoflooksaus (ook dat recept vind je in de link) en vulde een volkoren pita. Super lekker en vult heerlijk. Wie zegt dat vette hap niet meer kan omdat vegan eten alleen maar gezond is, heeft het mis!
Gevulde Shoarma
Ik wilde eens wat anders doen met wraps dan ze oprollen in nog even in de oven doen. Deze hartige flappen zijn rijk gevuld met onder andere spinazie, paprika, knoflook, ui en kikkererwten en eten makkelijk weg. Handig dus ook voor op de bank bijvoorbeeld. Lekker sausje om nog even in te dippen en je bent klaar om te gaan.
Hartige flappen
Als je twijfelt hoe je tempeh kruidt, ook die hebben ze kant en klaar gekruid liggen in de winkel. Super makkelijk! Al zijn ze ook super makkelijk zelf te kruiden hoor. Maar ook voor mensen die dat niet zien zitten is er dus een alternatief. Noedels, verse groentes, tempeh, kruiden, alles in de wok, even roeren en je tovert dus zo een heerlijk, pittig gerecht op tafel. Kruiden naar wens zeg ik altijd, al vertel ik altijd wel welke kruiden ik gebruik. Met zo'n bak kruip ik het liefst op de bank met koud weer.
Pittige noedels
Wat staat er morgen bij jou op tafel?

You Might Also Like

0 reacties