10 leugens die ik vertel als moeder

oktober 26, 2017

Confessie! Ik vertel ook wel eens een leugentje als moeder. En niet omdat ik Dani wil leren te liegen hoor, maar soms gebeurt het wel eens. Het floept eruit voor ik er erg in heb of ik moet wel iets verzinnen voor hij het door heeft. En soms ook gewoon om even van het 'gezeur' af te zijn, om een driftbui te voorkomen of gewoon even niet te hoeven waar meneer nog uren zin in heeft. Een leugentje om bestwil kun je het wel noemen. Laatst nog in een winkel vol Lego, dat zelfs de dame van de winkel haar lach moest inhouden.


1. De batterijen zijn op
Hoe vaak dat het niet voorkomt dat de batterijen spontaan op zijn... En of dat nou bij ons in de kast is, in het speelgoed is of dat het zelfs spontaan niet eruit kan om vervangen te worden, tja... 'Hè, wat vervelend nou. De batterijen zijn echt op, dan moet je maar denken dat er geluid uit komt.'. Rust.. wat een heerlijke rust.

2. Snoepende kaboutertjes
Ja echt hoor! Getsiederrie, die overheerlijke snoepjes zijn toch alweer opgegeten door kaboutertjes. Die gekke wezentjes eten ze vast 's nachts op als we allemaal slapen. Vraag maar eens aan Siep, die poes moet ze vast wel zien 's nachts. O ja, wacht, die kan dat niet vertellen. Maar ze weet het heus hoor!

3. Nog niet oud genoeg
Laatst stond ik nog met Dani in de winkel en wees hij echt al het Lego aan. 'Hoe oud moet ik daarvoor zijn?'. '4', 'En daarvoor?', '4', 'En voor die doos dan?', '4'. Binnenkort is hij jarig en zal hij vast een berg Lego krijgen. En alles wat hij niet krijgt, daar moet je dan spontaan 5 jaar voor zijn.

4. Die mensen willen ook naar bed
Na uren in het krijspaleis mezelf te hebben vermaakt met staren, een rondje door social media, wat gekke filmpjes, een kopje thee (of 2) en nog eens staren heb ik het helemaal gehad. Voor Dani kan het nog uren doorgaan hoor. En dan, voor je het weet, is het eruit. 'Dani, het is al bijna bedtijd! We gaan naar huis, die mensen willen ook gewoon naar bed.'. Gelukkig hangt er geen klok en is het heus wel vroeger, maar dat andere, grote, mensen ook naar bed willen maakt veel meer indruk. In de auto roept hij dan of hij toch nog niet even op mag blijven en natuurlijk dat hij nog wat wil eten. En dan ben ik nog eens de tofste mama van de wereld dat dat allemaal nog mag voor 'bedtijd'. En met een beetje geluk ligt hij er nog iets vroeger in dan normaal.

5. Echt heel vies
'Mama, wat eet jij?'. Iets heel vies jongen, echt, bah, mama vindt het ook niet lekker, maar ja, mama's moeten wel eens dingen eten die heel erg vies zijn.

6. Geen centjes
Het is net of die apparaten overal als paddenstoelen uit de grond schieten. Je kent ze wel, van die stomme gevaartes als een auto, bus, trein, weet ik veel wat, waar dan 50 cent of zelfs een euro in moet. Het hobbelt dan stom op en neer, draait met godsgratie nog een irritant deuntje en klaar is het feest. En je kind? Die rent al gillend door naar de volgende. 'Nee jongen, mama heeft echt geen centjes bij vandaag'.

7. De wolkenfabriek
De meest geziene wolkenfabriek voor Dani is dan ook wel de Amercentrale in Geertruidenberg. 'Waarom maakt hij nu geen wolken?'. Omdat het nu regent ventje, dan is de fabriek weer even klaar. Dit grapje maakten mijn ouders vroeger al en het blijft leuk om te zien hoe Dani er ook in op gaat.

8. Echt iets anders
'Dat zijn geen champignons/spruitjes/*bedenk random etenswaar wat hij vies vindt*. Dat is gewoon een aardappeltje/paprikastukje/vleesje.'. En als het kan nog een bak appelmoes om het te verstoppen. En ga me niet vertellen dat ze zo niks leren eten, ook ik at een berg met appelmoes en leerde dat later wel af. En kijk mij nu eens eten!

9. Dat bereik hier is wel zo slecht
Zit je ergens te wachten, graait meneer in je broekzak voor je telefoon. Of hij even een filmpje mag kijken. 'Maar schat, dat is op Youtube en daar heeft mama internet voor nodig. Dat heb ik hier niet, het bereik is zo slecht.'.

10. Dat speelgoed is alleen voor buiten
Ken je dat? Meneer is jarig en krijgt van dat speelgoed wat echt vervelend hard geluid maakt. Een fluitje of een toeter ofzo. Of laatst ook met een traktatie zo'n eendenfluit. Wat een takke herrie! 'Nee jongen, dat mag echt alleen maar buiten'. Ga daar de buurt maar mee lastig vallen. Maar eenmaal dat hij buiten is om te spelen is hij dat allang vergeten.

En Sinterklaas, de Kerstman en de Tandenfee zijn hier ook al onderwerp natuurlijk.

You Might Also Like

0 reacties