Weekly #57

september 25, 2017

Afgelopen week gebeurde er weer van alles. Tijd om dus weer even lekker terug te blikken op hoe ik mijn week invulde. We gingen de deur uit, deden leuke dingen, er werd gewerkt en ik ging nog met Dani langs de huisarts. De week sloten we trouwens af met een rete gezellige activiteit. Dat klinkt als een leuke week toch?

Maandag
Deze ochtend rommelde ik aardig in huis, terwijl Dani druk aan de slag was een bende te maken van al zijn speelgoed. Ontploffing woonkamer: check. Om 11 uur riep hij al enthousiast dat hij onderhand wel naar de opvang wilde. Veel te vroeg natuurlijk, dus tijd om nog wat dingen te bedenken om hem bezig te houden. Tv kijken, eten klaar zetten, zijn tas inpakken en een spelletje doen met hem. Eenmaal dat ik hem weg had gebracht, bracht ik nog vlug een bezoekje aan mijn moeder. Ik zou er nog wat gaan brengen en halen en bleef nog even gezellig kletsen. Daarna was het tijd om te gaan werken. Heel wat uren later, bijna om middernacht, was ik weer thuis. Martin lag al te slapen, op de bank dan. Hij was wezen karten met zijn baas en was er aardig moe van. Niet gek natuurlijk.


Dinsdag
Dani moesten we deze ochtend nog ophalen. Hij was blijven logeren bij mijn schoonouders, omdat Martin was karten gisteren. We brachten vlug een bezoekje aan de opvang, waar we een afspraak hadden voor een klein gesprek over een toets die Dani eerder deed. Deze informatie namen we door en zouden ze later naar de school sturen waar Dani binnenkort heen gaat. Die bezochten we ook meteen maar, omdat we er nog altijd niks van hadden gehoord. Hij mocht meteen even kijken bij de klas waar hij straks in zou gaan komen. Heel spannend vond hij dat! Daarna vertrokken we nog even om langs de Intratuin te gaan, waar Dani heerlijk heeft gespeeld in het klimrek dat er staat. Een ideaal uitje wat mij betreft, hij kan heerlijk spelen, wij kunnen even rondsnuffelen en een lekkere bak koffie drinken. We waren wel weer op tijd thuis, zodat hij nog lekker thuis kon spelen en zijn ontplofte speelhoek nog even op kon ruimen. En zodat wij nog even konden relaxen voordat de rest van de werkweek weer start.

Woensdag
Vandaag was ik gewoon weer werken, nadat ik Dani een kus gaf om te gaan en hij wilde dat alleen zijn vader hem kwam halen. Ik zou hem toch ophalen en dit leek hem wel even wat hoor. En inderdaad, na het werken wilde hij vrolijk weer mee naar huis, nadat ik binnen was gesneakt bij de opvang en hij mij totaal niet had gezien en vrolijk zijn ding deed. Na het eten wilde Martin nog een pakketje weg brengen en Dani wilde wel eens even mee. De enige plek waar we het nog kunnen brengen na werktijd is een bouwmarkt, dus daar ging Dani wel eens even doorheen lopen met Martin, terwijl ik, wat leek, eeuwig wachtte om een keer geholpen te worden. Kletsen met je collega's is dan natuurlijk ook veel leuker dan even vlug een pakketje aannemen wat al voorgemeld is.

Donderdag
Dani ging lekker naar de opvang, zwaaide en handkuste me uit terwijl ik vertrok naar het werk. Daar volgde een drukke en hectische dag. Eenmaal terug haalde ik Dani op, die maar wat blij was me weer te zien. Hij gaf wel aan moe te zijn en honger te hebben. Thuis at hij een aardig vol bord weg (bijzonder veel zelfs) en vroeg al of hij naar bed mocht. Niet dat het al bedtijd was, maar hij was echt al moe. Ik zette hem nog wel even onder de douche (hij zat volledig onder het zand) voor hij naar bed ging, maar ook dat was maar kortstondig. Hij wilde echt per se naar bed. Ook goed toch? Lekker slapen dan maar!

Vrijdag
Deze ochtend had ik een ritje met Dani naar de huisarts. Niet dat het heel bijzonder was hoor, maar hij had in een week tijd een flinke wrat ontwikkeld onderop zijn teentje en dat leek me niet iets wat ik met huis, tuin en keukenmiddelen moest proberen te gaan verwijderen. Een bezoekje aan de huisarts leek me, met zo'n snel groeiend ding, beter op zijn plaats. Na het ophalen van het zogenaamde nieuwe wondermiddel bracht ik hem weg, ik moest immers gaan werken. En eer ik terug was, was het alweer bedtijd. Zo vlug kan dat gaan.

Zaterdag
Vanochtend haalde ik Dani op bij mijn schoonouders en reed door om mijn moeder op te halen. Met zijn allen vertrokken we naar Utrecht. Daar zouden we met mijn zus en haar vriend naar een braderie gaan waar ook een Dora meet and greet was. De braderie was niet groot, maar met het warme weer, de gezellige drukte, het eten wat overal heerlijk rook en de niet te harde muziek was het een leuke braderie. Voor de kids was er een draaimolen, een clown met ballonnen, een springkussen, een draaimolen en een clownsshow. Dora was alleen denk ik ziek, want die is dus nooit geweest. Een dikke teleurstelling voor Dani dus. We hebben hem maar gezegd dat ze ziek was.

Zondag
Eens per jaar vieren we met de familie van mijn schoonmoeders kant Familiedag. Een dag waarbij we besluiten om bij elkaar te komen en wat leuks te gaan doen. Het hoeft niks bijzonders te zijn uiteraard, het is maar een middel om het doel 'samen zijn' te verwezenlijken. Dit jaar was dat in de tuin van mijn zwager. Na flink wat kletsen begon de bingo. En wie denkt dat dat voor bejaarden is, heeft vast niet gezien hoe enthousiast de jeugd mee deed. Daarna stond de barbecue nog aan en werd het laat. Tegen 9 uur 's avonds waren we thuis. Voor Dani's doen flink laat, maar ook die had genoten. Per toeval stond er nog een springkussen, hij mocht nog mee helpen met de bingoballen, hij ging voetballen met de andere 'kinderen' (pubers) en hielp lekker mee. Een top dag dus!

Dit was mijn week alweer! Hoe zag jullie week er eigenlijk uit?

You Might Also Like

0 reacties