Weekly #56

september 18, 2017

Het is alweer zondagavond als ik dit weekoverzicht klaar zet. Wat gaat zo'n week toch snel. Wat gaat de maand snel, het jaar ook trouwens. Je knippert en opeens is het al half september! Dani wordt over zo'n 6 weken alweer 4 jaar, ik hoop onderhand nieuws te krijgen van de school waar we hem hebben opgegeven en ik ben al begonnen met het opdoen van ideeën voor rondom zijn verjaardag. Ik rommelde nog wat in huis en we genoten van wat tijd met zijn allen.

Maandag
Deze ochtend rommelde ik in huis, maakte ik wat schoon en verzorgde ik de was. Dani was lekker aan het spelen met zijn duplo (ondanks dat hij vindt dat die best naar zolder mag, omdat hij veel liever met lego speelt) en we deden nog een spelletje. Dani is helemaal van de bordspellen op het moment. Dingen als ganzenbord vindt hij geweldig en ondanks dat hij nog niet tegen zijn verlies kan, vindt hij het wel echt heel leuk. Nadat ik hem naar de opvang bracht ben ik gaan werken tot laat.


Dinsdag
Martin was vandaag thuis, omdat hij gruwelijk veel weekenden moest werken en hij zo overuren had gemaakt die hij als tijd voor tijd op neemt. Even wat extra tijd voor het gezin dus. Hij had het al maanden erover dat hij nog eens naar Dordrecht wilde en dus stemde ik toe. Dani liep er heerlijk rond, bekeek van alles, benoemde een boel dingen die hem wel wat leken om te krijgen voor zijn verjaardag, van Sinterklaas of van de kerstman. Hij is er zelf ook echt al mee bezig, want hij weet heel goed dat hij binnenkort jarig gaat zijn en dat de feestdagen eraan komen. Dat wordt binnenkort maar een digitaal lijstje maken, zodat mensen wat tips hebben voor Dani.

Woensdag
Vandaag bracht ik samen met Martin Dani weg. Ondanks dat Dani nog al eens roept dat ik niet mee hoef om hem weg te brengen, wilde hij dat vandaag juist heel erg graag wel. Zo gezegd, zo gedaan dus. Daarna ben ik gaan werken en na het werk haalde ik hem weer op. Samen maakten we wat eten klaar en aten we. Martin eet vaak later, omdat hij vaak pas thuis is vlak voordat het bedtijd is voor Dani. En met een volle buik naar bed is ook niet helemaal geweldig.
O en die foto... ik had mijn oren afgestemd op het weer. Want wat is het opeens flink herfst met het weer zeg, brrr.

Donderdag
Op donderdagen heb ik dat wel eens. Even geen zin om uit bed te komen, weer een lange werkdag tegemoet in de kou. En ik weet niet wat het is hoor, maar wat een drukte! Het verkeer leek de NS wel 'O help, een blaadje en een drupje water!'. Om het kort maar krachtig te houden: waar ik normaal 20 minuten op rij, reed ik er nu meer dan een uur op. Ik kwam wat te laat aan, chagrijnig door de stomme file en kon meteen beginnen met een flinke klus. Na het werk haalde ik Dani weer op en maakten we ook vandaag weer lekker eten. Hij is trouwens verkouden geworden, snap ik ook wel met dit weer, en dus meer moe (en ik gok ook op alweer een groeispurt) en veel meer kroelerig. Wel lekker hoor, veel kroelen. Maar ook wel sneu om zo'n snothoofd te zien.

Vrijdag
Vandaag waren we al op tijd uit bed, rommelde ik wat thuis en vertrok daarna al op tijd met Dani naar mijn moeder. Daar zou hij sowieso in de middag heen gaan omdat ik en Martin moeten werken in de avond en daar geen reguliere opvang voor te vinden is. Samen met m'n moeder gingen we nog even de stad in en vond ik dan toch ein-de-lijk wat lekkere truien voor de winter! En een lekker vest. Heerlijk gewoon, zo kan ik straks tenminste de winter goed door. Denk ik. Nou ja, we stapten nog wat rond en voor de lunch waren we alweer terug. Dani ging daar lekker spelen met speelgoed wat hij had gehad. Ons ma had namelijk een berg Clicks gevonden en was helemaal in zijn nopjes om een berg te bouwen. En zo heb ik hem daarna ook daar achtergelaten en ben ik gaan werken.

Zaterdag
Deze ochtend rommelden we wat thuis, douchten we allemaal (niet tegelijk hoor, dat past echt niet) en daarna zijn we op weg gegaan voor wat boodschappen. We aten daarna ook wat, van de dingen die we bij de supermarkt kochten. Dat voelde net als heel goedkoop uiteten gaan haha. Daarna reden we naar Pukkemuk, waar Dani lekker kon gaan spelen. Al vlug besloot hij alleen om buiten te gaan spelen en zag bij de grote zandbak (modderbak) een plons water waar hij in is gaan spelen. Tot halverwege zijn kuiten. Zonder kaplaarzen. Dit heeft verder geen uitleg nodig toch? Tot hij voorover viel erin en doorweekt was. We hebben hem waar wat afgedaan en in de auto gezet met een deken om hem heen en zo thuis in de douche gezet. Nadat ik natuurlijk kei hard heb gelachen. Ik deed hem lekker zijn pyjama aan en beloofde hem dat hij nog wel even op de bank mocht zitten. Uiteindelijk besloten we nog te gaan kaarten bij mijn schoonouders en pakten we hem dus flink in en reden hem in de buggy erheen, zodat hij daar wel in bed kon kruipen.

Zondag
Nadat we hadden uitgeslapen (asociaal lang, tja... soms gebeurt dat) haalden we Dani op en gingen we naar de Efteling. Dani bleek wel flink moe en na de eerste stop bij Symbolica, waar hij helemaal weg van is, zijn we wat gaan wandelen door het park met hem in de buggy. Het was bijzonder druk bij een aantal attracties (bij een aantal ook totaal niet) en zo liepen we door naar het Anton Pieckplein, aten er wat en liepen toen door richting de speeltuin. Na nog wat attracties en een ronde door de Efteling waren we mooi op tijd om een show van Aquanura te zien en zo weer richting de auto te vertrekken. We stopten nog om vlug een kleine boodschap te doen voor het avondeten en vertrokken daarna naar huis. Dani wilde nog lekker eten en op tijd naar bed. Hij was zo moe dat hij het zelf ook maar toe gaf. En dat is nog best bijzonder, want dat wil hij meestal liever niet toegeven.
Dit was mijn week weer. Hoe zag jouw week er eigenlijk uit? 

You Might Also Like

0 reacties