Weekly #54

september 04, 2017

Omdat onze weken ook o, zo spannend zijn (ahum, kuch) is het weekoverzicht blijkbaar nog altijd goed in trek. Lekker binnen kijken in ons leventje, wat wij uitspoken en hoe wij onze dagen vullen. Dus voor alle gezellige, leuke, lieve lezers, alle nieuwsgierige aagjes en aan de rest: vandaag staat er weer een nieuw weekoverzicht voor je klaar!

Maandag
Lui mens alert! Samen met Dani lekker uitslapen, kroelen in bed en tv kijken. Echt even lekker lui de ochtend starten. Daarna meneer onder de douche gezet, waarna hij vond dat ik wel even mee kon. Als speelkameraadje dan hoor, ik word altijd vol geladen met bad-eendjes, krijg bekers in mijn handen gedrukt om te vullen met water, zodat hij ze weer heel vlug leeg kan gooien over andere dingen en ik dien ook nog als brug en poort voor zijn boten en dino's. Eenmaal klaar en aangekleed samen aan het ontbijt, nog wat rommelen beneden, lunchen en hem wegbrengen naar de opvang. Dat betekent vaak dat ik nog wat tijd over heb voor mezelf en deze keer reed ik op weg naar het werk nog langs een winkelcentrum en vond daar dan toch ein-de-lijk een nieuwe tas die niet doorregend. Een tijdloosmodel, gewoon zwart, niet te groot en niet zo mega stug zoals de meesten nu lijken te zijn. En ook niet met glitters en goud etc. Gewoon echt lekker neutraal. 20 jaar terug zou je zo'n model wellicht ook hebben gezien en over 20 jaar zie je ze vast ook nog. Gewoon lekker basic. Ik hou ervan. De dag zelf vloog erna voorbij en net voor middernacht was ik thuis om weer in mijn warme bedje te kruipen.


Dinsdag
Dani had gisteravond met zijn vader de hele tuin speelklaar gemaakt voor een warme dag. Vandaag zou zo ongeveer de laatste warme (echt warme!) dag zijn voor een tijd en dus stond het zwembad klaar, wat extra speelgoed en was alles aan kanten zodat hij lekker kon spelen. Bij het wakker worden had hij het er meteen weer over en stelde voor om zijn oma op te gaan halen. Die hebben we dus nog even gebeld om te vragen of ze het zelf ook wel wat vond, maar die wilde heus komen. Dus op naar haar, daar nog wat meegeholpen voor het eten en de boel afgesloten. Thuis bakte ik broodjes af, speelde Dani in de tuin en hebben wij heerlijk gestrekt gezeten onder de grote parasol. Wat een heerlijke dag zo! 's Avonds moest ik nog even de deur uit voor wat boodschappen, maar dat was dan ook het enige.

Woensdag
Vandaag was een vrij standaard dag. Al vroeg waren we wakker, brachten we Dani naar de opvang en vertrokken we richting het werk. Echt altijd zo'n 'meh, geen zin' bui, na zo'n lekkere dag vrij. Gelukkig vloog de dag voorbij en voor ik het wist zat ik alweer in de auto op weg terug om Dani op te halen. Thuis zorgde ik nog voor wat eten en nadat Dani 's avonds op bed lag, plofte ik bij Martin op de bank. Geen puf, even de voeten omhoog (ik loop en sta echt heel de dag) en zetten we de laatste aflevering van The Mist op. Dat duurt weer even voor het vervolg ervan komt. Gelukkig starten er weer andere series. Ondanks dat ik weinig tot geen tv kijk, zijn er wel series die ik volg. Maar die komen dan weer niet op de reguliere televisie. O en ik heb dan toch eindelijk weer een nieuwe quote in de lightbox... voor zolang als het duurt. Soms popt er opeens een echt goed idee op die er dan weer een tijd staat hoor. Blijft leuk, van die niet zo zoetsappige quotes.

Donderdag
Vandaag zou het weer koud worden, echt longsleeve tot truien weer! Brrrr. Maar gelukkig zijn er lekkere truien in huis, zoals deze toffe voor Dani van Minikid. Ik schoot er vlug een foto van voor hij hem aan trok naar de opvang. Daarna vlug aankleden, wegbrengen en op naar het werk. Weer zo'n dag die opschoot, al was het qua werk nogal rommelig. Soms heb je dat wel eens. Eenmaal thuis haalde ik Dani weer op en aten we gezellig samen op de bank het avondeten. Martin is altijd later thuis en voor deze ene keer zaten we knus samen op de bank geploft met een kinderzender voor hem aan. Even kroelen samen, hij vindt het heerlijk!

Vrijdag
Deze ochtend moest ik thuis nog wat rommelen na een luie start, werkte ik wat was weg, ruimde ik wat op en moest ik daarna met Dani nog even het centrum hier in voor wat cadeaus en avondeten voor mezelf. Daarna reed ik door naar mijn ouders, waar mijn zus al was. Die zou op Dani passen terwijl ik aan het werk was. We schoven er nog even aan voor de lunch en daarna vertrok ik weer richting het werk. Even knallen nog voor het weekend is!

Zaterdag
Vandaag vierden mijn ouders hun verjaardag. We waren rond de middag welkom en ervoor zijn we thuis nog wat bezig geweest. Dani speelde met de duplo (die van hem wel naar boven mag, hij heeft liever zijn lego zegt hij) en wij ruimden nog wat aan de kant in huis. Ik rondde het laatste cadeau nog af en schoot er direct foto's. Blijft leuk, eigen werkjes nog even mooi vastleggen. Ik zag trouwens dat ik anderhalve maand niks met mijn camera had gedaan. Zo zonde, want ik beleef er stiekem best wel plezier aan om foto's te maken van allerlei dingen. Niet dat ik nou zulke mooie foto's maak hoor, maar ik vind het wel altijd erg leuk. Een beetje decoreren en alles mooi wegzetten en dan schieten maar. Zoals die foto hieronder. Party!
Party tijd was het daarna trouwens ook en zo vertrokken we naar mijn ouders, hadden we het gezellig met het feest, aten we naderhand nog een frietje met zijn allen en vertrokken daarna weer richting huis. Bedtijd voor de kleine man. Mijn zus en haar vriend kwamen ook nog even langs bij ons voor een spelletje en daarna vertrokken we rijkelijk vroeg richting bed. Meer moe dan gedacht.

Zondag
Deze zondag kwam er een blog online over de DIY die ik maakte voor mijn vader. Gewoon, omdat het kan. Je vindt hem hier trouwens. Verder wist Dani in de ochtend precies wat hij wilde gaan doen. Hij vroeg het gisteren ook al en vandaag was hij nogmaals heel stellig na zijn vragen: Papa ben je vandaag thuis? En mama, jij ook? Dan kunnen we naar de Efteling! Maar we gaan komende week ook al met vrienden en dus nog een dagje leek ons niet zo handig. Zeker niet op de zondag, want dan is het altijd maar druk. We reden wel alvast weg van huis en bedachten al vlug dat we wel eens langs het Oertijdmuseum in Boxtel konden gaan. We hebben het vaak zien zitten en het leek ons echt iets voor Dani. Online las ik veel dat het pas leuk zou zijn voor kinderen vanaf 6 jaar, maar op hun eigen website leek het meer duidelijk dat het ook voor de jongere kinderen leuk was. En voor Dani was het mega leuk! Heel wat uren later lag hij uitgeput, moe maar voldaan, in zijn autostoel, terwijl wij op weg terug reden. Nog even langs de schoonouders, waar we nog maar een keer gebarbecued hebben met zijn allen. Hartstikke gezellig, Dani at wat en kroop daarna met de film Bambi op de bank. En zo vloog ook deze dag alweer voorbij. Gaat toch wel erg snel hoor, zo'n weekend.

En zo is het alweer maandag en lees je dus alweer hoe onze week eruit zag. Hoe zag jullie week er eigenlijk uit?

You Might Also Like

0 reacties