Shop Saturday #47 - Hunter and Rose

september 23, 2017

Afgelopen week viel mijn oog op een tof kinderkledingmerk. Minimalistisch mag je het wellicht noemen, maar voor mijn gevoel vooral lekker stoer! De hoofdtinten zijn zwart-wit met daarnaast nog wat stoer legergroen. Mensen, ik ben fan! En die fotosessie die ze bij hun collectie hebben gemaakt spreekt me ook erg aan. Maar goed, wie weet hoe mijn stijl was, snapt ook meteen waarom ik dit gewoon tof vind.

Hunter and Rose

Hunter and Rose maakt al naam sinds 2015 (waarom kende ik ze niet eerder?) met moderne kinderkleding, maar met hun nieuwste A/W17 collectie lijken ze echt een richting te hebben gevonden en een eigen collectie te hebben neergezet. Hun kleding wordt trouwens in Engeland ontworpen en gemaakt in Portugal. Ze doen hun best om duurzame kleding te maken.
Zoals meerdere kinderkledingmerken op het moment hebben ze een kleine collectie met daarin wat basis elementen. Een soort boxpak/pyjama (rompers hier genaamd), leggings, shirtjes, jurkjes en om de restjes stof op te maken (althans, zo zie ik dat altijd) nog een dekentje. De styling van de foto's is lekker minimaal, waardoor je oog veel beter valt op de kleding. Een dikke plus wat mij betreft! En de gewaagde sets, zoals de derde foto hieronder. De Abstract Marble print gecombineerd met Shattered print uit hun collectie. Stoer, gewaagd en het mag prima wat mij betreft.

Voor meisjes hebben ze echt de leukste jurkjes in een verfrissend model. Een vrolijke wijde onderkant spreekt mij altijd aan voor de meisjes. Dat geeft het allemaal net een wat speelser effect dan de strakke jurkjes die je op het moment ook veel ziet. Jurkjes zijn super leuk te combineren met hoge kniekousen zoals op de foto, maar ook met de leggings, een effen legging eventueel, een handige maillot of gewoon met sneakers. Lekker stoer en toch speels.
Voor mij, als moeder van een jongen van bijna 4, spreken voornamelijk de t-shirts nog aan voor echt gebruik. Ze hebben een verlengde achterkant, zoals nu veelal gedaan wordt bij kinderkledingmerken. Wanneer het niet te overdreven is staat dat lekker stoer. Dat hebben ze bij Hunter and Rose goed begrepen wat mij betreft.

Toen Dani kleiner was droeg hij trouwens wel veel van die leggings. Stond super leuk met al die printjes, ondanks dat ik in het dagelijks gebruik niet zo'n lef had met printjes combineren en hij sneller óf een printje onder óf een printje boven had. De manier van stylen met stoere laarsjes is overigens wel helemaal mijn ding. Maar mensen die mij kennen weten dat vast ook wel. Ook leuk met stoere sokken over de legging (of broek) boven de laarsjes uit.
Zoals de kleine man hier op de foto, met z'n guitige blik om bij weg te smelten trouwens, draagt een romper/boxpak/pyjama. Iets wat Dani amper tot niet heeft gedragen. Het was niet zo mijn ding, ondanks dat er een boel te vinden zijn met de leukste printjes. Wanneer dit wel jouw ding is, hebben ze bij Hunter and Rose genoeg keuze in ieder geval. Met handige drukkers voorop. Die op de rug en/of billen heb ik nooit zo begrepen trouwens, daar liggen ze op en dat is echt niet comfortabel. Die in het kruis zijn overigens wel handig met luiers, al werken die op het voorpand ook gewoon prima.

Als het aan mij ligt is dit zeker een merk dat meer van zich mag laten horen en flink mag groeien, want er ligt een prachtige basis.
Kende jij Hunter and Rose al?

You Might Also Like

0 reacties