Pittige noedels met tofu

september 17, 2017

Tijd voor weer eens een recept op de blog. Dat was alweer even geleden. Niet dat ik niet gekookt heb hoor, maar ik had geen tijd gehad om nieuwe dingen te doen in de pan. Ik heb een aantal keren toch wel weer kokosnasi gemaakt met verse groentes uit de tuin, maakte nog wat andere makkelijke happen (roerbakken met aardappels, vegan shoarma, wraps). Niet zo spannend om weer over te schrijven leek me zo. En ik had ook niet echt tijd gehad om er foto's van te maken. Deze keer was het weer een recept op tafel toveren met dingen die we hadden liggen, zodat ik morgen op het werk weer lekker kan eten 's avonds. Ik werk namelijk niet alleen overdag, maar ook late diensten en daarbij is een stevige maaltijd geen overbodige luxe.

Met een pak gekruide tofu bedacht ik me al een berg groentes uit onze tuin die ik erbij wilde klaarmaken en het idee met de noedels volgde al op tijd (al had ik het ook prima gegeten zonder hoor, heerlijk!). De paprika, prei, rode én de knoflook komt uit onze eigen moestuin. Hmmm! En terwijl ik wat dingen pakte zag ik de paksoi ook nog in de koelkast liggen. Paksoi is ideaal om te roerbakken en brengt wat extra groente, plus kleur aan je gerecht. Die kon ik niet laten liggen en heb ik dus ook nog maar toegevoegd. Op het laatst, zodat hij niet te zompig wordt van het lange opstaan. Met een pan vol kan ik mooi weer zo'n 2 keer eten op het werk.
Pittige noedels met tofu
Dit recept is goed voor zo'n 2 porties.

Dit heb je nodig:
 • 1 blok roerbak noedels
 • 1 paksoi
 • 1 rode paprika
 • 1 prei
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 bak pittig gekruide tofu
 • Een blik kikkererwten
 • Sojasaus
 • Gedroogde basilicum
 • Zeezout
 • Peper
 • Olijfolie
En zo maak je het:
Verhit wat olijfolie in een flinke wok. Versnipper de ui en de knoflook en doe deze in de warme olijfolie, tezamen met wat peper en zeezout. Snij vervolgens de paprika in kleine blokjes. De paprika snij je in zeer kleine stukjes. Voeg de gekruide tofu toe aan de wok. Zorg dat deze goed warm is en voeg daarna de prei en paprika toe. Roer de boel goed rond en laat even staan met de deksel erop. Schep vervolgens 5 eetlepels kikkererwten uit het blik en laat het vocht teruglopen. Dit vocht heb je nu niet nodig, maar kun je prima bewaren voor andere recepten. Doe een flinke scheut sojasaus in de wok, voeg de gedroogde basilicum toe en roer de boel goed door. Schuif vervolgens alle ingrediënten opzij en leg daarin het blok roerbaknoedels. Voeg nog 1 kopje water toe aan de pan en zet de deksel erop. Na een paar minuten zijn de noedels zacht en kun je de boel goed door gaan roeren. Scheur daarna het groen van de paksoi in stukken en roer deze door de pan. Nog een paar minuten laten staan, tussendoor nog een keer omroeren en klaar is je gerecht. Eet smakelijk!
En dan nog één foto om het af te leren, want wat ziet het er lekker uit. Ik weet nu al dat ik morgen nog voor 4 uur al honger heb op het werk, alleen maar omdat ik weet wat voor lekkers ik ga eten. Wat zet jij morgen op tafel?

You Might Also Like

0 reacties