Oertijdmuseum

september 05, 2017

Als gezin zijn wij een dagje uit geweest naar het Oertijdmuseum in Boxtel. Ondanks dat ik online overal las dat het pas leuk zou zijn voor kids vanaf 6 jaar, zijn we toch gaan kijken met Dani die bijna 4 is. Een beetje living on the edge voelde dat wel, maar Dani is helemaal fan van dino's, dus hoopten we toch dat het wel goed zou komen. Hoe het was en wat we ervan vonden vertel ik vandaag in deze blog.

Het Oertijdmuseum
Het museum zelf zit in Boxtel. Het originele pand is oorspronkelijk al in gebruik genomen in 1999 als oertijdmuseum. Later is de dino-hal daaroverheen gebouwd en is de oertijdtuin erbij gekomen. Ook dient het museum als lokaal VVV en bezoekerscentrum voor het Groene Woud. Wanneer je het terrein oprijdt kom je direct een dino tegen (een T-rex) en kun je langs de T-rex richting de ingang lopen. Hier zie je direct het VVV gedeelte (wat folders over de omgeving) en stap je daarna het winkeltje binnen, inclusief de kassa. Hier kun je ook rondleidingen op papier krijgen voor verschillende leeftijden, om het zo voor alle kids zeer interessant te maken.

De Dino hal
Binnen vind je de Dino-hal. Boven het winkeltje heb je sowieso nog wat Dino's staan die geluid maken en wat vitrines met fossielen. Als je daar uit loopt kom je in de nieuwe Dino hal waarbij je helemaal naar boven kan lopen om grote skeletten te bekijken. De middelste foto boven is daar genomen, maar dan beneden op de grond. Wanneer je rond bent gelopen, kom je nog een speelhoek tegen voor kids, een horecagelegenheid (die wat mij betreft amper die naam mag dragen, zo karig zijn de keuzes), de wc's en een ruimte waar een film afgespeeld wordt over dino's. Daar kun je ook naar buiten, om te gaan kijken in de Oertijdtuin.

De Oertijdtuin
Deze tuin bestaat uit een boel beelden van Dino's, een berg planten (de tuin dient ook als arboretum) en bomen en er lopen nog wat vogels rond (ter grootte van een kip, grijs  en ze renden wat rond, leken niet te vliegen. Geen idee wat het verder waren). In de tuin vind je naast de beelden en planten ook nog een speeltuin waar Dani zich heerlijk in uit heeft geleefd. Daarnaast leek er nog een wat nieuwer stuk te zijn aan de zijkant van de tuin. Deze leidt je naar het bos gedeelte, waar je tussen de bomen ook dino's tegen komt, en een kleine speeltuin waar de kids met wat afwasborstels archeologen na kunnen doen door wat nep-skeletten op te 'graven'.

Al met al heeft Dani zich hier heel wat uurtjes vermaakt en lag na het uitje ook moe, maar voldaan te slapen in de auto. Verwacht geen mega museum van het Oertijdmuseum, maar voor kids van verschillende leeftijden is dit een leuk dagje uit. Neem voor de zekerheid wel zelf je eten mee als je meer wil dan een broodje knakworst (zonder saus!) of een worstenbroodje.

You Might Also Like

0 reacties