Italiaanse Aardappelschotel

september 24, 2017

Vandaag staat er weer een recept klaar voor jullie. Layla heeft weer een heerlijk gerecht op tafel getoverd en ik kreeg deze, inclusief heerlijke foto's, in mijn mailbox. Het bijzondere aan dit gerecht, naast dat hij gruwelijk lekker is, is dat hij voor zowel vegans als vleeseters te maken is en zo dus heerlijk voor iedereen bruikbaar is. Dat is nog eens makkelijk! Laat je verrassen door het heerlijke recept, de handige tips en de foto's waarvan je gaat watertanden. 

Net zoals Alissa woon ik samen met een man die op zijn tijd een stukje vlees lust. Aangezien ik er al een hekel aan heb om ergens te eten waar ze het vlees weglaten en het dan vegan noemen heb ik er dus ook een hekel aan om een vegan recept te koken en er dan maar een stukje vlees bij te bakken. Dus bij ons staan er regelmatig 2 pannen te pruttelen, 1 vegan en 1 vlees. Dit is 1 van die recepten. Helaas hebben wij een combimagnetron, dus is het altijd even een kleine verbouwing als ik twee ovenschalen erin wil zetten (glasplaat eruit), maar goed…

Wat heb je nodig?
  • 2 courgettes
  • 4 tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • ½ bakje sojagehakt + 1 portie gehakt.
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 80 ml. water
  • 1,5 theelepel basilicum
  • 1,5 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • Zout
  • Kaas/edelgistvlokken (kun je gewoon bij de AH kopen)
  • 1 zakje aardappelblokjes/krieltjes
Ow ja, ik gebruik niet daadwerkelijk sojagehakt, maar van die sojabrokjes die je dan moet koken. Maar dit werkt net zo goed.
En zo maak je het: 

  1. Prik een paar gaatjes in het zakje met de aardappeltjes en gooi ze 4 minuten in de magnetron. Dan zijn ze precies gaar genoeg om te gebruiken in een ovenschotel zonder dat je de schotel weer heel erg lang in de oven moet zetten en de rest weer verbrand.
  2. Snij de knoflook, ui, courgette en tomaten in stukjes. Als je tomaten heel erg waterig zijn, pak dan een extra tomaat en haal de waterige binnenkant eruit.
  3. Verhit een beetje olie in 2 pannen en bak het gehakt aan met de knoflook. Voeg daarna de rest van de groentes toe. Zet het vuur laag en laat het een beetje zacht worden.
  4. Meng ondertussen in een bakje de tomatenpuree, de kruiden en het water en verdeel dit over de pannen. Voeg eventueel een beetje extra water toe als het nodig is.
  5. Verdeel de aardappeltjes over de ovenschaaltjes en verdeel het groente mengsel over de aardappeltjes. Doe er daarna kaas of de edelgistvlokken erover.
  6. Zet de schalen ongeveer 15 minuten in een oven die op 220 graden voorverwarmd is.

Wat een heerlijk recept weer Layla! En die tip van die aardappeltjes kende ik gewoon niet... Ik weet zeker dat ik deze hier ook prima op tafel mag zetten om de heren te laten smullen. En dan een klein schaaltje voor mezelf natuurlijk met de vegan variant. 

Wil je nog meer van Layla lezen? Op de blog vind je nog meer van haar recepten hier, haar blog waar ze zelf niet meer op schrijft (maar die nog wel online staat) vind je hier en je kunt haar nog dagelijks volgen voor heerlijke food-inspo hier

You Might Also Like

0 reacties