Growing Out A Pixie #4

september 27, 2017

Ruim anderhalf jaar geleden besloot ik wat dingen om te willen gaan gooien in mijn leven. Ik was niet zo blij met het beeld wat de spiegel mij gaf en besloot daar wat aan te doen. Ik viel een berg af de afgelopen anderhalf jaar, maar ook mijn haar werd veranderd. En vaak kun je zoiets rigoureus doen, even kort knippen en klaar, maar die vlieger ging bij mij niet op. Ik had een zeer kort kapsel al.

Lekker makkelijk. 

Zelf had ik geen zin om mij te worstelen door een berg klitten in mijn haar, wilde het sowieso flink kort hebben voor bij de bevalling, maar jaren later vond ik het nog wel makkelijk. Maar dat ging me langzaam tegen staan, net als die bolle toet. En dus ging ik van beide afscheid nemen en wilde ik van mijn zogeheten pixie cut af. En hieronder zie je het uiteindelijke resultaat tot nu toe van ruim anderhalf jaar sparen. Ik denk niet dat het bij deze lengte blijft trouwens. Hoe lang het wel gaat worden weet ik nog niet. Dit is afhankelijk van hoe het blijft qua structuur. Nu is het nogal pluizig en ik hoop dat dat met het gewicht wat minder gaat worden. En wie weet vind ik de juiste verzorgingsproducten nog wel. Zo lang het niet meer gaat pluizen durf ik het nog wel verder te laten groeien qua lengte. Het gevecht rondom de klitten is nog prima te doen, want die vallen ondanks de pluizen juist enorm mee.
Die laatste foto is trouwens niet van mijn eigen hand en daar moet ik mijn collega voor bedanken. Of eigenlijk ook helemaal niet, want ik hoopte stiekem incognito aan de slag te kunnen zijn. Dat is me een paar maanden gelukt, maar helaas pindakaas, daar sta ik dan. Afijn, het is wel de laatste foto waar mijn volledige kapsel op staat, dus die past mooi in het rijtje om je ruim anderhalf jaar te laten zien aan mijn haargroei. En ik moet toch wel zeggen: dat groeit best lekker. Ondanks dat ik af en aan denk: 'groei nou maar eens wat door', groeit het toch best nog wel flink door. Wie weet hoe dit overzicht er volgend jaar uit ziet.

Bij de middelste foto onderin lijkt het trouwens dat ze wat korter zijn. De werkelijkheid is dat ik een handigheidje had gevonden om mijn natuurlijke krullen erin te krijgen. Hoera bos met krullen! En die laatste foto had ik ze er doodleuk weer uit geföhnd. Als ik van de week weer zin heb, werk ik ze er weer in. Ze ogen dan in ieder geval wat minder pluizig.

Heb jij trouwens nog handige tips tegen pluizig haar?

You Might Also Like

1 reacties

  1. Argan olie! Julie haar haar is daar zo ontzettend veel mooier van geworden!

    BeantwoordenVerwijderen