Gezinsuitbreiding!

september 06, 2017

Pssst, ik heb een verrassing te vertellen. Je zal het wellicht totaal niet meer van ons verwachten, maar soms gebeuren die dingen. Zelf zag ik het ook niet aankomen hoor. Maar om maar meteen met de deur in huis te vallen: we hebben gezinsuitbreiding. Dani is er nog het meest van in zijn nopjes en voelt zich al helemaal the man in huis. Hij lag van de week nog te slapen toen we hem het goede nieuws kwamen vertellen. Hij sprong rechtop in bed, zijn ogen werden groot en straalden! Hij was klaarwakker en mega trots.

Oké, stiekem voel ik me wel een beetje oma in dit verhaal nu. En waarschijnlijk heb je al nieuwsgierig naar beneden gescrold over waar het nu eigenlijk om gaat. Maar laat ik je nog even vertellen hoe het allemaal begon:

En opeens voel je je oma

Je hebt gisteren vast gelezen dat we naar het Oertijdmuseum zijn geweest toch? Echt een aanrader hoor met kids. Dani spotte daar natuurlijk bij binnenkomst al de winkel en pas aan het einde van de dag ging hij rondkijken naar wat hij zoal leuk vond. En ondanks dat er leuke, educatieve boekjes lagen, grote puzzels waar hij nog wel even mee kon doen of andere 'nuttige' dingen, had meneer al precies gezien waar hij voor wilde gaan. Een ei! Een absurd groot, veel te duur ei wat hij in water uit kon broeden. Ik wees het af, wat een onzin. Maar een paar stappen verder zag hij nog zo'n ei, maar dan kleiner en voor een mooi klein prijsje. "Ah toe mama!". En soms, ja soms zwicht je dan wel eens voor je kind hè. En gingen wij naar huis in het bezit van zo'n ei.
 Zo'n ei zet je trouwens in een mok of glas in het water en binnen 24 uur zou hij gaan barsten en na zo'n 48 uur zou hij uit komen. Iedere 10 minuten stond Dani vol verwachting te kijken naar zijn mok. Zag hij al barstjes? Zou het ei al uit komen? Pfoe, wat duurt dat allemaal lang zeg!

Maar het ging vlugger dan verwacht.

Later op de dag, zo rond bedtijd voor Dani, wist hij het zeker. Er zaten barstjes in het ei! "Mama! Er zitten al scheuren in!". Helemaal trots al dat zijn ei aan het uitkomen was danste hij rondjes. Zou hij dan toch eerder een ei uit hebben gebroed? Vol verwachting ging hij naar bed, nieuwsgierig wat de volgende ochtend hem zou brengen. Het zou immers wel 2 hele nachtjes slapen duren voordat het ei uit zou komen stond er op de handleiding. 

Maar toen ikzelf die avond naar bed wilde gaan, keek ik nog eens in zijn glas met daarin het gebarsten ei. En wat zag ik? Warempel, het ei was uitgekomen! En stiekem voel je je dan wel een beetje oma geworden hoor. Vlug nam ik het glas mee, ging ik bijna Dani de kamer in en wekte hem heel zachtjes. Hij stond op het punt te gaan mopperen dat ik weg moest, omdat hij wilde slapen natuurlijk, tot ik zei dat zijn ei was uitgekomen. Hij sprong rechtop in bed, zijn ogen werden groot. Hij glunderde van oor tot oor, alsof hij voor het eerst zijn pasgeboren baby zou zien. Of in dit geval zijn pasgeboren Dino. Hij grabbelde in het water, haalde de Dino eruit en keek er nog eens trots naar. Daarna deed hij hem terug in het glas, maakte zijn hand droog aan de handdoek die Martin hem gaf en nestelde zich weer lekker in bed. Tijd voor mooie dromen over zijn nieuwe Dino. 

Toegegeven, de Dino in dat ei is echt afgrijselijk om te zien en het is echt zo'n flubber-wiebel-ding. Beter kan ik het althans niet beschrijven. De foto's zeggen vast genoeg. Hoe lang onze gezinsuitbreiding bij ons zal blijven weet ik niet. Wellicht spreid hij snel zijn spreekwoordelijke vleugels naar de container. Maar veel plezier heeft Dani er zeker wel aan gehad. En wij stiekem ook. Wat een trots ventje, dat al zijn geduld moest bewaren voor zijn ei.

You Might Also Like

0 reacties