Friday Favorites #55 - Stoere Sweaters

september 22, 2017

Het weer sloeg ineens enorm om en het ging van hele warme dagen vlug over naar koude herfstdagen. Tijd dus om de kledingkast eens uit te pluizen wat er nog past van alle toffe items van vorig jaar. Je kan je vast voorstellen dat het antwoord 'bijna niks' is. Tijd om dus te gaan snuffelen naar nieuwe sweaters voor komend seizoen! Ik zet alvast een aantal stoere sweaters voor je op een rij, waarbij zwart en grijs natuurlijk de hoofdtonen zijn. Zoek je nog tips om jouw kids fashionable de winter door te laten komen, dan heb ik hier de gouden tips!

8x stoere sweaters voor kids


  1. No Colours
  2. Aai Aai
  3. Sproet & Sprout
  4. Papu
  5. Tough Cookie Store
  6. Little Indians
  7. Tiny Cottons
  8. Nununu
Een enorme lokale ondernemers galore is het geworden kun je wel zeggen. Ik ben fan van lokale ondernemers, die mogen best gesteund worden. Ze werken hard en leveren prachtige producten voor een eerlijk loon en nette prijs. Niet alleen je kids lopen er fashionable bij, maar het is ook nog eens goed voor de economie en werkgelegenheid. De meest lokale voor mij is No Colours (nr 1), waarbij deze super stoere gestreepte sweater eigenlijk in geen enkele kledingkast mag missen. Een maatje te groot past hij prima als tuniek bij de meisjes zelfs.

Maar ook de stoere bliksem sweater van Sproet & Sprout (nr 3) is er een van lokale bodem. Deze zag ik een tijd terug ergens in een winkel hangen en hij is echt werkelijk prachtig in het echt! Lekker stoer voor de kids. Wat mij betreft ook echt iets voor Dani. Verder spotte ik ook nog een gave trui uit de nieuwe Moodswings collectie van Tough Cookie Store (nr 5). Deze kleine onderneemster maakt sinds nog niet zo lang ook kinderkleding, al kende ik haar eigenlijk van haar hippe schoentjes. Haar collectie is zeker de moeite waard om te bekijken, ik vind hem erg leuk geworden!

En over lokale ondernemers gesproken, ook de mooie kabelgebreide trui (ik hou van gebreide truien) van Little Indians is er zo een. Little Indians is namelijk ook gewoon een Nederlands merk, met echt heel leuke dingen. En wanneer je hier net over de grens gaat (vanaf Kaatsheuvel is dat niet zo heel ver overigens) kom je ook nog langs bij het mooie merk AaiAai. Alles is handgemaakt (door mensen met een beperking! Heerlijk maatschappelijk verantwoord, de CMV'er in mij wordt hier helemaal blij van) en heeft een heerlijke no nonsens attitude, maar dan wel met leuke kinderlijke accenten. Ik hou er echt van!

Maar ook over de grens van de Benelux (wat ik hier even als 'lokaal' bombardeer) kom je een aardig aantal toffe sweaters tegen. Zo zag ik de mooie minimalistische trui van Papu (nr 4) in grijs met een zwart blok onderaan en daarin een zakje verwerkt. En dat zakje maakt hem echt super grappig en speels. Daarna zag ik bij Nununu nog deze mooie sweater (nr 8) met ingewerkt cijfer. Hoe bijzonder kan een sweater in een kleur zijn zou je denken? Nou, dat zie je dus wel. Een mooie raglanmodel pasvorm met kortere voorkant dan achterkant, erop gestikt cijfer en pas bij de hals. Ik hou hier wel van, Dani ook wel weet ik inmiddels. Al moet ik zeggen, mijn meest favoriete uit het lijstje is denk ik nog wel de mooie sweater van Tiny Cottons (nr 7). Wederom een gebreid model en de geometrische vormen erin maken hem mega bijzonder om te zien. De uiteindes aan de mouwen, de romp en de hals zijn ribgebreid, de print zit ook nog aan de achterkant en voor een warme kleursensatie is het wit niet echt wit maar meer beige. Een mooie winterse trui die lekker stoer oogt, maar toch altijd overal bij past. Een broek met printje, een stoere jeans, een nette gelegenheid.

Wat is jouw favoriet voor deze winter? 

You Might Also Like

0 reacties