Friday Favorites #52 - Winterjassen voor Stoere Boys

september 01, 2017

Dat het koude weer terug in het land is, is vast niemand opgevallen. Vele winkels en merken spelen er al op in en de warme kleding rolt langzaam overal de winkels in. Wie er al vroeg bij wil zijn, heeft nog niet overal keuze, al wordt de keuze steeds groter. Gisteravond kreeg ik ook nog een supertip van een lieve mama op instagram (ga haar even volgen wil je, dit is haar instagram. Echt de moeite waard!), maar die tip kon ik nog niet online vinden. Het gaf me wel inspiratie voor deze Friday Favorites!

6x stoere winterjassen voor boys  1. Black Sweat Cape van Turtledovelondon
  2. Gewatteerde jas van C&A
  3. Pico Jacket van Mini Rodini
  4. Snowjacket van Tiny Cottons
  5. Gevoerde Bikerjack van H&M
  6. Mouse Coat van Little Acorns

De jas van Tiny Cottons (nr 4) heb ik al eerder eens benoemd hier op de blog. Gewoon omdat hij echt super tof is, lekker opvalt en toch heel winters is. En hij is natuurlijk ook heel leuk voor stoere meiden. Maar die heb ik zelf niet, dus staat hij niet voor niets in het lijstje met jassen voor stoere boys. En ondanks dat ik deze jas echt geweldig vind, is mijn allergrootste liefde voor een jas voor Dani nog altijd die van Little Acorns (nr. 6). Hij is er in verschillende kleuren en zwart zou natuurlijk super handig zijn om te combineren. Hoe hij valt is wel wat lastig te zeggen, aangezien je ze enkel online kan kopen. Ik ben toch wel iemand die is van het passen, zeker met Dani die een flink smal ventje is en waarbij dingen vaak te lang en/of te kort vallen. Heb je daar minder last van, dan is dit vast een dikke go voor jouw kindje.

Of je gaat gewoon voor een jas waarbij het niet uit maakt of je kindje smal of breed is natuurlijk. De sweat cape van Turtledovelondon (nr 1) is zo'n geval. Ideaal om vlug aan te schieten en heerlijk veel bewegingsruimte om in te spelen. En stoer monochrome, want daar houden we van! En over stoer gesproken, zo'n met teddy gevoerde bikerjack (nr 5) is ook wel erg gaaf hoor! Regent meteen niet door, wat ook een dik pluspunt is. Voor de zomerdagen heb ik zoiets ook voor Dani, dus ik denk wel dat deze af zou vallen. Een iets langer model lijkt mij nog iets warmer voor hem. Maar ik kan me ook voorstellen dat een korter jack weer fijn is onderweg, dan zitten ze tenminste niet op de jas.

Wanneer je voor een wat meer basic jas wil gaan, dan is zo'n jas van Mini Rodini (nr 3) of zo'n handige jas van C&A (nr 2) wellicht wat voor jou. Ik ging er de afgelopen jaren in ieder geval wel voor. Hier liep Dani al 2 winters in een winterjas van de C&A. Hij valt mooi smal, is lekker warm en is van natuurlijk materiaal. En dat laatste was nog best een klus toen, want overal hadden ze alleen synthetische jassen. Ondanks dat ze allemaal beloven dat het veilig is, voelt dat voor mij gewoon niet zo goed. Een dagje Winter Efteling, een stap bij het zo'n kampvuur, één vonkje... Ik moet er niet aan denken. Niet dat een jas van natuurlijk materiaal niet zal branden, maar die vatten niet zo snel vlam.

Dani deed 2 winters zelfs met zijn jas en ik vrees dat hij deze winter er echt niet meer mee toe gaat komen. Wellicht dat we ook dit jaar weer voor een jas van de C&A gaan. Al wil ik ook zeker nog eens gaan kijken voor de tip die ik gisteren kreeg.

Wat krijgen jouw kids deze winter voor jas? Of vind jij het nog te vroeg om erover na te denken?

You Might Also Like

0 reacties