DIY: Candy & Co - Snoeppot

september 03, 2017

Gisteren vierde mijn vader zijn verjaardag. Samen met mijn zus wilden we onze beide ouders een leuk cadeau geven, maar om ze niet alleen de uitnodiging te geven van het grote cadeau (een uitje naar Soldaat van Oranje!) bedachten we een kleinigheidje waar ze altijd blij mee zijn. Zo kreeg mijn moeder een plant voor buiten als extra en bedacht ik voor mijn vader een bierpakketje en een pot met Engelse Drop. Als er iets van snoep is waar hij helemaal fan van is, is dat het wel. Een pot voor bij zijn computer leek me wel wat, maar dan wel eentje die ik zelf ging bestickeren. De print van de sticker ontwierp ik trouwens gewoon zelf, niks bijzonders verder uiteraard, maar leuk genoeg om de pot vrolijk te maken. En die tekst? Tja, voor degene die het niet weten is het gewoon een leuke print. En voor jullie de insider joke: mijn vader heet Co.

Candy & Co Jar
Wil je nou ook zo'n leuke snoeppot maken met een eigen gemaakte print, dan ga ik je hieronder uitleggen hoe je dit maakt. Of je stuurt mij natuurlijk een berichtje, ik maak ze ook op aanvraag.

Dit heb je nodig:
  • Een glazen voorraadpot met klemdeksel (te krijgen bij o.a. de Hema, Xenos, Ikea)
  • Snoep naar keuze
  • Een vel plottervinyl
  • Plotter of mesje
  • Een pincet, pelhaak of iets met een scherp puntje om te pellen
  • Een transfervel 
En zo maak je het:
Ontwerp een print die je op de pot wil. Ik maakte deze gewoon op de pc in uh... paint(.net, dat dan weer wel). Een cirkel met een werkje, nog een cirkel erin en dan de tekst met het lettertype Pacifio. Dat is een gratis lettertype, mits je hem voor privé doeleindes gebruikt zoals ik hier deed. Je kan van alles verzinnen en wanneer je twijfelt, kijk eens op google naar iets als 'persoonlijke snoeppot' om zo wat ideeën op te doen. Ik dacht zelf direct aan een rond logo, wat voor mijn gevoel goed bij het snoep past. En dat Candy & Co is natuurlijk onze insiders joke.
Wanneer je dit hebt hebt uitgewerkt kun je hem met de plotter gaan snijden, of met de hand uitsnijden. Met dat laatste print je je werkje op ware grootte uit en leg je dit op vinyl en snijdt het zo voorzichtig uit. Zorg dat je de drager (de laag waarop je sticker is geplakt) niet doorsnijdt. Wanneer je klaar bent (of je plotter, zoals in mijn geval) dan haal je de delen vinyl weg die je niet nodig hebt. Dan houd je uiteindelijk dus alleen hetgeen over wat je wil gaan stickeren.
Vervolgens pak je een stukje transferplak en plakt deze op de sticker (niet op de drager!). Dan druk je hem goed aan en haal je voorzichtig de drager eraf. Zo blijft je sticker perfect in vorm, ik moet er niet aan denken zo'n dunne cirkel met de hand zonder dragen te plakken. 100% kans dat die niet mooi blijft. Je plakt hem met drager op de pot en drukt de boel eens goed aan. Wanneer je klaar bent, haal je heel voorzichtig stukje voor stukje je transfervel eraf en drukt de sticker nog een keer goed aan. En klaar is de pot!
Of wacht, voor ik het vergeet, je moet dan natuurlijk nog wel de pot vullen met snoep naar keuze. Ik koos voor een berg Engelse Drop en zorgde dat de pot goed vol zat. Een pot met halve inhoud ziet er altijd maar karig uit.

You Might Also Like

0 reacties