De 25 food vragen tag

september 13, 2017

Vandaag had ik spontaan zin om een tag in te vullen. Gewoon, omdat het kan. En deze tag gaat over eten. Dat had je niet verwacht hè. Hij heet niet voor niets 'de 25 food vragen tag'. Nieuwsgierig naar de vragen over eten en wat ik daarvan vind?

1. Wat is je favoriete ontbijt?
Het liefst ontbijt ik met een bak gemengd fruit en maiswafels met hummus en komkommerplakjes. Al is dat heus niet wat ik alle dagen ontbijt, want ik ben wel iemand die graag alle dagen afwisselt. Maar als ik echt lekker de tijd heb om te ontbijten, dan maak ik van vers fruit altijd een hele lekkere gemengde bak, en de rest van het ontbijt vul ik dan aan met lekkere wafels met beleg.

2. Hoe drink je je koffie?
Zwart met een zoetje. Koffie moet je leren drinken zeggen ze wel eens. En daar ben ik het ook volledig mee eens. Vroeger leerde ik koffie drinken met echte melk en suiker. Zoetjes vond ik niet te pruimen. Net als koffiemelk trouwens, ook echt heel smerig. Omdat je op veel plekken geen melk kreeg voor de koffie, maar vieze koffiemelk ben ik daar jaren geleden al mee gestopt. Sinds een paar jaar ben ik over naar zoetjes, na een vieze ervaring met steviazoetjes. Die smaak komt echt naderhand pas, echt zo nutteloos. Wanneer ik in een heel uitbundige bui ben, wil ik nog wel eens oatly barista opkloppen voor er doorheen. Wel door echte koffie trouwens, senseo vind ik dan weer niet te pruimen.


3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Wat niet? Haha, ik heb niet specifiek een lievelingsbroodje qua beleg. Hier doet pittige hummus het altijd goed, pindakaas, wilmersburgerkaas, gegrilde groente... Niet allemaal tegelijk hoor. Maar het is nogal snel goed. Of een vegan burger ofzo, voor de vette trek.

4. Soep of salade?
Afhankelijk van het seizoen, maar toch eerder salade. Al is soep in de winter vaak wel lekkerder (mits goed gevuld), maar salade gaat makkelijker overal bij voor mijn gevoel. Bij warme maaltijden of als hoofdmaaltijd, op brood of gewoon als garnering er wat bij. Soep is dan toch sneller een vuller en kies ik dan toch minder makkelijk voor.

5. Wat is je favoriete kookboek?
Uhm... kookboek? Ik kook uit het principe 'dit ingrediënt is lekker en in deze heb ik zin, dus hop in de pan'. Ik doe maar wat en dat gaat eigenlijk altijd wel goed. Of nou ja, bijna altijd dan. Niet dat ik geen boeken heb liggen hoor, maar ik kijk er zelden tot nooit in. Pasgeleden heb ik er nog een boel opgeruimd. Alleen een paar met basics erin heb ik laten liggen, meer vanwege het handig voor als ik met ingrediënten sta waarvan ik niet weet hoe ik ze klaar moet maken.

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet. Ondanks dat ik dan veelvuldig zal huilen in een hoekje omdat ik dingen mis, zoals chocola, lijkt me nooit meer hartig (en dus altijd alleen maar zoet) me maar een vies idee. Van teveel zoet word ik nogal snel misselijk.

7. Welke keuken(land) is jouw favoriet?
Toegegeven: google is my friend hierbij. Maar na een lange lijst met wereldkeukens en daarbij behorende bekende gerechten heb ik niet echt een specifiek land waar ik volgens mij bij pas.

8. Wat is je favo foodfilm?
Foodfilm? Ik kan heus genieten bij 24kitchen hoor en kijk online ook graag van die korte filmpjes waarin ze lekkere dingen maken. Maar een heuse film? Dan kom ik voor mijn gevoel niet echt veel verder dan Ratatouille van Disney. Erg leuk ook hoor, maar dat is vast niet wat er hiermee bedoeld wordt?

9. Wat is je meest guilty pleasure?
O god.. wat niet? Goed, die nieuwe gelatine vrije autodrop doet het hier wel heel goed. Verder zijn de extra pure chocolade repen van de Lidl met frambozen erin ook niet veilig hier. Ik heb ze dan ook zelden in huis, want die gaan echt heel vlug op.

10. Wie is je grootste inspiratiebron?
Bij inspiratiebron denk ik altijd aan een heel bekend persoon, maar die heb ik hierbij niet. Maar wellicht gewoon m'n moeder, waar ik het koken van heb geleerd. Het hele 'ik doe maar wat' heb ik ook wel van haar denk ik. Vaak komt het goed, zelden is het echt niks. En bij haar smaakt het bijna altijd ook super lekker. Ze verraste (en nog!) ons vaak met de lekkerste dingen op tafel, waarvan ze dan nooit helemaal meer wist hoe ze het nog eens zou moeten maken.

11. Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken! Tegenwoordig kan ik steeds meer genieten van zelf koken en kan ik al dagen zin hebben in bepaalde dingen dat ik ze het liefst gewoon zelf maken. Vaak als ik ga werken kook ik thuis ook alvast voor mezelf en ik betrap me erop dat ik dan rond 4 uur al 'lekkere honger' heb naar hetgeen wat ik heb gekookt. Niks beters toch dan helemaal geweldig vinden wat je zelf kookt?

12. High end of low profile?
Doe maar low profile. Ondanks dat eten best een beleving mag zijn, vind ik het vaak iets té chique de friemel.

13. Wat is je lievelingsrestaurant?
Die heb ik dus ook niet. Vaak is het al wat zoeken naar iets eetbaars en ik ben allang blij als er wat lekkers te vinden is op het menu. Het leukste aan uit eten is dat je het vaak doet met familie en/of vrienden en je dan echt even de tijd hebt samen om te kletsen onder het genot van...

14. Boodschappen doe ik bij?
Dit wisselt enorm. Vroeger kwam ik enkel bij de Em-Té, meer omdat ik alles wist te vinden wat ik nodig had. Nu is het zeer afhankelijk van waar we zijn en waar we dus langs komen. Er worden ook boodschappen gedaan bij de Lidl, Jumbo en AH. Deze hebben ook allemaal wel een wat ander assortiment. Zo haal ik bij de Jumbo vaak wel iets van tempeh en bij de AH weer andere dingen die ze bij de rest niet hebben. De Lidl is met name vaak omdat hij dichtbij zit, prima keuze heeft, maar wel nog een tikje goedkoper is. Goed is goed zeg maar.

15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb?
Zie je dat hieronder? Dat had ik ooit eens bij een restaurant in Nijmegen. Volkoren brood (flinke dikke plakken) met hummus en gegrilde groentes, afgetopt met wat nootjes enzo. Het was zo goddelijk lekker, ondanks dat ik maar de helft op kreeg. Dikke aanrader, ondanks dat de service er niet zo heel hoog was. Het eten is namelijk zo lekker dat ik dat nog wel een keer voor lief zou nemen.

16. Wat is je favoriete cocktail?
Die heb ik niet. Ik kan me ook nooit zo interesseren in de cocktail kaart, ondanks dat ik best wel sterke drank lus. Ik weet wel dat Martin er wel meer om geeft, zoals een echt gemaakte Mojito. Die grijns van oor tot oor toen hij een echte proefde, jaren terug in de bar bovenin het hotel bij Europapark. Veel beter dan de kant en klare in fles.

17. Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
Die laatste moet ik al googlen, dus valt in theorie al meteen af. Het schijnt een chef-kok te zijn van 's werelds beste restaurant trouwens. Klinkt veelbelovend, maar ik ken er nog steeds niks van.

18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een wok. Echt, 90% van de tijd dat ik kook, gooi ik alles in een pan en maak er iets heerlijks van. Ideaal, scheelt een boel afwas ook.

19. Mijn favo snack is?
Snack als in tussendoortje of snack als dat bij de friet? Goed, om maar meteen voor beide opties te gaan: voor een tussendoortje heb ik graag fruit of granenrepen. Bolletje Goed Bezig heeft vegan opties, Hero B'Tween trouwens ook. Heerlijk tussendoor, het geeft meteen een goede oppepper. En qua fruit mag het wat mij betreft alles zijn. Appels gaan er altijd in, maar ook gewoon druiven, aardbeien, meloen, kiwi, abrikoos, perzik, mandarijn etc. Zolang ze niet tropisch zijn en niet té vol zitten met stomme pitjes.
Als snack bij de friet doet een vegan burger het altijd goed, Woezel en Pip nuggets of iets van een bamiblok (die vaak ook gewoon vegan zijn). Al hoeft er voor mij niet altijd een snack bij te zitten hoor. Mayolijn, ketchup en uitjes goed mengen en doppen maar.

20. Wat zit er op jouw pizza?
Niks. Ik geef echt helemaal niks om pizza.

21. Wat lust je echt niet? 
Zuurkool. Echt, brrrr. Als kind al walgde ik ervan. Ik ging er bijna van overgeven bij iedere hap. Zo enorm smerig is dat.

22. Mijn favoriete foodblog is?
Wanneer ik inspiratie zoek, kijk ik altijd eerst op de blog van Layla. Anders google ik rond en kijk ik naar wat ik tegen kom. Vaak kom ik dan uit bij de Groene Meisjes, Ik ben Iris niet of Living the Green Life. Er wordt over meer geblogd dan alleen eten en vaak ook over dingen die ik ook boeiend vind. Groen, duurzaam, fair trade etc.

23. Het gekste dat ik ooit gegeten heb?
Als kind zal ik vast van alles hebben gegeten wat raar en niet eetbaar is. Verder kan ik me weinig bedenken wat onder de noemer 'gek' valt? Misschien ben ik toch wel saaier met eten dan gedacht.

24. Wat staat er op je food bucket list?
Van alles en helemaal niks. Hoe dan? Nou, vaak zie ik dingen en denk ik 'dat wil ik ook nog wel eens eten of maken'. Maar vaak vergeet ik het dan ook weer. Even denken of ik nog op wat dingen kan komen hoor... Vegan eierkoeken zou ik nog wel eens willen maken (ja dat kan dus gewoon), zelf iets van ijskoffie en baileys maken of koken met ingrediënten die ik nog niet eerder heb gebruikt. Dat laatste gebeurt vaak als ik in de supermarkt iets zie wat me lekker lijkt (en vegan blijkt). Ik neem het dan maar mee en bedenk me dat ik er dan nog wel iets mee wil maken. Zo staat er een zak met zwarte rijst. Lekker gothic natuurlijk (mijn puberale ik kwam voorbij toen ik de zak zag staan). Alleen de kooktijd (30 minuten!) staat me wat tegen. Hij zou nootachtig smaken en dat lijkt me dan weer wel erg lekker. To be continued dan maar.

25. Ik kan niet leven zonder? 
Niks. Er is werkelijk niks waar ik niet zonder zou kunnen qua eten denk ik. Er is denk ik werkelijk niks wat ik alle dagen eet of minimaal 1x per week zelfs. Er zullen namelijk ook weken voorbij gaan dat ik het niet pak en het ook niet mis. Al zijn wel mijn meest voorkomende ingrediënten: rode ui, knoflook, cashewnoten, paprika en prei. En qua tussendoortjes toch wel snel fruit.

En hier nog een plaatje om het af te leren. Dit was mijn vegan tortilla gerecht, echt zo'n gerecht waar ik dan al dagen aan kan denken om te maken en al gewoon honger van krijg terwijl het nog geen etenstijd is. Herken je dat?
De tag vond ik trouwns bij De Groene Meisjes! Vond je hem leuk, kijk dan ook eens bij hun blog. Wil je hem overnemen, vernoem je ze dan ook? Wel zo netjes!

You Might Also Like

0 reacties