Bijna 4 - Birthday Throwbacks

september 19, 2017

Over een week of 6 is het alweer zo ver. Dani wordt gewoon al 4 jaar. Mijn peuter wordt dan gewoon alweer een kleuter. Wat vliegt de tijd toch enorm! Het voelt nog als vorige week dat hij daar op mijn buik werd gelegd en dat we knuffelend de nacht doorbrachten samen. En toch is deze kleine man alweer bijna 4 jaar oud. Dat betekent dat we voor de vierde keer binnenkort een feestje gaan vieren vanwege zijn verjaardag. Dat hij wederom in het middelpunt mag staan die dag, dat alles er feestelijk uit gaat zien, we taarten eten en vooral het heel gezellig hebben met familie en vrienden. Want iedere reden voor een feestje is een reden genoeg toch?

A trip down memory lane

Vandaag blik ik terug op de afgelopen verjaardagen van onze bijna kleuter. Even terug kijken naar hoe klein en schattig hij was, naar hoe het er toen uit zag, wat hij toen droeg, hoe zijn taart eruit zag en de verjaardagsfoto's. De foto hieronder is trouwens van zijn tweede verjaardag, waarbij we in de studio van Wieke confetti over hem uit bliezen.

De foto's
Even een rondje langs de verjaardagsfoto's hoor. Het eerste jaar speelde hij per toeval op de bank met een cijfer één van zo'n puzzelmat, waarop ik vlug met mijn telefoon (waarvan de camera enorm versleten was zoals je ziet) foto's maakte en maakte er op mijn telefoon meteen een collage van. 

De tweede foto was er een uit een reeks van 8 foto's. Waarbij je Dani in een 'setting' ziet met wat ingepakte doosjes, slingers, confetti en een folie ballon in de vorm van een 2. Deze foto is gemaakt dus door Wieke. De rest van de foto's zie je in de terugblik naar zijn complete tweede verjaardag. 

De derde foto is gemaakt door Nicole. Voor een goed doel wilde zij een fotoshoot aanbieden op Strijp S in Eindhoven. Je mocht er zelf een willekeurig bedrag aan hangen ten behoeve van het goede doel. Ook van deze foto is een reeks en die kun je terugzien in deze blogpost.

De taarten
Ieder jaar maak ik zijn eigen taart zelf. Dat leek me in het begin mega leuk. Plus vind ik bakken gewoon echt heel erg leuk om te doen. Tot nu toe is het me ieder jaar gelukt om een taart te maken in de vorm van zijn leeftijd. Dit jaar vrees ik dat me dat niet meer gaat lukken. De vormen kon ik altijd kopen bij de Xenos, maar daar liggen ze dus niet meer. Snif snotter snotter, op naar een nieuw idee. En daarvoor ben ik trouwens al druk aan het 'pinnen' geslagen op Pinterest. Voor nu even de blik naar de taartjes!

De eerste taart was een mini 1. Dani was niet zo van de taarten, wilde ook niet graag vies worden (deze foto is dan ook een unicum, erna vroeg hij om een lepel haha). Het was een gewone cake taart met wat frisse citroensmaak. Dani at toen heel graag puur citroen. Ik deed er wat chocolade tussen en wat slagroom met hagelslag bovenop. De slab maakte ik zelf, waarop ik de tekst 'hoera Dani is jarig' borduurde. Hierop heeft trouwens een cijferkaarsje gestaan die ik van mijn moeder kreeg. Ze kocht hem in Engeland op vakantie en hij heeft een hele tijd in de kast gelegen voor hem. 

De tweede taart was een gewone cake taart waar ik met wat chocolade streepjes maakte en het afmaakte met wat stukjes druif. De caketopper bovenop maakte ik zelf met twee papieren rietjes, wat bakkers touw en krijtstickers. Met een krijtje schreef ik daar dan weer zijn naam op. Het cijferkaarsje kreeg ik weer van mijn moeder, die ze ergens in de buurt had gekocht. Blazen maar!

De derde taart is ook gewoon een caketaart, maar dan versierd met gemarmerd fondant. Ik maakte hem volledig zelf (wat een crime dat fondant!) en hij viel bij veel kids prima in de smaak. Lekker neutraal zeg maar. In deze weekly van toen zie je trouwens nog meer van de taart en ook nog een foto van de cakejes die hij trakteerde. En die leuke muts? Die maakte ik natuurlijk gewoon zelf. Je leest in deze link hoe je zo'n feestmuts maakt. 

De birthday outfit
Ieder jaar kies ik wel een outfit uit die hij op zijn verjaardag zal gaan dragen. Dat doe je immers voor jezelf vaak toch ook wel (ik wel althans) en voor hem leek me dat ook wel logisch. Voor het eerste jaar vond ik een hippe paarse broek, die achteraf trouwens veel groter was dan de maat erin aangaf, dus sloeg ik de pijpjes maar om.Een grijs/zwart shirt met mooie col koos ik erbij om de boel af te maken. Op dat shirt was ik meteen verliefd.

Het tweede jaar scoorde ik een zwarte sweater met een spijkerbroek (dezelfde broek van de shoot), inclusief stoere sneakers. Gewoon een heerlijke comfortabele set zodat hij tijdens zijn verjaardag ook lekker vrij kon spelen. Zoals hier met Eon van Ioni! Wat waren ze nog schattig klein trouwens hier op de foto. Dat dit gewoon alweer 2 jaar terug is kan ik me bijna niet meer voorstellen zeg.

Het derde jaar maakte en bedrukte ik een shirtje voor hem. Online vond ik een stoere jeans en heerlijk warme zachte blouse met capuchon. Eronder droeg hij zijn favoriete kistjes. Hij vond die zo enorm stoer dat hij het paar erna koos voor een stel Dr. Martens. Het shirt past hij op dit moment ook nog, al wordt hij langzaam wel wat krap. Maar dat geeft ook niet, over 6 weken heeft hij sowieso geen shirt meer 'nodig' waarop staat dat hij drie is toch?

Hoe alles er dit jaar uit gaat zien vertel ik je binnenkort. Wel verklap ik je alvast dat ik wederom zijn shirt ga maken, er leuke foto's bij wil gaan maken én de taart weer zelf ga maken. 

You Might Also Like

0 reacties