Alissa, ben jij dat echt?

september 20, 2017

Dat was de vraag die ik al een paar keer kreeg over oude foto's. Afgelopen week vertelde weer iemand hoe een verschil het toch wel niet was, die foto's van toen en van nu. Ondanks dat deze persoon mij niet kent van toen, neemt het niet weg dat het vast een gek idee moet zijn. Ik deel foto's van mezelf van eerder, maar voor een heel aantal mensen ben ik niet meer herkenbaar op oude foto's. Best een gek idee toch? Dat iemand mijn ID-kaart wilde zien ergens voor en ik er nog op stond met kort haar en een dikke toet en zich afvroeg of ik dat wel was. Toen zag ik dat overigens echt niet zo hoor, ik wist wel dat ik niet dun was, maar zo'n enorm dienblad? Wel nee, dat was vast een gekke hoek op de foto. Vond ik dan toch.

Jeetje, ik zou je niet meer herkennen!

De meest besproken foto is, naast de bolle toet update, toch wel onderstaande foto. Je hebt hem eerder al gezien in een afvalupdate post van bijna een jaar geleden. De foto dateert van februari 2016. Ik was daar denk ik wel op mijn zwaarst. Eenmaal dat ik besloten had dat dit écht niet meer kon (en geef toe: je hele servies past hier best op toch?) begon ik op mijn eten te letten en besloot ik weer een weegschaal te kopen. De oude die we hadden was kapot, Dani speelde er wel eens op en digitale weegschalen vinden het op de grond vallen niet zo grappig. Ik kocht braaf een analoge weegschaal, scheelde me batterijen. Waarschijnlijk heb ik mijn zwaarste gewicht dus nooit gewogen. Maar wat voelde ik me enorm, zeker om te bedenken dat ik mogelijk wellicht nog meer heb gewogen! Heb je ooit je BMI wel eens gecheckt? Die van mij zei 'Obesitas'.
Nu, ruim anderhalf jaar later is er wel wat veranderd. En dat bracht me op het idee om eens een na foto te maken van de befaamde/beruchte 'dienblad' foto. Zoals je ziet is de kamer daar nog niet af. Dani verhuisde van de kleine slaapkamer naar deze grotere, er hingen nog een boel dingen niet op en er stond van alles op de grond en op de vensterbank. Dani moest hier nog een schone broek aan. Hij was vol bezig in zijn 'ik wil op het potje' fase, maar het lukte nog niet zo goed. Niet lang hierna was hij trouwens wel dag en nacht droog. Ikzelf was aardig wat te zwaar en had hier nog kort haar.

Inmiddels is zijn kamertje af. Er hangt van alles aan de muur, de wandplank hangt op, alles heeft nog meer zijn plekje gekregen. Zoals de wasmand die verplaatst is, er ligt geen aankleedkussen meer, de boom is toch verdwenen en er staat nu een tafeltje voor in de plaats die als nachtkastje dient. Alles is netjes opgeruimd (behind the scenes ligt een berg speelgoed en dat knalkleurige potje, inmiddels met stickers erop). Ikzelf was zijn sokken aan het wisselen. Zijn korte zomersokjes gingen weg in een bak die we niet veel pakken en in de bak met sokken die nu in gebruik zijn gingen wat extra dikke wintersokken. Mijn dienblad is verdwenen, mijn haar is langer en heeft inmiddels een kleurtje (lekker zomers met een vleugje koper).
Uiteraard ben ik niet gestopt met het dragen van zwart, de schoenen op de eerste foto draag ik zelfs nog! En zie je die plek op mijn kontzak? Op de eerdere foto zie je daar dus een telefoon zitten, die zit normaal dus nog altijd in mijn kontzak. En opeens snap ik dat mensen me niet zullen herkennen op foto's van vroeger. En mensen van toen me wellicht niet herkennen nu. Althans, niet qua postuur. Qua gezicht is het heus niet zoveel veranderd, op het feit na dat hij wat smaller is geworden.
En zeg nou trouwens zelf, dat kamertje is toch super tof geworden? Het was Dani's idee om een donkere muur te doen (al wilde hij alle muren zwart laten verven...), wat echt super stoer staat!

Nieuwsgierig naar meer foto's van Dani's kamer? Die zie je onder andere hier: Monochrome Kidsroom.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ja echt een hele andere Alissa! Ik ken je wel van die tijd en meis wat heb jij het knap gedaan. Volledig zonder hulp.. toppertje!
    Overigens herken ik wel dat idee dat je toen niet dacht dat je zo dik was, had ik zelf ook niet maar woog op mn zwaarst (denk ik) toch 115 kg

    BeantwoordenVerwijderen