A Little Nerd Won't Hurt

september 10, 2017

Een beetje nerd, dat zijn we soms wel hier thuis. Zo heeft Dani sinds een tijdje een ding waar hij helemaal fan van is. Star Wars, althans, de plaatjes ervan, want de films kent hij natuurlijk nog niet. Maar dingen waar het op staat, dat is helemaal zijn ding. Hij kan er helemaal blij van worden: grote glunderende oogjes, big smile. Inmiddels heeft hij een kleine 'verzameling' aangelegd ervan.

Come to the dark side
We have cookies

Afgelopen zaterdag ging ik even hier het centrum in. Eigenlijk omdat ik nog een trui wil voor mezelf (die ik niet vond trouwens), maar ik kwam thuis met dit. Een Ezra Bridger verkleedset, voor een paar euro bij de Kruidvat zag hij hem in een vak liggen. Eigenlijk vond hij een pak van een Storm Trooper nog leuker, maar die waren maat 7-8 jaar en dus nog wel even te groot. Dit vond hij helemaal het einde en het zou volgens hem ook perfect passen bij zijn Lightsaber die hij van mijn moeder kreeg (eerder al eens gevonden bij de Kruidvat).

Ooit eerder vond ik bij een winkeltje in Tilburg (geen idee welke overigens) deze leuke longsleeve. Nog geen idee dat hij zo'n 'fan' zou zijn van Star Wars kocht ik hem, omdat ik hem wel grappig vond en ook wel stoer voor hem. Inmiddels loopt hij als trotse bezitter met dit shirt rond. Zo moesten er een boel mensen lachen afgelopen zaterdag, toen hij met dit shirt door de Kruidvat liep met die enorme doos met dat pak van hierboven, al vertellend hoe stoer Star Wars wel niet is.

Hier begon het trouwens mee. Dani kreeg een nieuwe kamer van ons (de grotere slaapkamer) en deze oude stoel pimpte ik. Hij was van origine bruin en daaronder zelfs nog blauw, kwam van mijn oma af en heeft daarna nog jaren bij mijn ouders gestaan. Ik verfde hem zwart met wit en naaide een nieuwe hoes over het bruine kussen voor erop, eentje met een zwart-witte star wars stof. Lekker stoer en een tikje nerd, maar echt wel leuk voor kids zonder overdreven te zijn. Het is deze stof trouwens, maar waar ik hem kocht hebben ze hem niet meer inmiddels.

Later vond ik in de uitverkoop bij de H&M voor maar een euro dit shirt. En het was nog te groot, maar ik dacht: ooit groeit hij daar vanzelf in en dat kan dan best nog wel. Inmiddels past hij hem en toen hij hem voor het eerst aantrok, liep hij erna trots naar de opvang en vertelde direct tegen een van de juffen daar 'Kijk eens naar mijn stoere shirt, dat is van Star Wars hoor'. En weet je, ik stond nog half perplex dat hij wist wat Star Wars was en daarna moest ik er voornamelijk flink om lachen. Helemaal in zijn nopjes met het shirt was hij.

Laatst won hij trouwens nog een naamslinger van MadeByMies waar ook nog afbeeldingen op mochten. Dat werd een lego Darth Vader silhouette. Dani was zo in zijn nopjes ermee dat hij verplicht meteen opgehangen moest worden op zijn kamer, waar hij nu dus nog hangt.

En kan je je deze foto nog herinneren? Voor Dani's eerste Carnaval kreeg hij van zijn tante een Darth Vader pak waar hij zo mee op de foto ging. Hij vond zichzelf mega stoer toen en dat vindt hij nu nog steeds van deze foto en het pak. Het pak past hij wellicht niet meer, maar het ligt nog wel mooi bewaard op zolder. Het is te leuk om weg te doen.
Hij heeft nog een shirt van Star Wars, die wellicht nog wel langer in zijn kast lag. Een paar jaar terug sloot de Takko in Waalwijk en alles ging voor echt heel weinig weg (zo kocht ik broek voor €2,- waar hij nog in moet groeien en shirts voor €0,50 cent). Daar vond ik nog een blauw shirt met een Star Wars opdruk. Inmiddels past die en loopt hij ook daar trots mee rond.

Overigens is hij niet alleen 'fan' van Star Wars dingen, maar vindt hij dingen van Batman ook geweldig. Zoals zijn sokkenpakket, zijn Batman jas en zijn Batman duplo. Al vindt hij ook wel dat zijn Duplo inmiddels wel naar zolder, want 'hij is al een grote jongen en hij speelt beter met lego'.

You Might Also Like

0 reacties