10 dingen waar ik blij van word

september 07, 2017

Er zijn een boel dingen waar ik blij van kan worden. Al is het maar een knuffel van Dani, wakker worden zonder wekker, leuke dingen doen als gezin of thuis komen. Aan de hand van 10 foto's noem ik 10 dingen waar ik zoal blij van word. Natuurlijk zijn er een boel materialistsiche dingen waar ik vast ook blij van word, maar dat wilde ik vandaag eens niet benoemen. Er is namelijk zoveel waar ik blij van word, wat eigenlijk met geen geld echt te koop is.

Siep
Onze huispoes is hier zelf aan komen 'waaien' en is maar gebleven. Inmiddels woont ze hier al ruim een jaar en lijkt niet meer van plan te zijn te vertrekken. Ze zal het vast veel te goed hebben hoor. Ergens had ik de wens om een kat te hebben zodra Dani naar school zou gaan, maar Siep was er wel erg vroeg bij. Desalniettemin, ze besloot om te blijven en we genieten volop van haar. Dat ze blij kan knorren als ik thuis kom maakt me al bij, me komt begroeten met een kroel en soms net doet of ik honing aan m'n kont heb ook trouwens hoor. Ik word blij van de aanwezigheid van deze speelse poes die zelf besloot dat ze bij ons kwam wonen.


Mijn mannen
Dit maakt me toch ook wel erg blij! Deze twee mannen, lekker thuiskomen bij de heren, knuffels, aandacht en gewoon het delen van de dagelijkse dingen. Wat zou het leven maar saai zijn zonder die twee. Ondanks dat het vast ook een stuk rustiger zou zijn zonder die twee hoor, want ouderschap is nou eenmaal pittig... Nee, laat ze maar lekker hier, want ik word natuurlijk blij van die twee.

Lekker eten maken
Sinds ik veganistisch eet, ben ik meer en meer gaan genieten van koken. Het is soms zelfs zo erg dat wanneer ik op m'n werk ben voor de avonddienst, ik al rond 4 uur honger heb. Gewoon omdat ik zo'n zin heb in het eten wat ik die ochtend heb gekookt voor mezelf. De heerlijke geur heb ik dan al opgesnoven, de heerlijke ingrediënten gaar zien worden en ik kan dan ook nooit wachten om heerlijk te eten. En of het nou, zoals hieronder, 'maar' courgettesoep is (lekker met naanbrood hoor!) of een uitgebreide maaltijd, ik heb er zin in. Ik geniet van het maken én van het opeten natuurlijk.

De omgeving
Weet je, het klinkt vast zoetsappig hoor. Maar wat hebben we toch een berg mooie stukjes in de omgeving. Zoals de foto hieronder. Afgelopen winter reed ik wat andere route naar huis en kwam spontaan langs dit prachtig stukje landschap. Het was helemaal bedekt in sneeuw en leek net een sprookje. Prachtig toch? Ik kan daar echt van genieten. Wie me op Instagram volgt ziet wel eens vaker van deze vergezichten voorbij komen in de Stories. Want soms rijden we ergens en kan ik niet anders dan een berg foto's schieten van die prachtige omgeving die we hier hebben.

Kerst
Er is niks leukers dan kerst als je het mij vraagt. Mijn favoriete feestdag hoor. Alles gezellig aangekleed, altijd heerlijk samenkomen met de familie en genieten van elkaars aanwezigheid. Waar je ook heen gaat, alles ziet er gezellig uit. Buiten is het koud en ziet alles er bijzonder uit met de sneeuw en/of dauw erover heen, terwijl je binnen lekker op de bank kan ploffen met een kop warme chocomelk (oatly, die van oatly is geweldig!), een warme trui en pantoffels.

Samen zijn met vrienden en familie
Herken je deze foto nog? Hij komt uit de blog 'Vegan High Tea'. Om een gezellige middag te hebben met mijn zus en moeder maakte ik een heleboel lekkers om met zijn allen een high tea te doen bij mijn moeder thuis. Zij kon immers nog niet echt naar een high tea, dus brachten we die naar haar. Gewoon gezellig samen komen, meteen maar wat te knabbelen, maar vooral heel veel kletsen. En of dat nou met vrienden is of met familie, maakt me niks uit. Gezellig samen zijn is het doel, de high tea is bij deze maar een middel. Van de gezellige samenkomst word ik natuurlijk erg blij.

Heerlijk wandelen
Van wandelen word ik ook heel blij. En of dat nou alleen is, met Dani, met Martin, met m'n moeder, met vrienden of met wie dan ook (bij wijze van), een fijne wandeling mag je me altijd voor bellen (niet wakker maken hoor, daar word ik dan weer niet blij van). Lekker door de bossen, gewoon door de wijk, een rondje om de Efteling of speciaal op zoek naar leuke wandelingen. Wist je bijvoorbeeld dat je bij vele VVV's wandelroutes te krijgen zijn? Zo kun je zelfs in steden speurtochten krijgen. Zo ben je iets leuks aan het doen én aan het wandelen. Hoe leuk kan je het hebben?

Familiytime
Tijd met het gezin in z'n breedste begrip, daar word ik heel blij van. Of we nu even samen boodschappen gaan doen en iedereen lekker helpt, of we nu even de stad in gaan (zoals hieronder) ondanks dat we niks nodig hebben. Of dat we een dagje weg gaan, zoals naar de Efteling, of gewoon een dagje thuis en bijvoorbeeld samen een cake bakken, een spelletje doen en wat rommelen. Als het maar een activiteit samen is en we even van elkaar kunnen genieten.

De kleine dingen
Weer zo'n zoetsappige, maar ik kan heel blij worden van de kleine dingen. De sneeuw die prachtig op onze kerstboom in de tuin ligt. De mist die laag ligt over de weilanden wanneer ik naar m'n werk rijd (althans, dat was toen ik in Biezenmortel werkte), Dani die uit eigen beweging een bloemetje uit de tuin heeft geplukt speciaal voor mij, flink lachen om soms helemaal niks, van het goede leven wat we eigenlijk maar hebben (een dak boven ons hoofd, eten en elkaar). Zo uit het niets kan ik van de kleine dingen een heerlijk geluksmomentje hebben.

Herinneringen maken
Dit is voor mij wellicht de allerbelangrijkste. Want wat ik ook doe, ik hoop dat ik overal prachtige herinneringen mag maken. Zoals hier in een openlucht museum in de Elzas. Maar herinneringen met het gezin, een dagje weg, leuke dingen thuis of onderweg. Samen blaadjes verzamelen van het bos, Dani die trots aan het sturen is in de auto (op de oprit), een mooie wandeling, een gezellige samenkomst. Zelfs aan kado's worden het herinneringen. Een dagje weg, een voorstelling, eten bij ons thuis of onderweg. Zolang het maar even gezellig samen is en je daarbij herinneringen maakt. Want die zijn onbetaalbaar en veel mooier dan een materialistisch iets. Van herinneringen word je jaren later nog blij. Althans, ik wel!

Waar word jij eigenlijk blij van?

You Might Also Like

0 reacties