Weekly #50

augustus 07, 2017

Daar ben ik dan weer. Ik werd al gevraagd waar mijn blogs afgelopen weekend waren. Om het kort maar krachtig te maken: de dagen rondom het weekend waren zo vol gepland dat ik er niet aan toegekomen ben. En dus heb ik dit weekend geen nieuwe blogs voor jullie gehad. Ik had geen tijd om dingen klaar te zetten afgelopen week en ga dus komende week stinkend mijn best doen voor leuke nieuwe updates. Hoe leuk mijn dagen waren lees je hieronder in het weekoverzicht!

Maandag
Deze dag was het een ochtendje in huis rommelen, waarna Dani stelde dat hij wel heel graag naar oma Anja wilde. Zo gezegd, zo gedaan zou je het kunnen noemen en dus gingen wij daar nog even langs. We lunchten er nog en daarna vertrokken we weer, omdat het tijd was Dani weg te brengen naar de opvang. Ik rommelde erna thuis nog wat, zorgde dat mijn eten klaar stond (een kladje wat ik in de vriezer vond met wat groentes, wat ik in wraps deed met vegan kaas en mayolijn) en vertrok ik richting het werk. Een drukke dienst, maandagen zijn altijd druk en het was dus weer bijzonder laat geworden die dag. Sterker nog, mijn stappenteller loog er niet om. Ruim 20.400 stappen waren er die dag gezet. Even voor je idee: als je op google zoekt naar hoeveel stappen je een mens gemiddeld per dag zet, zeggen de meeste dat het er 6000 zijn. Ik liep er dus zo'n 3,5 keer zoveel. Mijn voetjes voelden die avond net zo moe als Siep hier op tafel, haar nieuwe plekje als ik achter de laptop werk.


Dinsdag
Na een ochtendje uitslapen, douchen en rommelen samen, had ik met vrienden afgesproken bij Kids Wonderland in Molenschot. Dat is hier opzich niet zo heel ver vandaan en nadat ik online wat rondkeek wat het zou zijn, leek het allemaal veelbelovend. Kort gezegd: de aankleding was heel leuk, het idee ook, maar de uitwerking liet wat te wensen over. Zoals attracties die om beurten open gingen, en eer kinderen door hadden dat ze open waren, gingen ze weer dicht voor de volgende. Laat ik over de rest maar niks zeggen... Al met al hadden de kinderen het mega naar hun zin en hebben wij de grootste lol gehad om de 'service' en de prachtige show waar ze reclame om maakten. Die was er namelijk niet.

Woensdag
Dit was dus echt weer zo'n luie dag. Ik ging naar m'n werk, draaide een drukke dienst en kwam weer thuis. Weet je, soms zijn dagen gewoon niet zo spannend. Ook dat heb je wel eens. Ik kwam thuis, plofte heel moe op de bank met mijn voeten omhoog (hieronder dus het resultaat), zorgde dat het eten klaar stond, bracht Dani naar bed en vertelde hem een verhaaltje. Over Jaap en de Bonenstaak deze keer. Wij lezen op dit moment uit boeken van Martin's jeugd. Super leuk, want die verhalen blijven natuurlijk en de prenten zijn heel mooi. Dani krult dan altijd tegen me aan in zijn bed, ik zit op de rand en vertel het verhaal. Dani kijkt met grote ogen, luistert aandachtig en vraagt soms wat dingen. Zoals over die gekke grote reus uit het verhaal. Waarom die toch altijd zo boos doet. Tja, sommige reuzen doen gewoon altijd boos.

Donderdag
Wederom een nogal niet spannende dag. We brachten Dani op tijd naar de opvang en ik vertrok naar m'n werk. Onderweg zing ik de longen uit mijn lijf met cd's die ik vroeger al luisterde. Heerlijk, dat eventjes in de auto met helemaal tijd voor mezelf. Sorry voor alle mensen die mij horen mee zingen in de auto. Ik kan namelijk totaal niet zingen. Op mijn werk vertelde een collega me dat ze ging vertrekken. Een van de velen die het bedrijf verlaat. Ze vertelde dat ze een baan had gevonden in de zorg en dat ze terug ging naar het werkgebied waar haar hart ligt. En weet je, ik herkende dat zo enorm! Ik heb jaren in de gehandicaptenzorg gewerkt en ondanks de gekke diensten en de agressie die er bij komt kijken, ligt daar toch mijn hart. Zeker toen ik bij het wegbrengen een oud-cliënte tegen kwam en ze mij vertelde dat ze me nog wel miste. Dan breekt je hart stiekem en weet je gewoon zeker dat je eigenlijk gewoon gemaakt bent voor dat werk. Helaas is de werkelijkheid niet zo en doe ik nu totaal wat anders, met hele gezellige collega's natuurlijk. Maar ondanks dat durf ik oprecht te zeggen dat ik het werk in de zorg mis.

Vrijdag
Dani was vandaag al op tijd wakker en stelde om 9 uur al voor om naar mijn schoonouders te gaan. Daar mocht hij namelijk gaan logeren en daar had hij mega veel zin in. Een beetje vroeg zullen we maar zeggen. Ik gaf hem wat te doen en kookte ondertussen voor mezelf op het werk wat eten. Rond half een was hij niet meer te houden en bracht ik hem alvast naar mijn schoonouders. Binnen een minuut vroeg hij me 'Mama, wat doe jij nog hier?'. Oftewel: ga weg! Ik vertrok daarna dus al op tijd richting m'n werk en maakte nog een stop bij de kringloop er om de hoek. Niet dat er veel bijzonders te vinden was deze keer, maar voor Dani nam ik nog wel een leuke puzzel mee van Cars. Puzzels in de speelgoedwinkels vind ik best prijzig, gezien de tijd dat hij ermee puzzelt. Hij maakt ze vaak maar een keer, heeft ze zo af en is nog best vlug toe aan wat grotere puzzels steeds. Zonde dus om dan steeds €20,- uit te geven aan een puzzel. Deze was een euro en dat maakt het aanbieden van verschillende puzzels net wat leuker. Wel was ik dus voor de dag erop vergeten een blog klaar te zetten. Eenmaal thuis na het werk had ik er geen puf meer voor en kroop in bed.

Zaterdag
Nadat ik wakker werd was het douchen, aankleden en Dani halen. Even lekker wandelen met z'n allen en door naar Pukkemuk, want het weer was verschrikkelijk. Wat een regen! Dani leefde zich daar binnen in het klimrek volledig uit en deed later in de auto zelfs nog een dutje. Thuis pakte ik weer wat spullen en gingen we door naar vrienden waar we uitgenodigd waren voor de barbecue en een spellenavond. Om een lang verhaal kort te maken: het was mega gezellig en rond 2 uur zijn we maar richting huis vertrokken. Dani lag heerlijk te slapen bij hen en na een zeer kort beraad besloten we dat we morgen maar met z'n allen naar de Efteling zouden gaan. Je raad het nu dus al: ook vandaag geen tijd gehad om een blog klaar te zetten.

Zondag
Eenmaal dat we wakker waren deze ochtend en onszelf klaar hadden gemaakt (wat wil je na zo laat?) vertrokken we naar de Efteling waar we de rest tegen kwamen. Er hadden nog meer mensen zich aangesloten en met een flinke groep hebben we ons heerlijk vermaakt in de Efteling. De kids speelden erop los, we hebben uren gelopen in het Sprookjesbos, bij de speeltuin gezeten bij het nijlpaard en nog in de draaimolens gezeten op het Anton Pieckplein. Om de dag af te sluiten hebben we nog met zijn drieën een wandeling gemaakt rond het Venneke. En zo vloog het weekend voorbij.

Zie je, geen tijd gehad voor blogs van het weekend, maar nog net voor een Weekly voor de maandag. En dan maandag weer lekker aan de slag om jullie van nieuw vermaak te voorzien.
Hoe zag jullie week er eigenlijk uit?

You Might Also Like

0 reacties