Thai green curry met tofu

augustus 24, 2017

Eerder zag ik ze al eens liggen bij de lokale supermarkt. In het vak bij de vleesvervangers lag een zakje green curry om zo bij de rijst toe te voegen. Makkelijk om een snelle maaltijd op tafel te zetten die genoeg is voor minimaal 2 personen. En het is nog eens heerlijk, plantaardig en voedzaam! Wat wil je nog meer toch? Ik nam hem mee naar het werk, zodat ik ook daar een heerlijke maaltijd neer kon zetten die zo warm is en goed weg eet. Een goede basis voor een dag hard werken.

Thai Green Curry met Tofu
Dit gerecht is goed voor zo'n 2 personen.

Dit heb je nodig:
  • Zakje So Fine Thai Green Curry met Tofu
  • 3 kleuren paprika's
  • 2 verse uien
  • Een paar verse champignons
  • Basmati rijst
  • Handje cashewnoten
En zo maak je het:
Kook de rijst. De basmati rijst kun je koken met deze verhouding: 1 kopje rijst is 1,5 kopje water. Het water breng je aan de kook, je voegt de rijst toe en draait dan het gas omlaag. Zo trekt het vocht netjes in de rijst en hoef je het naderhand niet af te gieten. Het kookt hiermee trouwens iets minder lang dan die 10 minuten die het aangeeft. Althans, bij mij. Hou het even in de gaten, zo raak je vanzelf vertrouwd met deze methode.
Snij de paprika's in stukjes, de champignons in plakjes en versnipper de uien. Verwarm wat olijfolie in een wok en voeg dit toe en bak het even aan. Voeg daarna het zakje thai curry toe en verwarm de hele boel. Als het warm is en de saus goed glad voeg je de rijst toe en strooi je er de cashewnoten bij. Even omscheppen en klaar is je eten!

You Might Also Like

0 reacties