Shop Saturday #42

augustus 19, 2017

Nog niet zo lang geleden zei ik nog dat Tiny Cottons een nieuwe collectie had gelanceerd en dat ik er helemaal weg van ben. Vandaag leek me het moment om er nog eens even op in te gaan. Want wat vind ik het toch een toffe collectie!

Even nog een kleine (her) introductie van Tiny Cottons. 
Dit Spaanse bedrijf is opgericht in 2012. Ze staan voor kwaliteit en collecties waar zowel volwassenen als kinderen zich in kunnen vinden. Ze vinden fairtrade, eco en duurzaam zeer belangrijk en dat zijn voor mij uiteraard belangrijke punten die ik graag terug zie bij (kids)kleding. Tijd dus om voor nu mijn 10 favorieten uit de huidige collectie te geven. Ik zeg er meteen bij dat er nog veel meer leuks te vinden is in hun shop, zoals de samenwerking met Puma!


  1. Geometric Sweater
  2. Folk Elements Socks
  3. Grid Cardigan
  4. Lines Grid Hat
  5. Pom Poms Snow Jacket
  6. Lamas Head Socks
  7. Hairy Sweater
  8. Lines Scarf
  9. Folk Elements Knit Cardigan
  10. Llama Head Tee
Hun huidige collectie bestaat uit zwart-wit, beige-bruin en blauwige tinten, lama's, streepjes, ruitjes en folk elementen. En wie een beetje Tiny Cottons kent, weet dat ze altijd de mooiste gebreide items in hun collecties hebben. Voor van alles kun je terecht bij dit mooie merk, behalve jeans en dingen als ondergoed. Niet bijzonder erg hoor, al draagt Dani niet meer van die toffe tricot broekjes, dus die zul je ook niet echt tegenkomen in mijn lijstjes. 

Lama's zijn helemaal hot bij Tiny Cottons deze winter! Ik zei pasgeleden nog een Shop Saturday dat ik ze helemaal geweldig vond. Dani en Martin waren niet zo weg van de lama shirts, ik snap eigenlijk nog steeds niet waarom, maar wat mij betreft zou Dani zo zo'n lama longsleeve (nr 10) in zijn kast hebben hangen. Super stoer op jeans en toch nog lekker kinderlijk. Je zou het soms bijna vergeten, maar hij is nog altijd maar 3. En die lama sokken (nr 6), je zal wel denken 'hoezo dat dan?'. Nou, vorig jaar in de winter had Dani Dr. Martens schoenen aan. Hij koos ze zelf en vond ze mega stoer. En met afgezakte sokken over zijn broek zag dat er helemaal te gek uit. En hoe leuk zou het er dan uit zien als er dan lama's bovenuit komen? Precies dat dus. En anders dan trek je toch die super stoere Folk Elements sokken (nr 2) erbij aan. Die zijn sowieso altijd leuk. Wie zegt dat kids saaie sokken aan moeten? Dani vindt gekke sokken altijd helemaal geweldig en de sokken van Tiny Cottons blijven zo enorm mooi, die zijn het wel waard. 

En wanneer het niet warmer wordt dan dit weer, denk ik alleen maar aan heerlijke truien. Afgelopen week ben ik voor mezelf de stad in geweest en ik kon ook niet echt verder kijken dan heerlijke truien. En deze truien en vesten zijn helemaal geweldig en kunnen voor zowel jongens als meisjes. Lekker stoer, lekker basic, maar toch een tikje anders. Want of je nou kiest voor de Geometric Sweater (nr 1), die echt super stoer is en die ik eigenlijk ook wel voor mezelf wil, of de mooie Folk Elements cardigan (nr 9), die er ook gewoon in mijn maat zou moeten zijn, de prachtig gebreide Grid cardigan (nr 3) die echt overal bij kan of de basic, maar bijzonder ogende Hairy Sweater (nr 7) die echt super lekker zacht en warm oogt, je kunt er met de kids prima de winter mee door. Voor Dani heb ik zijn winter kleding nog niet gecheckt, zeker gezien zijn enorme groeispurten met vlagen is het soms twijfelen over de maat. Maar zulke vesten en truien zouden geweldig staan. Stoere items, toch leuk voor kids en ze staan prachtig op jeans. Als ik zo kijk, denk ik wel dat ik de sweaters stoerder vind dan de vestjes, maar vaak is dat af gestyled in een outfit natuurlijk anders.

En voor het echte winterweer zijn er ook weer toffe dingen te vinden bij Tiny Cottons. Ieder jaar opnieuw droom ik weg bij zo'n toffe set met een sjaal en muts van hun merk, dit keer zag ik de gestreepte set (nr 4 en nr 8). Een lange sjaal is ideaal en beter om te slaan dan een colsjaal bij de kids vind ik, de muts lijkt me heerlijk omdat hij over z'n oren valt en zo nog meer warmte biedt. En streepjes staan altijd stoer. En dan qua winter jas, het lijken haast wel ski jacks, vind ik de pompom variant (nr 5) super leuk. Ze hebben er ook in andere tinten en prints, maar niet echt monochrome. Wel in donkerblauw met lama's, grid in licht blauw en nog wat items in blauwe tinten. Maar me zo'n opvallende gestipte jas zou hij de winter prima door komen.

Wat zijn jouw favoriete items van de nieuwe collectie van Tiny Cottons? 

You Might Also Like

0 reacties