Onze Trouwdag - Throwback

augustus 09, 2017

Vandaag is het officieel 4 jaar geleden dat ik trouwde. Een mooi moment om dus even terug te blikken naar toen. Want wat vliegt 4 jaar eigenlijk hard voorbij, ondanks dat het 'maar' 4 jaar huwelijk is. Na zo'n 1,5 jaar samen te zijn geweest hakten we de knoop door voor een huisje, bleek ik ongepland zwanger en zo kwam er een aanzoek. En na dat aanzoek zijn we druk gaan plannen voor een mooie dag. Een trouwlocatie bij de gemeente, een feestlocatie, een trouwjurk, een taart. Alles waar je ook maar aan moet denken voor een zo'n dag.

Voor de dag zelf vroegen we een vriend van Martin om de foto's te maken, deed mijn basisschool vriendin mijn haar, regelde ik de oude overbuurjongen om te rijden en regelden we een toffe locatie om te feesten. 

Wat betreft de jurk: ik koos voor een soepel vallende zwangerschapstrouwjurk, een van net over de knie. Het was augustus, ruim 30 graden buiten en ik was hoogzwanger. Het was dus heet! Ondanks dat ik had gekeken naar de over de top trouwjurken waar ze op tv nog al eens mee lopen, leek me dat helemaal niks. Ik zag mezelf al gaan, al hijsend en plukkend naar de wc (want zwanger hè), plus met dat weer. Nee, laat maar. Dit vond ik zeker zo mooi. Ik was weg van de kanten mouwtjes en de mooie halslijn. De schoenen deed ik later op de dag uit, mijn voeten waren flink gegroeid en ze waren te klein en deden onnoemlijk zeer. Tot dusver de outfit dus. Of wacht... ik vergeet het leuke stukje. Je kent hem wel: something old, something new, something borrowed, something blue. 
  • Something old: Ik droeg deze dag een ketting van mijn oma. Deze had zij vroeger gehad voor een speciale gelegenheid (die mij even ontgaan is, sorry mensen).
  • Something new: tja, wat niet hè. Ik droeg een boel nieuwe items om de outfit compleet te maken.
  • Something borrowed: Wat niet op de foto staat, maar wat ik geleend had was de gehaakte sjaal van mijn moeder. Hij hoorde bij haar trouwjurk en deze dag had ik hem bij me voor de wat koudere momenten (zeker in de ochtend waren die er). 
  • Something blue: Wat zeker niet op de foto staat, maar wat wel blauw was, was de kouseband. Een leuk grapje om het verhaal hiervan compleet te maken en daarom dus gekocht en gedragen. 

Zijden Bruidspaar

Wanneer je 4 jaar getrouwd bent, ben je een zijden bruidspaar. Door een verkeerde vertaling noemen sommigen het bij een 12 jarige huwelijk ook wel een zijden bruidspaar, maar dat is officieel een linnen bruidspaar. Dit betekent dat we de katoenen, papieren en leren huwelijk al voorbij zijn en we volgend jaar een houten bruidspaar zijn. 
Voor het geval er een lolbroek nog is die meeleest: nee hoor, dit was geen moetje. Martin sprak al langer over trouwen en toen ik zwanger bleek heeft hij dit helemaal zelf uitgedokterd. Hij vroeg mijn hand bij mijn vader (met de hakbijl in de hand) en ging op zijn knieën in het oude huis. wij waren namelijk ondertussen ook nog aan het verhuizen. Zo werd het een druk jaar voor ons, huisje kopen, verbouwen, trouwen, een kind. En daar hebben we geen spijt van, ondanks de wat onhandige 'planning'. Niet dat er iets te plannen viel dus, maar dat terzijde.
Vanavond gaan we het trouwens vieren met onze ouders erbij. Even kort een bakje koffie en wat gebak, want na een lange werkdag heb je ook niet zo heel veel puf meer voor nog meer dingen.

You Might Also Like

0 reacties