Hotspot: Crème Coffee and Pastry

augustus 17, 2017

Afgelopen dinsdag ging ik een dagje de deur uit met een familielid. Even een dagje samen shoppen en lekker lunchen. Moet ook wel eens kunnen toch? Dani ging heerlijk spelen bij zijn opa en oma en ik vertrok richting Den Bosch. Shoppen had ik al even niet meer gedaan en ik kwam eigenlijk ook met niks thuis. Of wacht, ik kwam thuis met een volle maag.

Crème Coffee and Pastry
Nadat we op zoek gingen naar een plekje om te eten, waar ook wat vegan dingen op het menu staan, belandden we spontaan bij Crème Coffee and Pastry. Ik kende het niet, maar de kaart aan de gevel zag er veelbelovend uit. Niet bijzonder veel gerechten, maar wel erg lekkere gerechten. Net zoveel vlees/vis gerechten als vega(n) gerechten. En het was zo'n leuk klein zaakje dat we er wel eens wilden gaan eten.

Eerlijk is eerlijk, we kregen in het begin de indruk dat ze ons niet eens zagen zitten. En het is nou niet dat er honderden tafeltjes waren, maar het personeel leek het in het begin nogal druk te hebben met kletsen, boodschappen doen (de een na de ander vertrok voor een boodschap en kwam later terug), maar eenmaal dat we gezien werden was het allemaal netjes en vlot.

Shared lunch
Nadat we ons lekker hadden gemaakt op het menu kwam er een dame onze bestelling opnemen en vertelde ze hun concept (let dus goed op: dit staat nergens duidelijk omschreven!). Je krijgt steeds per keer een ding wat je besteld, wat je samen op kan eten. Erg onhandig als je het mij vraagt, aangezien ik vegan eet en de andere dus ging voor iets met ei en kaas. Zij lustte trouwens ook geen bonen, waar mijn gerecht vol mee zat. Dus we gaven aan dat toch niet te willen. Geen probleem uiteindelijk, maar het zou niet gelijk komen werd ons gezegd. Maar eenmaal dat het eerste gerecht gebracht werd, volgde binnen een minuut al de volgende, zodat we toch nog gezellig konden lunchen samen.

Ik ging als gerecht voor de Libanese Wrap (zie foto) met bladsla, koolsla, kidneybonen, cashewnoten, sud du sol tomaatjes en hummus. Een frisse, smaakvolle, koude lunch wrap die goed vult en van genoeg smaken voorzien. Zoals je ziet is zo'n gerecht prima geschikt om samen te delen, mits je dus allebei voor hetzelfde zou willen gaan en beiden hetzelfde eet/lust.

Mijn shoppartner ging voor de Shakshuka. Een eenpansgerecht met ei, tomatensaus, parmezaan en peterselie. Daarbij kreeg ze zuurdesembrood om het gerecht mee op te eten. Het was heerlijk als ik haar mag geloven.

Go or no go?
De schade na zo'n lekkere lunch inclusief voor beiden wat te drinken? Nog geen €20,-! Dus klinkt het concept je goed en heb je zin in een heerlijke lunch in een leuk zijstraatje van Den Bosch, dan is Crème Coffee and Pastry jouw place to be.

You Might Also Like

0 reacties