Herfst in de Ardennen

augustus 31, 2017

Het regent alweer, de warme dagen lijken toch wel weer over. De boom bij ons in de tuin laat zijn blad al flink vallen en laat de eerste tekenen van de herfst al zien. Ondanks dat het nog een kleine maand duurt voordat het écht herfst is, lijkt het weer er al helemaal klaar voor. Zelf hebben we in de herfst een weekje vrij geregeld en het liefst zouden we wel even de deur uit gaan als gezin. Waarheen weten we nog niet hoor, maar de laatste weken denk ik vaak terug aan de vakantie in de Ardennen. Ook die was in de herfst, de omgeving was er prachtig!

Zeg nou zelf, als je deze foto's bekijkt (die ik in 2011 maakte, toen ik met mijn zus er op vakantie was) zijn toch adembenemend? Wat een prachtige kleuren, wat een mooie omgeving! Dani vindt wandelen in het bos ook altijd heerlijk, gaat dan ook meteen eikels, dennenappels en nog meer dingen verzamelen en kijkt zijn ogen goed uit. Niks beters dan toch om als gezin lekker in de bossen te vertoeven en een fijne wandeling te maken. En de dingen die Dani dan verzamelt, daar kunnen we later in het huisje weer mee knutselen bijvoorbeeld.

En ach, al gaan we niet iets heel bijzonders buiten doen, maar rijden we wel in de auto rond op zoek naar een bezigheid met het gezin, dan kunnen we ook al genieten van de omgeving. Iets waar ik echt enorm van geniet hoor! De omgeving is overal prachtig en zelfs wanneer je naar een stadje of dorpje gaat (Stavelot, Spa, Malmedy, Vielsalm) ontkom je niet aan de prachtige omgeving.

Sowieso, in Vielsalm ligt een prachtige ruïne, in Spa kun je de stad verkennen, waar je wordt omarmt door prachtige gebouwen en rondom Malmedy kom je de mooiste kerken, kathedralen en kapellen tegen. En een bijzondere bierbrouwerij, dus ook aan de mannen is gedacht.
Als ik deze foto's ook terug kijk, dan verlang ik stiekem al meteen naar ochtenden gezellig ontbijten met zijn allen in een huisje waar de zon al vroeg binnen valt. Samen een lunchpakketje maken, het avondeten koken, 's avonds samen op de bank kruipen of een spelletje op tafel zetten, wat klinkt het allemaal al heerlijk! Hoe heerlijk dat het was om 's ochtends bij het wakker worden alvast een frisse neus te nemen, omdat het zo heerlijk rook daar, om dan te voet even langs de bakker te lopen en zo het ontbijt te halen.

Wanneer ik google in zet voor wat tips kom ik zowel indoor als outdoor de leukste ideeën tegen voor met kinderen. Naast het bekende Plopsa Coo (zie hieronder, Dani was hier net op weg om te gaan kijken naar Bumba), zijn er tal van dierenparken, kleine pretparken en openbare speeltuinen (en een overdekte bij Malmedy in de buurt). Ook kan ik me nog herinneren dat ik ooit met mijn ouders naar het Euro Space Center ben geweest, wat zeker voor Dani al een super leuk uitje zal zijn. En wat dacht je van de mooie uitjes rondom de grotten van Han en de watervallen van Coo (die je zo makkelijk kan combineren met het eerder genoemde pretpark)? Ik kan zo een berg leuke dingen bedenken, zodat wij ons niet gaan vervelen op zo'n heerlijke vakantie in de Ardennen.

Zeg nou zelf, wanneer je dit ziet, verlang jij toch ook terug naar de herfst en wellicht zelfs zo'n prachtige vakantie in de Ardennen?

You Might Also Like

0 reacties