Friday Favorites #49

augustus 11, 2017

Vandaag weer een Friday Favorites voor je met mijn favorieten van deze week. Duurzame items, handmade, eco en/of vegan. Wat wil je nog meer? Ik werd meermaals enorm vrolijk van de items die ik zag en dus kon ik het ook niet nalaten ze te vernoemen. Happy shopping noemen ze dat!

Deze trui zag ik afgelopen week online in de Fair Fashion shop van de Wehkamp. Helemaal al in mijn nopjes dat die er is en dat ook zij dus de noodzaak zien van een Fair Fashion hoekje in hun website. En streepjes zijn natuurlijk altijd geweldig. Deze fijne top is trouwens in de aanbieding en eigenlijk gewoon voor een prikkie. Helaas niet meer in mijn maat. En zelfs als ik al twijfelde, na de uitgebreide vragentest kreeg ik exact de maat aangegeven welke ik zou moeten hebben van dit merk. Ze vragen niet alleen je lengte en gewicht, maar stellen nog wat vragen en vergelijken dat met de antwoorden van andere klanten en geven aan hoeveel product een dergelijk product heeft geretourneerd. Ideaal voor twijfelkonten net als ik.

Armed Angels trui via Wehkamp

Volgens mij heb ik al eens eerder gezegd hoe tof ik Bisou de Lou vind. De eigenaresse maakt de mooiste items, helemaal met de hand van duurzame materialen. Ze staan werkelijk prachtig in ieder interieur en de items die wij ervan hebben zijn ook echt zo enorm mooi afgewerkt. Dit konijnenhoofd-kussen is zo'n item die ik ook echt prachtig vind ervan, maar waarover ik nog wel twijfelde of het iets voor ons was. Meer of ik hem wel zou plaatsen op de bank, omdat het voor dat bedrag wel een item is wat ik natuurlijk iedere dag wil kunnen bekijken. Maar ik wilde je hem niet onthouden, omdat hij zo tof is!
Rabbithead van Bisou De Lou

De goedkoopste duurzame/vegan fashion van Nederland! Haal alle onnodige partijen ergens tussenuit en laat opeens prachtige prijzen zien voor toffe, duurzame items. Eerder kocht ik er al eens een heerlijke sweater (waar ik in wil wonen!) en een fijn t-shirt en Bella voegt zich vanzelf toe aan de kledingkast. Een croptop zoals ze het noemen, niet te kort, met een baggy fit. En voor maar €14,95! Een koopje zou je zeggen toch? En dat helemaal fair en duurzaam gemaakt ook nog. Vanwege hun vernieuwde naam kun je trouwens nu gratis verzendkosten krijgen door de code 'organic' te gebruiken. Geen excuses meer voor kinderhandjes aan je kleding.
Bella top van Goat

Van deze shampoo kreeg ik een tijdje geleden een tester binnen en inmiddels heb ik hem gebruikt, ruikt mijn haar heerlijk en is het niet meer zo'n ontploffing als het was. Minder bad hair day, wel een fijne eco shampoo. Hij is trouwens ook echt vegan, mocht je je dat afvragen. Geen dierlijke producten, niet op dieren getest. En hij is ook geschikt voor de allerkleinsten onder ons. Een shampoo voor het hele gezin!
Eco Shampoo van Attitude via The Eco Shop

Deze handmade bordjes kreeg ik als tip van Etsy (dat doen ze, tips geven aan de hand van wat je eerder bekeek en/of leuk vond). En ondanks dat ze wel eens de plank missloegen, was dit wel echt een toffe. Deze bordjes worden met de hand gemaakt in de VS en zien er super tof uit. En voor je twijfelt over handgemaak, ik heb het even opgesnord: ze kunnen in de vaatwasser én in de magnetron. En ze zijn, natuurlijk, veilig om te gebruiken voor je eten. Prachtig op eten op te serveren, of zoals ik als je je eten weer eens op de foto wil zetten. Of gewoon om te gebruiken als volledig servies. Mooi zijn ze in ieder geval zeker!
Handgemaakte, zeshoekige borden uit de VS via Etsy - ConvivialProduction

Deze trui heb ik de afgelopen tijd al zo vaak naar gekeken, dat wil je niet weten. Hij is van Repose AMS en komt (dus) uit Amsterdam. Een prachtig Nederlands, tijdloos merk met de mooiste gebreide items (en meer!). En met dit weer verlang je wel naar fijne sweaters. Althans, ik wel. Deze is alleen voor de kids. En of Dani nog truien nodig heeft voor de winter weet ik nog niet, dat is nogal afhankelijk van zijn groeicapaciteiten En die liggen meestal dus hoog. Dus het wordt afwachten. Wel kan ik je zeggen dat hij in de sale is en dat dat natuurlijk reden genoeg moet zijn om zo'n toffe sweater in te slaan. Het is zo winter, zeker met dit weer.
Repose AMS sweater via Toddlers and Tees
Wat zijn jouw favorieten?

You Might Also Like

0 reacties