Flatbread Falafel

augustus 22, 2017

Afgelopen week kocht ik in de aanbieding een pak 'Turkish Flatbread'. Geen idee wat het precies was, maar het was plantaardig en ziet eruit als een soort granenwrap, dus zo heb ik het uiteindelijk dan ook maar gebruikt in het recept. Ik had zin in falafel en had nog wat lekkere groentes uit de tuin. En zo ontstond er een heerlijke maaltijd die ik zo mee kon nemen en makkelijk op kon eten. Een simpel gerecht wat heerlijk smaakt en waar je prima met 2 man van kan eten. De overige vellen flatbread kun je trouwens invriezen. Ideaal om zo niks te verspillen.

Flatbread Falafel
Dit recept is goed voor zo'n 4 'wraps'.

Dit heb je nodig:
  • 4 plakken flatbread 
  • 1 pak kant-en-klare falafel
  • 1 verse paprika (ik gebruikte een puntpaprika uit de tuin)
  • een handvol boontjes (ik gebruikte geblanceerde boterboontjes uit de moestuin)
  • 3 eetlepels kikkererwten
  • 2 verse rode uitjes (uit de moestuin)
  • mayolijn
  • een zakje taco kruidenmix
En zo maak je het:
Verwarm wat olijfolie in een wokpan en voeg daarna de falafel toe deze bak je tot hij wat knapperig voelt. Ondertussen snij je de groentes in stukjes, de boontjes heb je (indien vers) voorgekookt. Uit blik is dat niet nodig en als ze, net als bij ons, geblancheerd zijn ook niet. De uitjes versnipper je. Dit doe je daarna bij de falafel in de pan en bak je even aan. Daarna voeg je de kruidenmix toe en een scheut water. Laat ondertussen de deksel van de pan en houd mee in de gaten of er nog wat water bij moet, zodat je sausje niet vast koekt. Voeg vervolgens nog wat eetlepels kikkererwten toe en zorg dat die wat mee warm worden. Wanneer dit klaar is haal je alles van het vuur.
Leg 4 vellen flatbread klaar en verdeel de inhoud van je pan over de 4 flatbreads. Maak een rechte lijn in het midden en blijf bij één kant wat van de onderkant vandaan. Daarna ga je vouwen. Je vouwt eerst de onderkant een stukje omhoog, dan doe je een beetje mayolijn erop, vouw je de ene kant dicht, weer wat mayolijn en vouw je de andere kant eroverheen. Net wat extra lekkers voor de smaak, maar niet te veel. Zo blijft je wrap meteen goed dicht. De bovenkant blijft open zoals je ziet.

Je maaltijd is zo al klaar, maar omdat ik het meenam warmde ik het nogmaals op. Je kan het ook in de oven doen, dan blijft je flatbread wat steviger en kan je hem uit de hand eten. Ook zeker aan te raden!

You Might Also Like

0 reacties