Een wandeling door de duinen

augustus 10, 2017

Afgelopen weekend genoten wij van het weer en besloten in de avond nog een mooie wandeling te gaan maken in de bossen hier: de Loonse en Drunense Duinen. Even lekker genieten van het weer, de omgeving en elkaar. En dat genieten van de omgeving dat deed ik. Helaas zonder camera, die had ik niet bij, maar ik kon het niet laten om foto's te maken met mijn mobiel. Onze kleine man wilde over de 'berg' (de Roestelberg) wandelen, langs de heide af en later nog een ronde rondom het Venneke.

En dat Venneke blijft natuurlijk prachtig. Mijn zwangerschapsfoto's zijn er gemaakt en ook voor de zaak toen hadden we er een prachtige shoot. Met alle seizoenen is hij prachtig. Als klein meisje gingen we er in de winter schaatsen als het vroor, met school werden er uitjes rondom georganiseerd, even een rust moment tijdens het fietsen of gewoon een prachtige plek om te wandelen. En dat allemaal zo dichtbij huis!

De heide stond op dit moment trouwens echt prachtig in bloei en dat gaf met vlagen deze plukken die je zag, maar ook velden vol. Ik kon dan ook niet anders dan er even bij stilstaan en ze op de foto vastleggen. Erna wilde Dani er nog mee op de foto, maar hij is zo beweeglijk dat die mislukt zijn. Volgende keer beter dan maar.

Als je over de Roestelberg heen loopt kom je deze flinke zandvlakte tegen, met in de verte een heide veld. Daarachter bevindt zich nog meer bos van dit natuurgebied. Even een moment van uitwaaien. Met warm weer is een emmertje en een schepje geen overbodige luxe en voor jezelf een kleed met eventueel wat te knabbelen mee. Een picknick is heerlijk daar. Je even nestelen onder een boom aan de zijkant voor wat schaduw. Let wel op dat je niet te dicht bij het losloop pad zit trouwens. Helaas wordt loslopen nogal eens verward met hondenuitlaatplek.

Wil je trouwens liever aan een tafel zitten, hier bij het Venneke staan picknick tafels en ook gewoon bankjes bij het meer. Wanneer je vanaf de auto naar het meer wandelt, zie je het door een opening bij de bomen tevoorschijn komen en kijk je zo op dit mooie ven uit.

You Might Also Like

0 reacties