Een middagje Lido

augustus 27, 2017

Gisteren hadden Dani en ik 'quality' time. Eerst nog wat nuttige zaken afhandelen (douchen, boodschappen) en daarna had ik de volle tijd voor hem. En meneer had heel wat ideeën om te gaan doen hoor. We konden wel eens even langs Pukkemuk, waar het parkeerterrein uitpuilde. Of anders naar de Efteling, waar ze voorbij het politiebureau het weiland vol parkeerden en de pendelbus al werd ingezet. Dat werd hem niet. Hij verzon nog wat anders, maar dat zat me te ver weg voor een middag en dus besloot ik hem te verrassen met de speeltuin en het hertenkamp bij het Lido.

In Waalwijk bij de bossen, de rand van de Loonse en Drunense Duinen, zit het Lido. Vroeger kon je hier nog zwemmen, tegenwoordig niet meer. Hier zit ook een grote speeltuin (gratis!) en een hertenkamp. Een ideale plek om samen even te wandelen, een ijsje te pakken en Dani lekker te laten spelen.

De speeltuin zelf is nog niet zo heel lang geleden vernieuwd. Er staan nog wel oude toestellen (waar ik zelf als kind nog wel op gespeeld heb), maar ook een hele boel nieuwe rekken. Het meeste is sowieso nieuw. Dani wilde maar eenmalig van de gele glijbaan af. Een glijbaan die lekker vlot gaat, maar nogal raar geplaatst staat. Een glijbaan van staal, midden op het veld (en dus volledig in de zon). Het zou me niet verbazen als er iemand eens aan vast zou blijven plakken met dit warme weer. Verder staat er een soort houten klimrek, waarbij ze ook met emmers zand kunnen verplaatsen, een stalen rek met meerdere glijbanen en klimgedeeltes, nog een stalen rek en ook nog een soort tipi van netten waar ze in kunnen klimmen. En Dani's favoriet was toch wel de baan waar hij op een zitje naar beneden kan roetsjen. Waarna ik dan weer het zitje kon gaan halen, naar boven kon klimmen, hem erop kon tillen, aan kon slingeren en weer los kon laten. Alles voor zijn plezier toch?

Daarna zijn we nog richting het hertenkamp gewandeld, wat meer richting de openbare weg zit. Daar stond, vanwege het warme weer, ook meteen een ijscokar waar Dani een ijsje scoorde. Dani houdt wel van ijsjes. En dat is volgens mij nog wel subtiel gemeld hoor. Het liefst eet hij er meerdere per dag.

Op de terugweg wandelden we om het hertenkamp heen, waar onder andere dus herten zitten, maar ook geitjes en lammetjes. Daarna staken we het water weer over met een leuk bruggetje, wandelen we wat tussen de bomen en waren zo, na een paar uur van huis te zijn geweest, weer terug bij de auto om weer naar huis te gaan. Het was zo leuk, dat Dani moe maar voldaan een middagdutje deed. Bijzonder wel, want dat doet hij dus echt zelden!

Afijn, de speeltuin, de bossen en het hertenkamp: het is allemaal een aanrader om met de kids heen te gaan. Lekker budgetproof, in de buurt (mits je natuurlijk net als wij uit Midden Brabant komt) en ideaal om je goed te vermaken. De volgende keer zorg ik denk ik voor een rugzak met dingen om te picknicken.

Ken je nog meer van dit soort leuke tip voor in de omgeving?

You Might Also Like

0 reacties