De beetje decadente chocolade taart

augustus 20, 2017

Afgelopen week kreeg ik weer een vrolijk mailtje in mijn inbox. En weet je, hij heeft geen bergen van introductie nodig, want de tekst vertelt je meer dan genoeg over dit geweldige recept wat Layla me dus stuurde. Om je vingers bij af te likken.

Toen ik afgelopen week las dat Alissa haar blog al weer een jaar bestond besloot ik een succesnummer uit te schrijven. Het recept voor deze taart is niet mijn eigen creatie, maar is afkomstig uit het kookboek “Crossroads”, gemaakt door Tal Ronnen, eigenaar van een restaurant in Amerika. De recepten zijn mediteraans van aard, dus denk heerlijke pasta’s en heerlijke ‘flatbreads’. Toen mijn meneer en ik pas geleden een jaar samen waren heb ik hier ook uit gekookt, wat toch een gigantisch succes was (al zeg ik het zelf).

Deze taart maakte ik met kerst, waarbij ik het originele recept wel wat aangepast heb. Ik heb ongeveer 2/3 van de hoeveelheden van de cake aanhouden en nog veel minder voor frosting aan de buitenkant. Van het origineel kreeg ik spontaan last van mijn suikerniveau.

De foto’s zijn niet geweldig, deze heb ik gemaakt in het oude appartement van mijn meneer en daar waren geen mooie plekjes om te fotograferen.

Wat heb je nodig voor een taart van 18 cm doorsnede en 3 lagen hoog
 • 85 gr. Chocolade (minimaal 80% cacao) in stukjes gehakt
 • 225 gr. Tarwebloem
 • 310 gr. Rietsuiker
 • 90 gr. Cacaopoeder
 • 3,5 gr. Baking soda
 • 1.5 gr. Baking powder
 • 350 ml. water
 • 75 ml. olie
 • 5 ml. vanille extract
 • 10 ml. koffie
 • 7,5 ml appel azijn.
Het is belangrijk dat je alle hoeveelheden ongeveer door 3 deelt. Appel azijn, baking soda en baking powder doen gekke dingen als je ze bij elkaar gooit. Dus dan moet je het zooitje zo snel mogelijk in de oven zetten.

Pak een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier, om ervoor te zorgen dat je lagen straks niet te bol gaan staan en je dus veel moet snijden voor je kan stapelen doe je een heel klein beetje olie in het midden van de bodem, daarna leg je het papier erop. Warm je oven voor op 170 graden.
 1. Zeef alle droge ingrediënten door elkaar en maak een kuiltje in het midden.
 2. In een aparte kom meng je alle natte ingrediënten.
 3. Voeg daarna langzaam het natte mengsel bij de droge ingrediënten. Voeg eventueel wat extra water toe als het beslag wat dik is. Doe dit trouwens niet met een mixer, maar gewoon met een lepel of spatel. Anders gaat je beslag ‘dood’.
 4. Doe het beslag in de springvorm en bak deze ongeveer 25 minuten.
 5. Herhaal dit dus 3x.
Wat heb je nodig voor de frosting
 • 115 gr. plantaardige boter
 • 250 gr. poedersuiker
 • 70 gr. cacao
 • Amandelmelk
 • Vijgenjam
Terwijl de cakes af staan de koelen maak je de frosting.
 1. Mix de boter tot hij luchtig is en voeg 2 eetlepels van de vijgenjam toe.
 2. Voeg de poedersuiker en de cacao toe en voeg eventueel een beetje melk toe.
 3. Zet deze in de koelkast tot je klaar bent om de taart te gaan versieren.
 4. Verwarm de rest van de jam in een pannetje en smeer een dun laagje op de eerste laag cake, smeer daar een dun laagje van de chocoladefrosting op
 5. Herhaal dit ook voor de andere lagen.
 6. Als alles klaar is gebruik je het restant van de frosting om de buitenkant te besmeren. Doe wat hazelnoten aan de bovenkant.
 7. Eet smakelijk!
Thanks voor het delen van dit super recept. Deze komt voor mij weer op mijn to-do lijstje, want wat ziet hij er weer heerlijk uit. 

Wil je nog meer van Layla lezen? Op de blog vind je nog meer van haar recepten hier, haar blog waar ze zelf niet meer op schrijft (maar die nog wel online staat) vind je hier en je kunt haar nog dagelijks volgen voor heerlijke food-inspo hier

You Might Also Like

0 reacties