Weekly #47

juli 17, 2017

Wat vloog de week voorbij zeg! Voor mijn gevoel is het amper weekend geweest, maar ook de doordeweekse dagen gingen vlug. Het weer zat niet zo mee helaas en ik vond het veelal erg koud. Gelukkig werk ik binnen en is het daar tot nu toe flink warm. Zo voelde het binnen toch nog een beetje als zomer. Voor vandaag vertel ik je over mijn afgelopen dagen, die volgens mij niet heel bijzonder waren. Maar goed, voor alle nieuwsgierigen: lees lekker mee hoe mijn weekje eruit zag. Het is namelijk een goed gelezen terugkerende rubriek. Laat je ook weten hoe jouw week eruit zag? Ik vind dat ook altijd leuk om te lezen!

Maandag
Thuis startten we samen, Dani en ik, met wat in huis rommelen en spullen klaar leggen. Dani wilde graag nog even langs zijn oma en daar had ik een courgette aan beloofd, dus die zijn we gaan plukken zoals je ziet. Bij haar hielp ik ook nog wat mee, omdat ze dinsdag naar ons zou komen. Thank god was het weer hier nog wel te doen zoals je ziet aan Dani zijn kleren. Later op de dag bracht ik hem weg naar de opvang en ging ik weer werken tot laat. Martin pikte hem trouwens op van de opvang en ze aten 'manneneten', zoals Dani dat noemt.


Dinsdag
Ik had een dagje vrij, rommelde in huis en vertrok daarna richting mijn moeder om haar op te halen. Deze avond zou een vriendin van mij komen die onze haren altijd knipt en dan eten er altijd een boel mensen mee. In het weekend had ik al bedacht wat ik wilde maken en naar mijn idee had ik daar alles voor in huis. Voor de vleeseters wat vlees (wat achteraf er al te lang lag, dus ik moest nog nieuwe gaan halen), voor mij en de liefhebbers tempeh, kruiden, rijst, groente en satésaus. De ingrediënten voor home made nasi met saté. Ik gebruikte daarvoor het recept van Layla en paste hem her en der wat aan voor mezelf (basmati rijst koken met een blokje bouillon, aanwezige groente zoals ui, paprika, prei en boontjes, allemaal uit eigen tuin. Gewoon asociaal een pot gehaktkruiden, want dat is heus niet alleen voor gehakt en ook enkel op kruidenbasis, voor de tempeh en simpele saté saus zonder dierlijke toevoegingen). Iedereen genoot ervan en ik maakte ruim genoeg, zodat we later die week nog eens wat konden eten. Als afsluiter het ijsje wat je eerder op de blog las. Geslaagd! En mijn haar? Daar zijn de puntjes van getopt, het groeit namelijk nog heerlijk hard door. Over een tijdje weer een update van mijn 'outgrowing-pixie'.

Woensdag
Voor vandaag was het overdag werken en dus bracht ik Dani al op tijd weg. Hij had er trouwens geen zin in helaas, dus met wat gemopper bleef hij dan uiteindelijk. Met het ophalen was daar trouwens niks van te merken. We hebben trouwens een paarse bloemkool in de tuin. Een paarse! Ik vind hem zo leuk, hij smaakt gewoon naar bloemkool, maar is gewoon super vrolijk op je bord. Dus die moest ik even showen natuurlijk.

Donderdag
Bah wat een koud weer. Het lijkt wel herfst, het regent, het is koud, het waait flink en de zon is niet zo vaak te zien. Gelukkig werk ik binnen, maar voor de uren daarbuiten trok ik toch wel warme schoenen aan met heerlijke sokken (die avocado sokken zijn echt fluffy en warm). Tijdens mijn pauze ontdekte ik een foto van Dani, die aan het kussen was met een meisje op de opvang. De kleine charmeur! Toen ik hem er die avond naar vroeg en vroeg of het zijn vriendinnetje was, zei hij doodleuk 'nee hoor, die was daar gewoon'. Tja. Onze kleine charmeur heeft zijn charmes weer eens laten zien.

Vrijdag
Deze ochtend rommelde ik thuis en vertrok daarna met Dani nog even naar mijn moeder. Hij wilde er wel weer heen. Ik had er wat Lego van zolder gehaald en hij wilde daar natuurlijk weer mee gaan spelen. Gewoon, omdat het kan. In de tuin spotte ik nog een bloem die open was gegaan (wat een beauty!) en later bracht ik Dani weg naar mijn schoonouders, waar voor ik zijn rugzak pakte en hij heel demonstratief zijn pyjama erin propte. Hij wilde namelijk logeren en is daar dan ook altijd wel mega duidelijk in. Gelukkig voor hem werd zijn wens ingewilligd. Ik werkte tot laat en mocht mooi de ochtend erop uitslapen, heerlijk!

Zaterdag
Weekend! Uitslapen en dan Dani op halen. Vanwege het koude weer nam ik voor iedereen een jas mee als extra laagje. Na het ophalen van Dani zijn we nog even weg geweest, om er toch maar even als gezin uit te zijn. Dani viel in slaap in de auto en zo was het al weer vlug tijd om naar een kinderfeest te gaan van vrienden. Dani heeft zich er prima vermaakt, wij trouwens ook. Dani mocht mee achterop de kar bij een pony en vond dat mega geweldig. Hij vertelde er in bed nog over. En zo vliegt zo'n zaterdag hard voorbij en bij thuiskomst was er alweer bezoek voor een gezellige zaterdag afsluiter.

Zondag
Vandaag was er in het centrum een vakantiemarkt en Pasar Malam. Ik had er wel zin in om daarheen te gaan. Maar eenmaal dat we klaar waren om te vertrekken besloten de twee heren dat ze liever naar de Efteling gingen. Het was er niet druk in de wachtrijen zag Martin op de app en dus besloten we daar maar een dagje te vullen. Het bleek niet druk (voor zondagse begrippen dan) en we hebben heel wat attracties gehad. Dani wilde sowieso heel graag in Symbolica. De heren waren er wel in geweest al, ik nog niet. We hebben het sprookjesbos gehad, de Fata Morgana, Carnaval Festival, Droomvlucht, de trein, de Oude Tuffers, het Lavenland, de stoomcarrousel en de Pandadroom, waar Dani ook nog gespeeld heeft binnen. En dat voor geen volledige dag Efteling, inclusief een flinke wandeling rondom. Daar zijn we trouwens goed in hoor, van hot naar her lopen en weer terug. We aten er ook nog een broodje, scoorden er een ijsje en er werd nog wat warm gegeten. Maar genoten, dat hebben we!

Dit was onze week weer. Hoe zag jullie week eruit?

You Might Also Like

0 reacties