Shop Saturday #38 - Goat

juli 01, 2017

Een tijdje terug zag ik online een reclame voorbij komen met duurzame kleding. Fijne basics die voor een strakke prijs zijn weggezet, maar wel van bio-katoen en fair gemaakt. Dat klonk bijna te mooi om waar te zijn, maar toch was het zo. Ze gingen toen nog onder een andere naam, maar sinds kort zijn ze overgestapt op een meer internationale naam. Een webshop waar ik inmiddels een t-shirt en een fijne trui weg heb en waar ik in de toekomst wellicht nog meer fijne basics vandaan zal halen.

Goat

Eerst ging Goat Organic Apparel (zoals ze nu voluit heten) te werk onder de naam Geiten Wollen Shirts. Echter zagen ze veel vragen voorbij komen van mensen die het maar niet biologisch vonden en niet vegan, want ze dachten bij de naam dat het gemaakt was van geiten wol. De naam was eigenlijk bedoeld als grapje van de dames achter de Geiten Wollen Winkel, waarbij mensen die graag plantaardig en duurzaam leven nogal eens onder de geiten wollen sokken types gezien worden. Dat is natuurlijk niet, maar zo kom je wel achter het leuke grapje van de naam. Inmiddels willen ze het internationaler aan gaan pakken en heten ze dus Goat Organic Apparel. 
Even voorstellen: dit is Jade. Ze zit hier nog in haar oude jasje van Geiten Wollen Shirts, heette eigenlijk nog Greet toen ik haar kocht en ze kwam onlangs bij mij wonen. Greet vind je nu onder haar nieuwe naam Jade
Deze trui is een kort, baggy model sweater van dunne stof, is mega zacht en toch lekker warm. Jammer dat het weer nog niet helemaal mee zit, want ik wil er nu al in wonen. Zoals je ziet is het een mooie basic trui met een mooie afwerking. Ik hou ervan, maar ik hou dan ook enorm van basics. Zo'n trui staat prachtig op een strakke jeans. Jade is er niet alleen in het zwart, maar ook in het donkerblauw en licht grijs. Een heerlijke baggy trui waar je de winter wel mee door komt. Als we het trouwens over truien hebben, ik hoop nog altijd dat het model Abby er ook nog in het zwart komt. 
Dit zijn trouwens de oude foto's van het merk, toen nog onder de naam Geiten Wollen Shirts. Zo kun je mooi zien hoe de shirts in hun totaliteit vallen. De mooie baggy pasvorm van Jade is hierop heel goed te zien en als je het mij vraagt ook veel beter dan op de nieuwe foto's. Uiteraard snap ik wel dat ze met een nieuwe naam ook voor een nieuwe look gingen om het merk nog meer kracht bij te zetten. Het oogt namelijk meer couture, terwijl het nog steeds de mooie basics zijn zoals ik ze al van ze kende. De rechter is Truus trouwens, al heet die tegenwoordig anders. Zoe, zoals ze nu door het leven gaat, is een heel fijn basic t-shirt. Hij valt wat kleiner dan gemiddeld en ik zou dan ook zeker even goed nameten voor je hem koopt. Want waar ik in de meeste winkels toch echt wel een XS nodig heb qua shirt en die soms nog losjes zitten, valt deze dame met een maatje S echt wel glad om en aangezien hij niet rekt had hij ook echt niet kleiner gemogen. Hij zit heerlijk, heeft de ideale lengte (niet te kort en zeker ook niet soept-shirt te lang) en is daarbij dus de ideale basic. Zoe is te vinden in tig kleuren en dus ook in mijn favoriet: zwart. 
Hier nog even de vernieuwde look van Goat. Zie je? Een beetje meer sparkle, een beetje meer couture, een beetje minder geitenwollen sokken dus. Wel moet ik toegeven dat de pasvorm iets minder goed te zien is, maar zolang je de maattabel aanhoudt komt dat goed. Wel moet ik toegeven dat ik helemaal weg ben van de nieuwe look die Goat zichzelf heeft gegeven met de nieuwe shoot en ik ook zeker fan ben van hun collectie. Nu alleen nog duimen dat de optie 'zoeken op kleur' weer terug komt. Voor iemand die alleen maar een kleur in haar kast heeft is dat natuurlijk wel handig.

Kende jij Goat al? 

You Might Also Like

0 reacties