Ice Cream Inspiratie

juli 16, 2017

Wanneer ik rond struin op mijn favoriete online prikbord, dan zie ik altijd een berg inspiratie. Dingen die ik ook zou willen maken, dingen die er prachtig uit zien of die me een gevoel geven. Afgelopen weken zocht ik inspiratie voor mijn Ice Cream Week. Deze verzamelde ik alleen niet in een mapje los, maar overal en nergens tussendoor. Om je toch een indruk te geven van de ijsjes-inspiratie: hier een reeks aan toffe Ice Cream items, met daarbij natuurlijk wat uitleg.

Zie je die toffe trui hier. Dit is wat mij betreft heel simpel te maken, maar is door zijn eenvoud juist echt enorm mooi! Een mooi raglan model trui met daarop losjes geappliqueerd een ijsje. De randjes hoef je bij rekbaar materiaal namelijk helemaal niet zo drastisch af te werken. Het rafelt toch niet zo als dat een niet-rekbaar stofje dat doet. Ideaal voor een rauw randje aan een subtiel item. Ik hou er van en raak er ook weer helemaal geïnspireerd van om een toffe applicatie op een trui voor Dani te maken.


Voor simpele party decoratie (in kleur voor de liefhebber, maar ook met meer monochrome tinten kun je hiervoor kijken) haal je gewoon verfstaaltjes die je uitknipt tot ijsjes. Eventueel tot slinger plakken en je hebt toffe decoratie in een handomdraai. Ik kreeg al volledig het idee om een ijsjesparty te houden, al heb ik daar helemaal geen tijd voor op het moment. Maar de inspiratie is er wel, dus wie weet dat ik me nog eens uit leef. Dan wel met een monochrome variant natuurlijk!


En wanneer ik dan toch zo'n feestje zou doen, zou ik mijn snijplotter even flink aan de slag laten gaan voor toffe decoratie, zoals zo'n coole sticker voor op de muur. Onze muren zijn er overigens niet zo heel geschikt voor, maar voor een feestje blijven ze vast wel even zitten. Instant vrolijkheid in huis met zo'n sticker. Tja.. zo'n feestje lijkt me toch wel wat denk ik.


Dani vroeg me de vorige keer dat hij moest trakteren of hij niet mocht trakteren op muffins. Hij vond dat toch leuker dan bakjes met druifjes, wat mijn idee was. De keer ervoor waren die super ontvangen en ze zagen er feestelijk uit. Wat wil je nog meer toch? Al is Dani echt een ijsjes monster en heb ik daarom ook deze pin echt al heel lang opgeslagen. Voor hem zou dit echt super zijn als traktatie. Dus wie weet bak ik nog eens muffins voor hem in van die ijsvormpjes. Hij zal er vast heel trots mee gaan trakteren.


Om een lang verhaal kort te maken: wanneer hij dan toch trakteert, mag dat wel in stijl natuurlijk. Monochrome hulsjes voor de ijskoekjes geeft voor nog meer sfeer en gezelligheid. Echt party waardig! Of gewoon leuk voor een ice cream party in de achtertuin. Dat klinkt me toch ook wel weer gezellig. Sowieso: iedere reden voor een feestje is er een toch?


Ijses als decoratie zijn helemaal hot en als iets mijn ding is, dan is het wel iets maken van textiel. Zo'n ijsjes kussen bijvoorbeeld. Bedrukken, in elkaar naaien, vullen en versieren maar! Voor nu is het allemaal vol, maar voor extra decoratie vind ik ze echt geweldig en zou het natuurlijk super staan. Misschien dat ik ze wel in het klein maak voor bij het keukentje van Dani. Gewoon, omdat het zo leuk staat!


Trouwens, ondanks dat dit niet monochrome is, vind ik het idee wel mooi. Een basic romper met streepje, bedrukt met een simpel gevormd ijsje. Hij oogt vrolijk en speels, zonder over de top kinderachtig te zijn. Ik hou hier wel van. Alleen dan niet van de kleuren, maar de rest is zeker wel mijn ding. Echt iets waar ik inspiratie uit haal voor het maken en bedrukken van iets voor Dani.


En last but not least: Deze jurk! Wit is niet mijn ding hoor, maar qua foto, qua idee is het super inspirerend! Ik zou het qua kleuren natuurlijk anders aanpakken, maar wat ziet dit er vrolijk uit. Wat een gezelligheid ten top. Voor een jolige shoot (bijvoorbeeld voor zo'n ice cream week) zou ik dit echt wel doen. Of voor een ice cream party. Je zou bijna denken dat die er echt moet komen toch?


Afijn, voor het volgende feestje voor Dani wordt het vast trakteren op dingen met ijsjes en de boel decoreren met ijsjes. Lekker aan de slag, freubelen en de boel er vrolijk (en in stijl) uit laten zien. Wellicht een mini shoot erbij, ik zie het al helemaal gebeuren. Het kriebelt in ieder geval enorm om weer achter de machines te gaan zitten en wat leuks te maken. En wellicht nog langs de winkel voor van die verfstaaltjes, om alvast aan de slag te gaan. Wat een vrolijkheid! Wat is jouw beste ijsjes-inspiratie?

You Might Also Like

0 reacties