Gevulde shoarma

juli 27, 2017

Ken je die dagen dat je eigenlijk mega zin hebt in 'vette hap'? Dat had ik van de week. En ik dacht daarbij aan de pitabroodjes die er lagen, waarvan Martin altijd zegt 'daar moet toch shoarma op?', in plaats van een allegaartje uit de wok. Daaraan denkend viste ik wat dingen uit de tuin. Je weet wel, sla, paprika, ui. Ik maakte nog zelf knoflooksaus en haalde vegan shoarmavlees (bestaat dat?! Jazeker en het heeft de helft minder vet dan gewoon shoarmavlees, voor de 'vette' hap). Zo klaar en dus ook handig wanneer we niet tegelijk eten, als Martin later thuis is en sowieso omdat hij wel gewoon echt vlees wil en ik te lui was om twee pannen op het vuur te zetten. Goed... Weet je dat ook weer. Bij deze alles wat je moet weten om ook zo'n heerlijk vegan broodje shoarma te maken.

Een gevuld broodje shoarma
De aantallen zijn genoeg voor 2 porties.

Dit heb je nodig: 
  • Volkoren pitabroodjes
  • 1 pak Vivera shoarma vlees
  • Handje sla
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • Vegan knoflooksaus (recept vind je hieronder)
  • Scheutje olijfolie
En zo maak je het: 
Doe een scheutje olijfolie in een braadpan en maak dit warm. Snij ondertussen de ui in kleine stukjes en voeg deze toe aan de olie. Plet het knoflookteentje en snij deze daarna in hele kleine stukjes. Snij de paprika in blokjes en voeg daarna beide dingen toe aan de braadpan. Wanneer dit gaar is voeg je de shoarma toe. Dit bak je een paar minuten in de pan, totdat het lekker warm is. 
Maak je pitabroodje een klein beetje nat en doe hem daarna voor een paar minuten in de broodrooster. Als hij klaar is, beleg je hem met wat sla, daarbovenop wat knoflooksaus, dan het shoarma mengsel en je topt hem af met nog wat knoflooksaus. Broodje dicht en smullen maar. 
Vegan knoflooksaus
Dit heb je nodig: 
  • 3 eetlepels mayolijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel appelazijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zeezout naar smaak
  • peper naar smaak
  • een eetlepel gedroogde bieslook
Zo maak je het:

Doe de mayolijn en de mosterd samen in een schaaltje. Voeg er nog wat appelazijn en knoflookpoeder aan toe en roer dit goed door. Even testen hoe de smaak is en voeg vervolgens naar smaak nog wat knoflookpoeder, zeezout en grove peper aan toe. Als hij op smaak is, voeg je nog een eetlepel gedroogde bieslook toe, roert het nog vlug even door en klaar is je vegan knoflooksaus.
Van het shoarma mengsel heb ik nog wat over en ik gok dat het ook mega lekker is met wat friet om een vegan kapsalon te maken. Dit lijkt me het ideale vrijdagavond eten voor op het werk, alleen is het nadeel dat ik geen friet kan bakken op het werk. We hebben alleen een magnetron. Dus ook geen voorgebakken friet, want opwarmen is niet te eten. Maar wanneer je thuis overhoudt van dit mengsel is dat natuurlijk wel een heerlijk idee. Toch?

You Might Also Like

0 reacties