Friday Favorites #46

juli 21, 2017

Duurzaam staat vaak meteen voor 'duur'. Een fair loon en duurzaam verbouwde materialen zorgt natuurlijk ook voor wat hogere prijzen. Heel logisch natuurlijk. Maar wij Nederlanders staan niet voor niets bekend om 'zuinige' mensen. Als er korting is, dan staan wij paraat! En zo vond ik het vandaag leuk om de leukste duurzame dingen op een rijtje te zetten, maar dan wel allemaal afgeprijsde artikelen om je portemonnee net iets meer te laten lachen.

5x Duurzame items in de sale

Eigenlijk draag ik nooit echt jurkjes, al heb ik er inmiddels wel in mijn kast hoor. Een stoere tuniek, een winterjurk die ook als trui door kan gaan en een heel zomers exemplaar. Maar toch, als ik jurkjes zie ben ik altijd wel weer verkocht. Wat zijn ze mooi, wat zijn ze vrouwelijk. Niet handig met een peuter om je heen, drukke dagen en al helemaal niet op het werk hoor. Maar wat zijn ze mooi! Net zoals dit exemplaar dat ik bij Wat Mooi zag. En hij is in de sale mensen! Mooi voor feestjes, de kerstdagen, een knus avondje uit of gewoon wanneer je even lekker vrouwelijk de deur uit wil (of binnen wil blijven natuurlijk). Ik ben natuurlijk van het zwart, maar zo'n spikkeltje maakt hem echt nog net iets meer speciaal om te zien.
Jurk van Lanius - via WatMooi

Wellicht ben ik de enige hierin hoor, maar ik heb altijd maar een tas in gebruik. Net zo lang tot hij versleten is. Ik kies altijd voor een basic model, lekker tijdloos en eentje die overal bij kan. Voor mij geen wisselen van tassen, gekke kleuren en modellen, omdat dat zo hip staat. En wanneer mijn tas dan echt versleten is, er volledig de gaten in vallen, het hengsel nergens meer aan kan hangen, de rits niet meer dicht gaat en de tas gewoon van ellende uit elkaar valt... Dan pas koop ik een andere. En het liefst dan wel duurzaam. Dit is zo'n duurzaam exemplaar van Matt & Nat en hij is in de sale ook. Mooi niet te groot, een retro design (wat mij betreft tijdloos) en hij is duurzaam en van nepleer. Echt een tas die ik uit zou kiezen.
Tijdloze tas van Matt & Nat

Meestal denk je niet aan de H&M wanneer je aan duurzaam denkt. De keten op zich is ook niet zo heel duurzaam. Maar wanneer je wel vlug wat wil scoren in je buurt, dan kun je bij de H&M ook zeker terecht voor duurzame items. Deze vind je onder de Conscious lijn. Gemaakt van duurzame materialen in ieder geval. Zo ook deze top, die gemaakt is van gerecycled polyester. En recyclen is natuurlijk hartstikke duurzaam. Qua model vond ik hem wel tof, de vlindermouwen maken hem speels, tegenover de mooie lijnen aan de voorkant. De halslijn die uitloopt in een gestikte naad voorop, de platte naden op de schouders. Een mooi opvallend, maar toch basic model.
Top van de Conscious lijn van H&M

Papu kende ik vooral van kinderkleding, maar ook voor volwassen hebben ze kleding.  Ze maken hun kleren van biologisch katoen en laten het in Europa maken (afhankelijk van welk product je hebt wordt het bij hen in de straat gemaakt, of in andere landen in Europa). Alles fairtrade, met goede materialen en met het oog op duurzaamheid. Zo geven ze ook als tip dat, wanneer je de items niet meer nodig hebt, je ze beter kan recyclen. Doorgeven aan vrienden, verkopen, vermaken tot iets anders, naar de kringloop brengen. Weggooien is natuurlijk zonde! Leggings zijn ideaal onder rokjes en jurkjes en ik zei ze ook wel eens onder lange truien en korte broeken. Het werkje is speels, maar kan ook gewoon onder een nette outfit. Sneaker eronder, hakje of stoere laars en je kunt gaan. Ik zou hem vast dragen onder mijn tuniek en dan een rijglaars eronder om het af te maken. Heerlijk!
Legging van Papu

Toms heeft een hele vegan lijn in hun collectie. Toms kende ik al een tijdje, maar in de winkels in de buurt liep ik er tegenaan dat ze wat klein uit vallen. Of dat nog zo is weet ik niet, maar ik ga het vast en zeker nog eens proberen. Toms doet trouwens meer dan alleen maar duurzame schoenen maken, ze willen namelijk echt iets terug doen voor de mensen die het nodig hebben. Het begon met One for One. Wanneer wij een paar schoenen kopen, geven zij een paar schoenen aan mensen in arme landen. Inmiddels doen ze veel meer, maar dat lees je wel op hun website natuurlijk. Wat betreft onderstaande schoenen, die staan in hun sale. En waarom? Geen idee, want ze zijn mega stoer en ogen als fijne sneakers, maar blijkbaar gaan ze er toch uit. Wat betreft de pasvorm moet je er zelf maar even voor gaan zitten wat je ervan vindt, ik ga ze zeker nog een keer proberen of ze tegenwoordig al wat fijner vallen. Ze gaan nu ook al groter dan toen ik ze paste namelijk.
Sneakers van Toms

Wat zijn jouw favoriete duurzame koopjes?

You Might Also Like

0 reacties