Een kijkje in de keuken van

juli 18, 2017

De rubriek 'een kijkje in het huis van' heb ik al eens gedaan (onder andere met de 30 day blog challenge). En meestal komt dan de woonkamer aan bod, de slaapkamer en de kinderkamer. Je weet wel, de leukste vertrekken van het huis. De wc kom je per toeval een kiekje van tegen, waarbij je eigenlijk niks ziet. En de badkamer en keuken? Die vergeet ik voor de lol maar even. Onze keuken was nogal een donker iets, ondanks dat we de muur eruit hadden gebroken. De originele keuken is nog van de vorige bewoners, we hebben hem alleen schoongemaakt, er een nieuwe kraan in gezet en andere knoppen op de kastjes gedaan (er zaten hele grote, lelijke, gouden knoppen op). Verder stond er de koelkast in, naast de deur, voor de ruit. Een groot object wat veel licht wegnam. We hadden er al wat langer plannen mee, maar nu hebben we eindelijk doorgezet.

Een kijkje in onze keuken

Onze keuken is wellicht niet zo Pinterest perfect als bij sommige anderen, maar ik ben al heel happy met hoeveel licht er nu bij binnen komt. Het oogt opener, frisser en we hebben zo meer werkruimte gekregen. Dat grote keukeneiland had ik al een tijdje, samen met de barkrukken. Het is mijn voormalige inpaktafel geweest, waar ik altijd zuinig op was. Nu hij niet meer nodig is, kon hij prima naar de keuken. Daar stond al zo'n kastje, maar dan kleiner. Waar nu het keukeneiland staat, stond eerst dus de koelkast/diepvries. Je snapt meteen dat zo'n groot object het licht tegenhoudt en de ruimte dus donkerder maakt. Vooral in de ochtend komt het licht vanaf de tuin zo het huis in en het maakt het nu een stuk lichter, nu we het volledige raam erbij hebben. 

De magnetron is trouwens uit de kelderkast gegaan. Deze stond daar op een plank aan de muur, maar gaf vooral met de oven stand veel warmte af. Niet ideaal, maar we moesten hem ergens laten. Op het originele aanrecht was geen optie, dan hadden we nog minder werkruimte. Na wat meetwerk gingen we voor het andere kastje waar hij nu in staat. Zoals je ziet lieten we wel een balk weg uit het model, zodat de magnetron erin past. De koelkast is de enorme kelderkast in gegaan (die hebben we destijds groter gemaakt, door een stuk van de gang erbij te trekken) en zo kreeg alles weer netjes zijn plekje.
Het enige wat ik al langer zou willen, maar wat ooit nog wel komt, is andere tegels op de muur. Er zit zo'n drukke achterplaat bij deze keuken, inclusief dat onhandige plateau boven het aanrecht. Dat plateau mag wat mij betreft gewoon weg, maar dan zit er weer een naad in die planken. Sowieso zijn die heel druk om te zien. We hebben ons oog al wel laten vallen op metro tegels, dus wellicht komt dat ergens de komende jaren nog dat we dat aanpassen.

Fotobombers
En dan krijg je nog het verhaal van de foto's maken van de keuken. Ik heb namelijk twee fotobombers in huis rond lopen die, als het even kan, natuurlijk er weer op willen staan. Dani slooft zich namelijk weer flink uit zoals je ziet.

Mooi toch, zo'n monstera plant? Hij wordt wel echt enorm groot trouwens en ik twijfel nog even of hij hier wel op de juiste plek staat. Maar wellicht wen ik er zo wel aan en is het inderdaad gewoon een kwestie van wennen. Hij stond namelijk eerst tegen de koelkast aan.

Dit is een zoekplaatje! Zoek de fotobomber.
Oké, misschien duurde het even. Maar links naast de vuilnisbak zie je nog een been met een schoen.

En last but not least de andere fotobomber. 'De onderdaan maakt foto's van de keuken, laat ik heel nonchalant even gaan eten in beeld'.

Wat vind jij van de aanpassing bij ons in de keuken?

You Might Also Like

0 reacties