Dani and Mom - De vergelijking

juli 22, 2017

Erg vaak hoor ik mensen zeggen dat ze Dani op mij vinden lijken. En wellicht als je ons nu naast elkaar ziet dat het ook zo lijkt. Ik zie natuurlijk gewoon een klein individu met wat trekken van iedereen, maar voor buitenstaanders is dat wellicht wat anders. Afijn, foto's zoals hieronder brengen vaak die reacties op. Maar vandaag bedacht ik me dat het wellicht net zo leuk zou zijn om eens foto's van mij en Dani naast elkaar te leggen van wanneer we ongeveer even oud waren. En dus spitte ik door mijn foto-albums om er een paar uit te halen om mee te vergelijken.

Trouwens, door mijn fotoalbums spitten gaat natuurlijk nooit even in een paar minuten. Ik kom een berg pareltjes tegen, lach tranen met tuiten of pink wellicht nog een traantje weg. Wat een berg herinneringen zitten daar toch altijd in! En wat fijn dat er foto's zijn van mij vroeger. Ik weet dat er mensen zijn die dat niet van zichzelf hebben en kan mezelf natuurlijk gewoon gelukkig prijzen dat ik ze wel heb. Wie weet laat ik nog eens wat dingen zien vanuit mijn jeugd. Je weet wel, de tijd van de aussies, de foute truien met leggings en mijn periode als gothic meisje. Niet dat ik nu weet hoe een andere kleur dan zwart eruit ziet in mijn kleding kast hoor, maar dat terzijde.

25 jaar verschil - zo moeder, zo zoon

Hou je hart vast, ik vond het ook even een bijzonder gezicht. Maar hier zijn we dus allebei 3,5 jaar oud. De foto van Dani is van afgelopen week, de foto van mij was van rond de vakantie bij de peuterspeelzaal. En ondanks de verschillen die ik zie (hij heeft de oren van mijn opa en och meer de neus van Martin), zie ik toch wel schrikbarend veel overeenkomsten. Kan niet missen, of die is van mij toch?
De albums van Martin heb ik er nog niet op nageslagen, maar dat ga ik natuurlijk ook gewoon doen. Vooral rond de geboorte vond ik hem enorm op Martin lijken. Ik kende babyfoto's van Martin en dat was net alsof er een kleine kloon bij me lag. To be continued dan maar?

Op wie vinden jullie hem lijken? En heb je zelf ook eens zo je foto van jezelf en je kind vergeleken?

You Might Also Like

0 reacties