Curryworst

juli 23, 2017

Ha! Even dacht je daar dat je me had toch? Maar nee hoor, ik ga je een heerlijk vegan recept geven met curryworst. Want ondanks dat ik wel eens de vraag krijg 'Waarom wil je dat je eten op vlees lijkt, als je het niet eet?', is het natuurlijk gewoon heel simpel. Je bent bepaalde gerechten gewoon gewend en soms heb je daar best zin in, maar wil je niet meer het leed dat eraan vast kleeft. Easy as that. Ik had dus enorme zin in curryworst, maar dan wel vegan. En gelukkig voor mij kan dat ook gewoon en dus maakte ik dat afgelopen week, zodat ik op mijn werk een lekkere stevige maaltijd had om de avond op door te kunnen komen.

Curryworst
Lekker smullen voor een persoon

Dit heb je nodig:
  • 1 pakje vegan worstjes (o.a. te vinden bij Ekoplaza)
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • Net zo veel currysaus als tomaten puree
  • 1 sjalotje
  • Knoflookpoeder
  • Kerriepoeder
  • Cayennepeper
  • Beetje olijfolie
En zo maak je het: 
Verhit de olijf olie in een braadpan en leg er daarna de worstjes in. Bak alle kanten goed, zodat het de buitenkant wat knapperig wordt. Daarna haal je ze eruit en snij je de worstjes in plakjes.
Snij het sjalotje in kleine stukjes. De tomatenpuree doe je in een schaaltje, waarbij je de currysaus doet, het sjalotje en er knoflookpoeder, cayennepeper en kerriepoeder bij doet naar smaak. Daarna doe je dit over de stukjes worst en mengt het wat, zodat de smaak lekker in de worstjes trekt. Voor het serveren strooi je er nog wat kerriepoeder overheen om het af te maken.

Ik stopte wat boterhammen in de broodrooster om ze daar op te leggen, maar je kan het natuurlijk ook zo eten. Of je belegt iets willekeurigs naar wens ermee, serveert het met rijst. Wat je ook doet, smullen wordt het!

You Might Also Like

0 reacties