Courgettesoep

juli 09, 2017

Martin heeft een hobby, voor het geval je dat gemist hebt. Hij heeft een moestuin die ongeveer een derde van onze tuin in beslag neemt. Daar staan allerlei groente- en fruitplanten in en zo af en aan deel ik ook recepten met dingen uit de moestuin. Hij had zich bedacht dat courgettes wel eens lekker zijn en dat ik wel eens lekkere gevulde courgettes maak. Inmiddels hebben wij een heel oerwoud aan courgetteplanten en was het tijd om wat nieuws te verzinnen om ermee te maken. Vullen, roerbakken en/of wokken hebben we al gedaan, ik heb ze al eens in een lasagne gehad (die laatste heb ik volgens mij nooit geblogd, dus dat wordt tijd om die eens opnieuw te maken). Tijd voor wat anders en zo bedacht ik me laatst wat de schoonmoeder van mijn zus vertelde. Zij maakte namelijk wel eens soep van courgettes en dat zou heel makkelijk zijn en erg lekker. Ik stuurde haar een berichtje, kreeg meteen een fijne uitleg over hoe het te maken. Dus dit recept hebben jullie ook aan haar te danken!

Courgettesoep
Dit recept is genoeg voor een flinke pan. Het is altijd handig om een deel in bakjes in te vriezen, zo kun je later nog vaker genieten van de soep.

Dit heb je nodig:
  • Zo'n 2 kilo aan courgettes (voor mij waren dat 2 courgettes uit de tuin, maar die dingen zijn enorm hier)
  • 1,5 stuks avocado
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 4 groentebouillonblokjes (of afhankelijk van het merk wat jij koopt, houd ongeveer de hoeveelheid aan voor 1 liter)
  • 1 pakje cuisine soya
  • Kruiden naar wens
  • Olijfolie
En zo maak je het:
Pak een flinke soeppan, doe daar een scheutje olijfolie in en laat die warm worden. Versnipper ondertussen de uitjes en maak de teentjes knoflook goed fijn. Deze laat je daarna fruiten in de olie. De courgettes snij je in handige blokjes, de avocado pel je alvast en snij je ook in blokjes. Wanneer de uitjes en knoflook gefruit zijn, doe je de bouillonblokjes in de pan, doe je er de courgettes en avocado bij en vult de pan af met warm water. Zorg dat de boel maar net onder staat, zeker niet te veel water toevoegen! Breng dit goed aan de kook, voeg de soya cuisine toe en laat de boel even goed koken. Wanneer je merkt dat de courgettes zacht worden, kun je het gas uitzetten en maak je de soep goed fijn met de staafmixer. Daarna kun je de soep nog kruiden naar wens, ik deed er wat peper bij, gedroogde basilicum en gedroogde peterselie. De soep kun je later nog garneren met iets van croutons (ik ging voor peterselie croutons).

Eet smakelijk!

You Might Also Like

0 reacties